פורסם פברואר 21פבר 21 כפי שאתם מכירים או יודעים עולם הכדורעף בנוי כך - שתי קבוצות 6 נגד 6, לכל קבוצה - גובה רשת יכול נע בין 2.43 ל- 2.6 (ברמה הבוגרת) - מערך 5, 1 - מוסר, מצליב, 2 קבלנים (רחוק וקרוב), 2 חוסמי אמצע (בקו האחורי אחד מהם יכול להתחלף עם ליברו-שחקן עם חולצת צבע שונה) - משחק נגמר כאשר קבוצה מגיעה ל 25 נקודות במערכה, קבוצה מנצחת כאשר מנצחים 3 מערכות מ- 5. מניסיון אישי שלי וחוויה אישית, שיחקתי בעיקר כמצליב, כי אני שמאלי, ושיחקתי גם בתור קבלן/חוסם אמצע. התמחות של מצליב הוא לתקוף על צד ימין של הרשת בחלקה הקדמי. בתור שחקן, נורא נהניתי מהתחושה של להנחית או לפוצץ את הכדור, עם הזמן למדתי גם להכות בכדור בצורה יותר חכמה, פחות שימוש בעוצמה ולשחק על נקודות תורפה של היריב, (חורים לאמצע המגרש). לקחתי השראה ממצליב נבחרת יפן Yuji Nishida, המוטיבציה שלי התחילה בכלל מאנימה שנקראה HAIKYUU, אנימה שנותנת הרבה מוטבציה ומעוררת השראה בקרב הרבה אנשים שמשחקים או שיחקו כדורעף. בתור שחקן ששיחק שלוש שנים ועדיין בכושר טוב לכודרעף, בקבוצה חייב להיות סינכרון בין המוסר לשחקנים, המוסר הוא הלב של הקבוצה. בהייקיו זה היה Kageyama, שהיה מרים להינאטה וכאן בנבחרת יפן זה סקיטה. המוסר הוא הראש וקובע אסטרטגיות עיקריות של הקבוצה, בתור שחקן אתה חייב ללמוד לדבר איתו קצר וברור או להבין מה הוא רוצה ממך, אחרת נגרמות טעויות מיותרות. כדורעף זה ספורט שאחוזי דיוק בו מאוד נמוכים גם ברמות הגבוהות, קשה לשמר על מקצבים גבוהים ולשמור על הדיוק. עכשיו איך זה קשור לאנימה.. באנימה הכל נראה יותר חלק ומהיר, הצמד המרכזי שהוצג הינאטה וקאגיאמה יצרו מהלך שנקרא מינוס טמפו מהלך שבו הכדור נמסר לשחקן עוד לפני שקפץ, להבדיל מהמציאות שזה נקרא קצב מהיר או א' במונח המקצועי (שלי כמצליב). מהלך כזה דורש קצב וסנכרון מטורפים, בסדרה זה קצת מוצג כמשהו שהוא מובן מאליו או שטותי להפליא. רוב הדברים נראים כחלום רטוב כמו הכישרון של קאגיאמה לשים כדור בתוך ידיים של שחקן מנחית שדורש המון שנים של ניסיון למוסר, זה דבר שלא מושג בקלות גם אם יש לך טונה כישרון. מצב כזה אפשרי אבל דורש המון ניסיון!. הקבלות במשחק כדורעף אמיתי לעומת אנימה מגוחכות גם כן להפליא, אתה מקבל כדור ולא טס אחורה אתה יכול לעשות סוג של הצגה כדי להראות את המאמץ. מי ששיחק יודע למה אני מתכוון. שלא נדבר גם על הקפיצה של הינאטה, זה בכלל דורש כישרון בפני עצמו לשחקן עם גובה כזה אין עתיד כמנחית בכדורעף, מנחיתים ברמה עולמית מנחיתים בגובה 3 מטר +, עם עוצמה של 100 קמ"ש לכדור. אני כמנחית מגיע בערך לאותו גובה שהוא מנחית אליה ברשת. עולם הכדורעף בעיניי הוא מושך וכיף אבל מוצג כעלילת שווא לדעתי באנימה, למרות שזה בוסט ענק של מוטיבציה. נערך בתאריך פברואר 21פבר 21 - על-ידי ohevhumus
פורסם פברואר 21פבר 21 מין הסתם הכל נראה יותר טוב באנימה מאשר במציאות חחחחח תודה על האשכול המעניין ובעיקר מקורי!
פורסם פברואר 21פבר 21 לא ציפיתי שאראה אשכול כזה, ראיתי כדורעף באיימל ולא יכולתי שלא לבוא להגיד. אני חד משמעית מסכים עם זה, לשחק זה לא כמו באנימה כמובן- בכל מקרה אשכול מעולה והמשך כך אהבתי את הקישור להייקיו🫡
פורסם פברואר 24פבר 24 תודה רבה על האשכול, ההבדלים שהצגת בין האנימה למציאות מתחברים לדעה שלי בנוגע לאנימות שמנסים להפוך אותן ללייב אקשן, יש קסם מסוים שאפשר להעביר רק דרך סגנון ציור מסוים או בנייה מסוימת לרגע משמעותי באנימה שכמעט בלתי אפשרי להעביר אותו בסרטים או סדרות שמבוססים על אנימות. באופן כללי, אשכול טוב, הייתי שמח אם היית יכול להרחיב יותר על מגוון התפקידים שיש בספורט(להביא רקע מסוים למי שלא מכיר לא את האנימה ולא את הספורט).
פורסם פברואר 24פבר 24 מחבר לפני 2 שעות Hawks כתב: תודה רבה על האשכול, ההבדלים שהצגת בין האנימה למציאות מתחברים לדעה שלי בנוגע לאנימות שמנסים להפוך אותן ללייב אקשן, יש קסם מסוים שאפשר להעביר רק דרך סגנון ציור מסוים או בנייה מסוימת לרגע משמעותי באנימה שכמעט בלתי אפשרי להעביר אותו בסרטים או סדרות שמבוססים על אנימות. באופן כללי, אשכול טוב, הייתי שמח אם היית יכול להרחיב יותר על מגוון התפקידים שיש בספורט(להביא רקע מסוים למי שלא מכיר לא את האנימה ולא את הספורט). הגבתי באשכול נוסף שבו אני מפרט יותר על הרמה הבסיסית והתחרותית.
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.