עבור לתוכן
  • צור חשבון
  • צור חדש...

אל תראו תקראו

Eytan
 Share

Recommended Posts

בעולם המודרני שלנו שיטה יותר מקובלת לצריכת תוכן היא צפייה מאשר קריאה, בין אם מדובר על סדרות, סרטים ואף הצגות. 

כיום יש לנו הרבה אדפטציות לסדרות וסרטים שמקורם הוא בספרים. קיימים כמה תכנים אשר לא מביישים את הספר וכותבו כמו: שר הטבעות, ההוביט, משחקי הכס וכו... היום רציתי לדבר על סרט שלא רק שמבייש את הספר אלא גם את כותב הספר אשר היה במאי על הספר. היום אנסה לשכנע אתכם למה לא לראות את הסרט "בית הספר לטוב ולרע"/"school for good and evil", אלא לקרוא את הספר (בעל אותו השם למי שלא בטוח). אז לצורך הבהרה לספר ולסרט יש תרגום לעברית ולסרט אף יש דיבוב

91rWz6vPMQL.jpgMV5BNzM1ODI4Y2UtMGYxMS00OTUxLWE4NzItNjgxMTM2NzRjZThkXkEyXkFqcGdeQXVyMTA1OTcyNDQ4._V1_.jpg

אז למי שלא מכיר את העלילה של הסדרה אני אשים את התקציר (שהייתי צריך להכין)

סופי ואגתה הן זוג חברות מהעיירה גבלדון, עיירה אשר כל תכליתה היא סיפורי האגדות אשר מגיעים באופן מסתורי לספרייה. האגדה אומרת כי פעם ב5 שנים 2 ילדים מן העיירה הולכים בעצמם להיות חלק מאגדה בבית הספר לטוב ולרע.

סופי ואגתה הן זוג חברות מאותה העיירה אשר חלומה של סופי הוא להגיע לבית הספר לטוב ולמצוא את נסיך חלומותיה. אגתה לעומת זאת נראתה כמו התלמידה המושלמת ללכת לבית הספר לרע בשל המראה שלה, הבית שלה וחתול המחמד המרושע שלה. 

ערב אחד חלומה של סופי התגשם והיא וחברתה אגתה נשלחו לאגדה, רק שחלה טעות, סופי נשלחה לבית הספר לרע ואגתה נשלחה לבית הספר לטוב.  האם זאת באמת הייתה טעות או שמע גורל?

עכשיו, הבעיה שלי עם הסרט שהוא פשוט הורס את כל בדגש על כל מה שטוב בספר. אם אני אהיה כרגע באמירה דלה הם פשוט שמו פס על מה שקרה בספר, כאילו מישהו קרה את התקציר וראה חלק מהדמויות והחליט לבנות על זה סרט. אולי חלקכם שואלים את עצמכם- "מה זאת אומרת שם פס על הספר?" בסרט יוצא לנו מצב בו אנחנו מקבלים מידע שלא קרה בספר, דמויות שהסיפור שלהן היה שונה לגמרי והדבר הכי גרוע זה האוול שעשו ליובה. אז בעצם יובה הוא מורה אשר בה מגזע הגמדים, בספר יובה הוא מורה קשוח אשר מלמד את התלמידים על הישרדות ביער, מישהו שאחראי על כמה מהאירועים החשובים בספרים, לאדם שאומר משהו צוחק לעצמו ואז אומר "אתם לא תבינו זה בדיחת גמדים" כאילו מה זה בכלל אומר? זה כאילו אני אגיד "אע זה מכירה ערבית" אצחק לעצמי ואגיד "לא תבינו זה בדיחת מתנחלים" (בבקשה אל תעלבו בין אם אתם ערבים לבין אם אתם מתנחלים)

עכשיו, עוד בעיה שכן קשורה ליובה... הדמויות, ליטרלי שינו כל דמות באופי ו80% מהן במראה. אני לא אתעכב על זה יותר אני רק אציג את השלישיה שהכי נהרסה לי בסרט: הסטר אנאדיל ודוט- 

Demi-Isaac-Oviawe-as-Anadil-Kaitlyn-Akinpelumi-as-Dot-Freya-Theodora-Parks-as-Hester-The-Coven-Netflix-The-School-for-Good-and-Evil.jpg826b99b7146bb23a4ab6f4eb03b5ec03.jpg

עכשיו פה ספציפית אני אצא טיפה קטנוני כי אתם יודעים, זה כולה מראה של דמויות וכאלו. אבל אני לא מבין איך המלהק שחקנים חשב על זה? לקחו שלישיה שבלעדיה הספר היה פי 10 יותר גרוע והפכו אותן לחסרות עמוד שדרה, חסרות אופי וההפך המוחלט ממה שהיה כתוב במראה שלהן בספר... (פליז אל תקחו את זה לצד הגזעני).

