מעבר לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

פורום ליגת הפוקימונים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מחברת המוות - צלילה אל נפלאות התבונה

Featured Replies

פורסם

מחברת המוות

מה לא נאמר כבר על מחברת המוות אה? סדרה סופר מומלצת לכל אחד ואחת.

אבל היא מחביאה בגלוי ניתוח פסיכולוגי מרתק על כמעט כל הדמויות.

באשכול זה אדבר על כל המקרים הברורים של "זה יהיה במבחן בפסיכולוגיה"

נתחיל איך לא בדמות הראשית שלנו לייט יגאמי - אדיוט גמור עם שיגעון גדלות חמור

images.jpg.98cae821d1147a6ecf30c00f9b0ddaa8.jpg

לייט מתחיל את דרכו כתלמיד למופת שלא מסתבך בצרות ותמיד מוציא 100 במבחן. החלום שלו ללמוד באוניברסיטה נחשבת ולהיות שוטר מהשורה הראשונה, תכונה שירש מאביו ביחד עם חוש צדק והבחנה בין טוב לרע. המתוקי הזה מאד מכבד חיי אדם וחוק אבל יום אחד פגש במזל שהעיף אותו לארץ בחלל.

הוא קיבל את הכח של אל המוות, והכח המוחלט הזה הסיר ממנו את המסיכה של התלמיד למופת וחשף כמה הנפש שלו מושחטת מיסודה ורק הייתה צריכה אמצעי. שיגעון הגדלות שלו מתפתח עד כדי תסביך אלוהות של ממש ועצם השכחה שהוא אינו אלא אדם עם כח היה מה שהוביל למפלתו המשפילה.

מיסה אמנה - הפרעה דו קוטבית או ילדת סנטר

Misa-Amane-Shocked-Light-Execution-Scene-Death-Note-Episode-17.jpg.9c3053a6fb49ed068b2cf2187329458b.jpg

אהההה מיסה מיסה... כולנו היינו שמחים ל... לא חשוב אולי לא כדאי והנה הסיבה: היא פסיכית על כל הראש.

מי זו מיסה? דוגמנית מהממת מסותרית אבל יש לה סוד אפל. דבר ראשון היא מטומטמת דבר שני היא כל כך אובססיבית ללייט שהיא מוכנה להרוג בשביל לקדם את המטרות שלה איתו. מה המטרות? אובססיה לא בריאה שהיא מתעקשת לקרוא לה אהבה. כמעט כל החחלטות שלה לגבי לייט עירבו רצח או לעשות ללייט נזק לפעמים נזק שהוא ביקש לא לגרום. השימוש הלא אחראי שלה במחברת זירז את תפיסת לייט.

אבא יגאמי - מרוב חוק לא רואים את הצדק

Capture_de_Death_Note_-_Episode_29_3Fre.webp.82fc224553d70e142bd6b5e98fcfe777.webp

לייט היה מהילדים האלה שיכול להגיד "אבא שלי שוטר" אבל פה מסתיים האופי המאיים של אבא יגאמי. הוא מפקד תחנת משטרה הפועל יותר מדי לפי הספר אפילו כשהמשימה דורשת שיקול דעת ואחריות. הוא נותן פקודות מסודרות ומבצע תמיד את הפקודות שהוא מקבל גם אם הוא יודע שהן יובילו לאסון. הוא מבין שהתיק של קירה הוא תיק חריג במיוחד אבל מאד מסרב לפעול נגד הספר וכאשר הוא עושה זאת הוא מאד שונא את עצמו על כך. כאשר פרש מהמשטרה והצטרף לכח נגד קירה הוא החזיר למפקד שלו את האקדח האישי מכיוון שאינו שוטר ואסור לו לשאת אקדח (זה גרם לו להיפצע מקליע) . עברו השנים והגיע רגע האמת שלו : הוא מחזיק במחברת מוות מול משתמש פעיל במחברת מוות משלו. פושע מסוכן שאם יתפס יוצא להורג אבל אפשר וגם רצוי וחובה לתפוס אותו מת. הוא סירב לבצע פעולה נגד אותו פושע כי הוא פשוט לא יודע להרוג.

מאצודה - מי גבר של אמא?

images(1).jpg.bdb328542be0d91899a37556b0153536.jpg

מאצודה מי אתה? ובכן הוא תמונת המראה של לייט. למאצודה יש תסביך נחיתות והוא תמיד צריך להוכיח שהוא יכול לעשות מה שאחרים יכולים. ובעיקר פועל על דעת עצמו ומפשל. הוא היה צריך לזייף את המוות שלו רק כדי לתקן טעות שעשה בלי באמת אישור מלמעלה וגם הטעות הרסה את כל התוכנית. הוא ילדותי חסר נסיון וחסר מוח.

איזוואה - אני זקן מדי לזבל הזה.

