פורסם אפריל 11אפר 11 אזהרה- השיר המדובר הוא שיר מעט בוטה וחשוך.אתחיל ולהמליץ לכם קודם להאזין לשיר להאזנה אנא לחץ כאןעידן האלוהים הינו שיר של להקת "היהודים" שיצא באלבום "היהודים" בשנת 1998 והיום אני ארצה לנתח אותו להנאתי. כמובן הכל פה לפי דעתי, לא נבדק כלום בתהליך חוץ מכמה רפרנסים שאני מביא. תהנובתור התחלה נדבר רגע על האמירה "שלוש דתות ואלוהים אחד בשמיים" בכללי אל אחד הוא מונח של דתות מונותאיסטיות שכיום הן סוג הדתות הכי מקובל (נצרות ואיסלאם), עכשיו אני מאמין שהרעיון הוא לומר ש"המת האחרון" לא הצליח לגרום לחזון שלו להתממש כמו שצריך ולכן זה רק שלוש דתות.עכשיו בהרגשה של המשך הבית היא לומר שיש אלוהים אחד בשמיים, שאולי יום יבוא וגם אני אראה אותו כמו שמיליון אחרים ראו אותו בתקופה עליה השיר מדבר.ולי סיבות יש מיליון מיליון- כל סיבה מייצגת בן אדם אחר שמת בתקופת הזמן הזו ולדעתי לומר את זה "בשם המת האחרון" זה תגובה גאונית כי בעיניי המת האחרון הלו הוא אדולף חברינו… שורה ממש חזקה זה במקום דפים רושמים על מצבות, פשוט וקל רשימת המתים שנספו בשואה ולאחר מכן הופך להיות מוות מכבד במדינתינו. עכשיו אני חושב שזו פרשנות לגמרי אבל השורות "אם יש שדים. יש מיליון, מיליון. בשם השד האחרון" זה אזכור לשיר "על השחיטה" של ביאליק בו הוא אומר "וְאָרוּר הָאוֹמֵר: נְקֹם! נְקָמָה כָזֹאת, נִקְמַת דַּם יֶלֶד קָטָן עוֹד לֹא-בָרָא הַשָּׂטָן".לאחר מכן מרגע שהוא אומר "אז לא מאוחר" ולמשך שאר הבית, הוא מדבר על התראומה שנוצרת לניצולים עקב הדבר שהם חוו. (שאדאווט לשורה "אז כמה זמן עבר איך לא נמחק לי המספר").בכללי אני חושב שזה שיר שואה קלאסי שבא לצאת בשאלה כלפי אלוהים על איך המצב הזה יכל לקרות ואיך עד שהמת האחרון נפל והפיל עמו קללה כלפי שאר אהוביהם שנספו בתהליך. התהום שנוצרה מכאן עד אלוהים של פקפוק באמונה שנוצרה עקב כל זה.אם הייתי מדרג את השיר הזה הייתי נותן לו 8.4/10 נערך בתאריך אפריל 11אפר 11 - על-ידי Eytan
פורסם אפריל 11אפר 11 לפני 16 דקות Eytan כתב:גאונית כי בעיניי המת האחרון הלו הווואלה לא נהניתי מהשיר מדכא של החיים, דירוג - 3/10.
פורסם אפריל 11אפר 11 מחבר לפני 30 דקות ohevhumus כתב:וואלה לא נהניתי מהשיר מדכא של החיים, דירוג - 3/10.אתצה צודק שהוא מדכא אבל אתה צריך להבין: כמה שיותר עצוב יותר שמח
פורסם אפריל 11אפר 11 אם אתה אומר, כמה ישותר עצוב יותר שמח וואלה לא חושב, אבל אם זה עושה לך טוב למה לא
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.