עכשיו עוד דבר שעיצבן אותי הוא שהם לקחו בערך חצי מהאירועים החשובים בסרט, ואז עברו עליהם מהר וברפרוף. לגיט הקטעים שזכו להכי הרבה צומת לב הם פילרים וקטעים ששינו ב50% מהעלילה המקורית. אני אתן לכם דוגמה הכוללת ספויילר: בספר האירוע האהוב עליי הוא כאשר המנהלת של בית הספר לטוב אמרה לאגתה (אחת הדמויות) שהיא תהפוך אותה ליפה (מאחר שלאגתה היה בעיית ביטחון עצמי). עכשיו היה לקטע הזה מוטיב, המנהלת אמרה לאגתה שהיא באופן קסום תשנה לה את המראה, ומה שקרה בפועל שאחרי מה שקרה אגתה הלכה לה בשמחה וכולם היו מופתעים מאיך שהיא נראית. אגתה הייתה בשמיים מחכה לראות מה גרם לכולם להגיב ככה ואיך היא נראית, אך בסוף התברר לה שהיא נראת אותו הדבר. אז עלתה לה השאלה "למה כולם הופתעו מאיך שאני נראית?" (כאילו היה תגובות טובות על המראה שלה) ואז הגיעה מוסר הסכל: המראה החיצוני מושפע קודם כל מאיך שאתה חושב, אם אתה ישר תקרא לעצמך מכוער, ותהיה חסר ביטחון גם הסביבה שלך תחשוב ככה. ואז בום יש מסר. אני לא בטוח אם הקטע קרא או לא אבל אם הוא היה זה היה לאיזה 5 שניות מקסימום.

אז אני אעשה ריקאף קטן ללמה לא לראות את הסרט אלא לקרוא את הספר

1 יותר מדי שינויים בעלילה וסיפורי של דמויות 2 האוול שנגרם לכל הדמויות הכי טובות בספרים (אולי חוץ מהורט סופי ואגתה) 3 דילוג ורפרוף על חלקים טובים בעלי מסרים תוך כדי הדגשה של פילרים חסרי משמעות.

עכשיו אם מישהו יגיד לי "אבל למי אכפת? אם הסרט טוב אז זה לא משנה" אני פשוט אשים פה קישור לדף הIMDB של הסרט  

אגב אם יש חלק אחד טוב זה הסצנה הזו 

the-school-for-good-and-evil-tedros-grin

מקווה שהאשכול היה מעניין, למרות שזה פשוט אני יורד על סרט שהיה פשוט אדפטציה נוראית לספר שאהבתי.

נערך על-ידי Eytan
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תודה על האשכול המושקע!

אני באופן כללי משתדל שלא לראות את הסרטים שיצאו על הספרים שאני קורא מכיוון שאני חושב שזה הורס את חווית הקריאה.

כשאני קורא הדמיון שלי פועל ואני בונה לעצמי את העולם שבו מתרחש הסיפור בראש. בסרט, הבמאי מציג את איך שהוא חושב שהעולם של הסרט נראה מנקודת מבטו ולעיתים הסרט הורס לי את כל התהליך שממנו אני נהנה בקריאת הסיפור.

לגבי המראה של הדמויות- לדעתי פה הבמאי דווקא כן צריך להראות יצירתיות משלו. לא תמיד ניתן לדייק את מראה הדמויות ובסופו של דבר אין הרבה תמונות בסיפור ואני לא חושב שהוא צריך להסתמך על זה.

חשוב לציין שהספר תורגם לעברית (מהתמונות שצירפת לא רואים זאת), אני אישית ממליץ לקרוא את הסדרה, ספרים מושקעים וארוכים שמאוד נהנתי לקרוא.

*שים לב שהתקציר המועתק עובר על חוק 12 בחוקי הפורום (קרדיט - העתקות תוכן), תכתוב אחד חדש במילים שלך/ תמחק את חלק הזה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

גילעד אם אתה רואה את זה אני מבין אותך אבל אני עדיין חושב שאחרי שגמרת את הספר כדאי לראות את הסרט לראות כמה ההיית קרוב בדימיון אני עושה את זה כל פעם מחדש ורק מתקרב לדימיון שהסופרים רצו

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לפני 7 דקות הללהמלך אמר:

גילעד אם אתה רואה את זה אני מבין אותך אבל אני עדיין חושב שאחרי שגמרת את הספר כדאי לראות את הסרט לראות כמה ההיית קרוב בדימיון אני עושה את זה כל פעם מחדש ורק מתקרב לדימיון שהסופרים רצו

כל אחד והטעם שלו 😉

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים