-
צופים לאחרונה 0 משתמשים
- אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
-
פעילות אחרונה
-
763
-
763
נו"ד - "מהר, היא נטענת! אגרוף!"
כי אתה גדול מצד אחד אבל חמוד מצד שני אז מה אתה -
763
-
1
סיקור ספר| ליקוטים
כמו שאני אומר תמיד, מת על האשכולות שלך. תאמת אני לא ראיתי עדיין🫣 אבל עד החלק שקראתי גרמת לי אולי להתחיל, המשך ככה מחכים תמיד😉 @yuuki תודה על האשכול -
1
סיקור ספר| ליקוטים
אהלן חברה, עוד סיקור בפתח...! האשכול הזה מוקדש לכליל, שגילתה לי שהספר הזה בכלל יצא, ובגלל האהבה שלי לסדרה- קניתי אותו מיד, וגמרתי אותו מהר. מצטער שהתעכבתי עם הסיקור, מבחינתכם אולי לא חיכיתם לזה, אבל אני כבר שבוע עם הספר הזה בראש. טוב ניגש לסיקור וזהו: שם הספר📖: ליקוטים שם הסופר✏️: ניל שוסטרמן תמונה📷: ז'אנר🤓: מד"ב, עתידי תקציר📰: בעתיד הרחוק, כאשר האנושות הביסה את המוות, ובינה מלאכותית נחמדה שולטת בעולם, ומוודאת שלא ייחסר כלום לאנושות, חסר לבני האדם רק דבר אחד. מוות. כדי למנוע מכדו"א פיצוץ אוכלוסין, וכדי לוודא שתמיד אנשים יימצאו מטרה בחייהם- נוסדה החרמשות, ארגון ענקי שאף אחד לא יכול לכבול, אפילו העננה. המטרה שלהם היא ללקט, או לרצוח- תלוי את מי שואלים- אנשים רנדומליים בעולם, לא יותר מדי, ולא באפליה נגד קבוצה מסויימת- אבל מספיק כדי לצלק את נפש האדם. סיפור זה מספר על כל השאלות הלא פתורות- החלקים שלא ידענו, בעולם החרמשים. הסבר (*מפה והלאה אני מפגיז ספויילרים, לא מומלץ למי שלא קרא את שאר הסדרה!!*😞 אחרי שלושת הספרים הקודמים {חרמש, עננה, והצלצול} נותרנו כולנו נפעמים, הסדרה הייתה עונג רצוף לקריאה- ובניית העולם של ניל שוסטרמן מצויינת לכל הדעות. אבל הסוף של הספר השלישי סופי- ואני לא באמת רואה איך אפשר להקדיש לו ספר שלם, לא זה לא המצב. הספר 'ליקוטים' הוא באמת 'ליקוט' של כל מיני סיפורים קטנים על דברים שקרו במהלך הסדרה, לפני הסדרה, או אחריה- סיפורים שונים על אירועים שהכרנו ורוצים לשמוע עוד עליהם, או אירועים שלא הכרנו- וכיף לקרוא. אני אסביר לפחות על חלק מהסיפורים- אבל לא יותר מדי כדי לא לספיילר לכם על הספר (אלא אם מישהו רוצה). סיפור מנקודת המבט של החרמשה המבוגרת שכולנו מכירים ואוהבים. מדאם קירי ידועה בתור 'הגבירה הגדולה של המוות', על שם הצעד הנועז שלה- ליקוט הממשלה הישנה (נשיא ארצות הברית ועוזריו), כדי לאפשר לעננה ולחרמשות שלטון חזק יותר ובטוח יותר בעולם. אבל לא תמיד כיבדו אותה, זה למעשה, סיפור מנקודת מבטה שנה אחרי שהוסמכה להיות חרמשה- ולא קל להיות האאוטסיידרית שכולם בזים לה. הם לא יבוזו לה הרבה... סיפור מנקודת המבט של חרמש מגעיל, אוהב נקניקיות, ומעריץ כלבים. החיים שלו נראים יחסית שלווים, זורמים על מי מנוחות ותענוגות- עד שהוא נתקל בכלב. מתוקף היותו אדם של כלבים, הוא לא יכול היה להתכחש ליופיו וחוכמתו של הכלב, ממושמע, אחראי- והוא מיד מלקט את בעליו ולוקח אותו אליו לאימוץ. פה מתחילים הצרות... סיפור מנקודת המבט של קרסון לאסק, אחד מהאנשים הראשונים שאי פעם היו על מאדים. לא שהוא רוצה בכך, ולמען האמת אם הייתה לו בחירה הוא בהחלט היה טס על המעבורת הראשונה לכדור הארץ, אבל הוריו לא מרשים לו- והעננה לא בדיוק מועילה לו. התוכנית שלו היא להשיג ציונים טובים מספיק, לקבל מלגה מאוניברסיטה בכדור הארץ, ולעוף מהכוכב האדום המעצבן הזה. אבל כשהתוכנית הזו יורדת לטמיון, נרקמת הזדמנות חדשה, מופיעה בצורת חרמש שהגיע למאדים... סיפור מנקודת המבט של אומן צעיר, ששואף לצייר כמו פעם- עם אמיתות כמו פעם, ויצירתיות כמו פעם. הוא ועוד שלושה ילדים בכיתה מתכננים לגמור את שנת לימודיהם באוניברסיטה לציור יחד עם מורתם האהובה, שגם כן מעודדת חשיבה יצירתית. אבל העניינים מסתבכים ונעשים מסוכנים יותר כאשר חרמשה מופיעה בכיתת הציור שלהם, ומציעה אתגר: מי שיצייר את הציור הכי טוב- ייקבל חסינות מליקוט למשך שנה שלמה! מי יודע מה ייקרה למפסידים... דעה אישית ❤️: ניל לא אכזבת! הספר מצויין כמו שאר הסדרה, ואם הייתי צריך למקם אותו הייתי אומר שהוא השני הכי אהוב עליי- אחרי העננה. היו סיפורים מאוד מעניינים (אם כי היו גם כמה טיפה מעצבנים) אבל אף אחד מהם לא מיותר! וכל אחד מהם מתאר עוד פרטים על העולם של שוסטרמן שלא ידענו: מה קורה בסמטת המפוקפקים? מה מייחד את החלומות באנטארטיקה? מה קרה לכל החלליות שנשלחו לחלל בסוף הספר הקודם? עוד הרבה סיפורים, שהזכרתי או ציינתי או אפילו לא התייחסתי אליהם- מופיעים בספר. אז אם אתם מכירים את הסדרה- רוצו לקנות!!. ואם לא? טוב, יש לכם ספרייה ליד הבית- הייתי אומר שאין זמן טוב כמו ההווה להתחיל. יש לך ספרייה ליד הבית? ציון🏆: 9.6/10
-
-
סטטוסים אחרונים
-
הישגים אחרונים
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.