G91kb2Ba26db3PkfgcZA1LUxucL7NptrBkEuhTo48QA.webp.fbd2626db89cc7e2999eed6914f6aa3d.webp

בניגוד למאצודה הצעיר שאין לו שום דבר להפסיד, אייזוואה הוא מבוגר עם משפחה ולכן יש לו הכל להפסיד. החקירה נעשית כל כך מסוכנת וכל כך חסרת תכלית עד שמתחיל להימאס לו והוא בוחר בחיים רגועים ובטוחים כלכלית כשוטר רגיל. איכשהו הוא דמות שהצעירים לא מבינים אותה ומתנגדים לה אבל המבוגרים תומכים בו באופן מלא וגם מכבדים אותו וזה מבוטא גם בתוך הסיפור וגם בתוך דיוני המעריצים.

נתנאל מיכאל ואחד שקורא לעצמו אל -  הם אוטיסטים (לפי התודעה המקובלת בתחילת המילניום) בגדול אין ממש מה להרחיב עליהם. דרכי הפעולה שלהם היו משונות ובוטאו באמצעים חזותיים וספרותיים סטראוטיפים למדי. L פעל באלימינציה בהתחלה את יפן אחר כך טוקיו אחר כך בני משפחות השוטרים אחר כך 2 משפחות עד שלבסוף היה לו חשוד אחד בלבד - הפושע. N ו M היו בתחרות אחד עם השני על ? משהו? ושניהם השיגו את המטרה שלהם בסוף

אחד אחרון לסיכום - ריוק - הצופה מהצד

ריוק הוא אל מוות ומעצם היותו אל מוות אסור לו להתערב או שהוא סתם לא אמור אבל אף אחד לא יאכוף. אבל אי פעולה הינה פעולה בפני עצמה והוא נוכח בכל האירועים אבל לא מדבר ולא מנדב מידע עד שמאוחר מדי או שיש לו רשות חד משמעית לעשות זאת. הוא מעדיף לצפות מקרוב מאשר לצפות באותו דבר בטלוויזיה.

ואלה חבורת הפסיכים שראינו במחברת המוות, כמעט כולם לא סיימו טוב מזה והיה עדיף להם לשבת בבית קפה.

נערך בתאריך - על-ידי AlphaZero

פורסם

סדרה אש למרות הפרקים האחרונים שלה 

אחלה אשכול תודה רבה! 

פורסם

אשכול נהדר נוסף שלך הייתי שמח אם היית מגדילה קצת את הכתב 

פורסם

וואלה אהבתי את הניתוח דמויות, את האנימה ראיתי, ממה שאני זוכר ריוק - אל המוות (שיניגאמי), לא מפרט על פרטים של מחברת המוות כאשר לייט לגאמי מצא אותה, הוא צוחק באופן זדוני כשהוא יודע משהו שלייט לא, או שהוא קלמזי ושוכח דברים ובעיקר אוהב תפוחים.

לגבי L אני לא זוכר שאומרים שהוא אוטיסט או משהו אבל יש מצב, לא זכור לי שזה נראה בסדרה. 

סיקור מעניין סך הכל,

החלק המעניין היה לדעתי כשהפילו את לייט M ו N ומפה התמונה עם הפרצוף הנודע שלו עם העיניים הפסיכוטיות. 

לייט איבד שליטה עד כדי כך שהוא היה מוכן להקריב את אבא שלו למען עולם חדש, עולם שבו קירה שולט. 

הרצון והחזון שלו והגאונות שלו שיחקה בכולם עד שהוא נתפס. 

מהשקפת עולם שלי רצח המשפחה שלך לא שווה את הטרחה.

פורסם
  • מחבר
לפני 1 דקה ohevhumus כתב:

וואלה אהבתי את הניתוח דמויות, את האנימה ראיתי, ממה שאני זוכר ריוק - אל המוות (שיניגאמי), לא מפרט על פרטים של מחברת המוות כאשר לייט לגאמי מצא אותה, הוא צוחק באופן זדוני כשהוא יודע משהו שלייט לא, או שהוא קלמזי ושוכח דברים ובעיקר אוהב תפוחים.

לגבי L אני לא זוכר שאומרים שהוא אוטיסט או משהו אבל יש מצב, לא זכור לי שזה נראה בסדרה. 

סיקור מעניין סך הכל,

החלק המעניין היה לדעתי כשהפילו את לייט M ו N ומפה התמונה עם הפרצוף הנודע שלו עם העיניים הפסיכוטיות. 

לייט איבד שליטה עד כדי כך שהוא היה מוכן להקריב את אבא שלו למען עולם חדש, עולם שבו קירה שולט. 

הרצון והחזון שלו והגאונות שלו שיחקה בכולם עד שהוא נתפס. 

מהשקפת עולם שלי רצח המשפחה שלך לא שווה את הטרחה.

הוא פשוט טיפש עם שיגעון גדלות אין מה להרחיב יותר מדי. ריוק הזהיר אותו בהתחלה שכך מי שנוגע במחברת יחיה בסבל. מצד שני אבא יגאמי מת אדם מאד מאושר. גם אם זה היה שקר הוא מת מתוך אמונה ו"ידיעה" שהבן שלו חף מפשע

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

צופים לאחרונה 0

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.

Account

Navigation

חיפוש

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.