פורסם פברואר 3, 20242 שנים שבוע טוב לכולם. לאחרונה אני נתקל הרבה בשאלה של מה עדיף? דיגיטלי או ידני?", בציור כמובן, לא במשהו אחר. השאלה אולי נשמעת די משעממת לרובכם ובצדק, שני הצדדים נשמעים רווחייים. הצד שטוען שדיגיטלי כי יותר קל לצייר, והצד שטוען שידני כי זה יותר מושקע, אבל אף אחד מהם לא באמת עוזר כשזה מגיע לכסף. דיגטלי די חסר ערך בימינו עם כל הAI שיש לכל אחד גישה, ובהקלדה מהירה אתה מקבל תמונה באיכות 4K, די בחינם, והאומנים שעובדים דיגיטלית לא מקבלים הערכה, או אפילו הייט עם טענות שהציורים שלהם הוא AI. מצד שני, גם ידני לא משהו. היום כל בחור עם ידיים שמאליות מקשקש כמה קווים ומוכר את זה במיליונים, בעוד ציירים משקיעים שעות בפורטרטים ובמרה הטוב מקבלים כמה אלפים. אז מה דעתכם בנידון? דיגיטלי או ידני?
פורסם פברואר 7, 20242 שנים תלוי מה המטרה של הציור הסופי. בעיקרון אני אוהב את שתיהם כי לכל אחד יש את המשהו הנוסף שהוא מביא. מה שכן, לשתיהם צריך כישרון בציור אפילו אם הוא מינימלי. לגבי זה שיש הרבה שמציירים היום סתם קשקוש וקוראים לזה אומנות, אני לא כזה מבין גדול באומנות אבל מבחינתנו זה נראה קשקוש, אבל כנראה שזה באמת אומנות או סתם קשקוש עם יח"צ.
פורסם פברואר 10, 20242 שנים הדברים שאתה קורא להם קשקוש, אני רוצה להתריע שזו אומנות מוכרת- ורוב הזמן אנשים קונים את זה בגלל שרואים שמאחוריי כל משיכת מכחול יש רגש. יש אימרה "אומנים חיים לפי מצבי רוח" כשאתה מרגיש את המהות של הצייר דרך הציור- זו אומנות. זו גם הסיבה שהמונה ליזה היא כל כך יקרה, למרות שכשאתה רואה ציורים אחרים של לאונרדו אתה מבין שהמונה ליזה היא סקיצה במקרה הטוב
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.