הצעה | פיצ'רים לייעול חווית המשתמש*כל הצעה תהיה בנפרד עם אופציה בסקר :) שם במשחק: Icarus קישור לפרופיל (לחיץ) פרטי ההצעות: פיצ'ר #1 | שימוש בחפץ אחרוןתיאור ההצעה: זכור לי שבאחת הגרסאות של המשחק היה תפריט לשוניות לבחירת השימוש בחפץ. בעת בחירת חפץ, למשל פוקדור, החפץ האחרון "נשמר" - כך היה ניתן לזרוק פוקדורים על היריב במהירות בלי לפתוח חלון פופ-אפ בגודל משתנה לפי כמות הפוקדורים. זה פיצ'ר קטן, שעלול להיראות לא רלוונטי בשלב החיים המתקדם של המשחק - אבל משימות הליג פאס לעיתים מבקשות ללכוד פוקימונים רבים מסוג ונדירות מסוימים. ההצעה בפועל היא להוסיף כפתור קטן ואסתטי מעל הכפתור של "שימוש בחפץ", היאפשר להשתמש בחפץ האחרון בשימוש מהיר. למי שיש המון פוקדורים, צריך לגלול מעלה-מטה על מנת לבחור את הפוקדור שהוא רוצה להשתמש בו, ואם הפוקימון היריב בורח, מדובר בהליך סיזיפי. תמונה להמחשה איך הצעה זו תתרום למשחק? אני סבור כי הוספת פיצ'ר זה תשפר את חווית המשחק. המון שחקנים מתמקדים במשימות ה"ליג פאס", ולדעת שמשימות כמו ללכוד 15 פוקימונים מסוג X נגישות וקלות יותר גורמות לאינטראקציה נרחבת יותר עם המשימות האלה, ובכלל עם המשחק. מעבר לזה, זה לא כיף ולא אסתטי לגלול כל פעם. פיצ'ר #2 | שדרוג הפוקדקס (חפץ)תיאור ההצעה: נכון לעכשיו, הפוקדקס, חפץ שניתן לרכוש בחנות לא עושה הרבה מלבד להראות "איזה פוקימון יש לך או אין לך". ניתן כמובן לרכוש את השדרוג, שבב הפוקדקס, שבנוסף לכך "מראה את הרמה של הפוקימון". שני פיצ'רים כל כך שכיחים וזניחים, לחפץ שיכול להיות כל כך הרבה יותר מזה. גם כאן אני שואב השראה מגלגולים קודמים של המשחק. אני מציע להחזיר פיצ'ר, בו אפשר לראות את דף המידע על פוקימון מסוים דרך לחיצה על הספרייט שלו. בעבר, הדבר היה אפשרי והיה מציג חלונית פופ-אפ עם מידע בסיסי, כמו סטאטים בסיסיים, סיכוי לכידה, סיכוי מציאה ותיאור על הפוקימון. כמובן שניתן גם פשוט לעשות פופאפ של דף המידע על הפוקימון. איך הצעה זו תתרום למשחק? מדובר בנגישות ואיכות חיים נטו. אולי לשחקנים ותיקים שזוכרים המון פרטים זה עוזר, אבל כל המידע כבר קיים בדפי המידע על פוקימונים, פשוט באמת עניין של איך להפוך את זה לנגיש יותר ואינטראקטיבי. יכול לעזור להבין בזמן אמת דברים כמו איזה EV אני מאמן כתוצאה מהקרב הזה, האם כדאי לי ללכוד את הפוקימון, האם יש לו התפתחויות ומתי? בעיקר בעיקר לשחקנים צעירים ופחות מנוסים. לעניות דעתי זה גם פשוט פיצ'ר מגניב שתורם לחווית המשחק הכוללת. פיצ'ר #3 | הד מן העבר: הצגת סיכוי לכידהתיאור ההצעה: קצת כמו ההצעות הקודמות, אני חוזר פה לפיצ'ר שאבד עליו הכלח אבל אהבתי מאוד. בעבר, היה כפתור של "בדיקת סיכוי לכידה" לקראת שימוש בפוקדור. הכפתור היה משתמש בסיכויי הלכידה של הפוקימון, כמות החיים שלו, וסוג הפוקדור הנבחר בשביל להציג את אחוז הלכידה הריאלי, בניגוד לאחד הנומינאלי שאנחנו רואים בעמוד המידע על הפוקימון. אם להגיד את האמת, זה לא פיצ'ר שאני חושב שראוי שיהיה נגיש מתחילת המשחק. זה יכול להיות חפץ נוסף שניתן לרכוש לפוקדקס (כמו השבב), זה יכול להיות חלק מקווסט שבו לוכדים רוטום ובונים פוקדקס חדש ומשודרג, עם פיצ'רים נוספים.. אבל זה פיצ'ר מגניב, מועיל, ושקוף לאנשים שכמוני רוצים לדעת מה הסיכויים של הדברים לקרות באמת. איך הצעה זו תתרום למשחק: שוב, כמו כל ההצעות, איכות חיים ונגישות מידע למתחילים (ואולי גם לחלק מהשחקנים המתקדמים). זה כיף, זה מידע קיים, זה רק להוסיף כפתור שלוקח מידע מאחורי הקלעים אל הבמה. זה בגדול כל מה שיש לי עכשיו, ממה שנתקלתי בו בחווית המשתמש האישית שלי. אשמח לשמוע לדעתכם, הגולשים והשחקנים, על רלוונטיות ההצעה ואם זה באמת ישפר את חווית המשחק או שמדובר בצרה צרורה שאני לא מצליח לראות. תודה על הקריאה :)