מעבר לתוכן

בואו נדבר על כנס של דרגון בול ינואר של השנה

הודעות מומלצות

שלום לכולם, מה שלומכם? מקווה שהכול בסדר!

באשכול הזה אנחנו נדבר על נושא מאוד מרגש. אני חושב שאין בן אדם אחד שלא מכיר את "מפלצת האנימה" (כמובן בקטע הטוב) – דרגון בול. כל אחד ראה או שמע עליה. השנה היא חוגגת 40 שנה (כן, היא התחילה בשנת 1984, והאנימה ב-1986). היא אחת מסדרות האנימה שאפשר להגיד שהשפיעו על אינספור סדרות אחרות.

אני אפסיק לחפור ובואו נעבור ישר לנושא של האשכול: למי שלא יודע, ב-25 לינואר יש כנס ביפן. על מה הכנס, אתם שואלים? אני אענה: הוא על התוכניות של הסדרה דרגון בול לשנה הקרובה. זה יכול לכלול מידע על סרטים חדשים, על משחקים חדשים וכמובן על האנימה.

באשכול הזה אנחנו נעבור על דברים מרכזיים שהיו בכנס של שנה שעברה, נדבר קצת על מה שאנחנו יודעים שהולך לצאת, וגם על מה שאני חושב שיש מצב שיהיה. סליחה על ה"חפירה", בואו נתחיל את האשכול!

בואו נתחיל ונדבר על שני דברים עיקריים, שאנחנו גילינו עליהם בכנס הקודם של שנה שעברה.

בכנס הקודם, בנושא המשחקים, קיבלנו מידע על המשחק: "דרגון בול ספארקינג זירו".

Dragon Ball: Sparking! ZERO הוא אחד המשחקים הכי מצופים והכי מצליחים שיצאו למותג בשנים האחרונות. הוא נחשב ליורש הרוחני והרשמי של סדרת המשחקים האהובה Budokai Tenkaichi מה-PS2.

הנה כל הפרטים המרכזיים על "המפלצת" החדשה של עולם הגיימינג:

1. החזרה לשורשים (גיימינג וסגנון)

המשחק הוא Arena Brawler בתלת-ממד, מה שמאפשר לחימה חופשית לגמרי בזירות ענקיות. הוא פותח באמצעות מנוע Unreal Engine 5, מה שהופך את הגרפיקה שלו למדהימה – האפקטים של ה-Ki, ההרס של הסביבה והבעות הפנים של הדמויות נראים כאילו נלקחו ישירות מהאנימה ברמה הכי גבוהה שיש.

2. רשימת דמויות (Roster) שוברת שיאים

המשחק כולל את רשימת הדמויות הגדולה ביותר בתולדות הסדרה – מעל 180 לוחמים בגרסת הבסיס!

מכל התקופות: דמויות מדרגון בול Z, סופר (Super), GT ואפילו מהסרטים הישנים והחדשים.

טרנספורמציות: כל דמות כוללת את הצורות השונות שלה (גוקו לבד מגיע עם עשרות וריאציות, החל מ-Z ועד Ultra Instinct).

עדכונים חדשים: המשחק ממשיך להתרחב עם חבילות DLC, כולל דמויות מהאנימה החדשה Dragon Ball Daima.

3. מצבי משחק עיקריים

Episode Battle: תוכל לשחק את העלילה של 8 דמויות שונות (כמו גוקו, וג'יטה, גוהן ועוד). הייחוד כאן הוא "נתיבי ה-What If" – בחירות שתעשה במהלך הקרבות יכולות לשנות את העלילה המקורית וליצור תרחישים חדשים לגמרי שלא קרו בסדרה.

Custom Battle: מאפשר לך ליצור קרבות משלך עם כתוביות, אנימציות ותנאים מיוחדים, ולשתף אותם עם שחקנים אחרים בעולם.

Multiplayer: קרבות אונליין וגם מצב "מסך חצוי" (אם כי המצב המקומי מוגבל לזירה אחת ספציפית – חדר הזמן והנשמה).

4. זמינות ופלטפורמות

המשחק יצא באוקטובר 2024 והוא זמין ל:

PlayStation 5

Xbox Series X/S

PC (דרך Steam)

Nintendo Switch / Switch 2 (הגרסה לקונסולה הזו יצאה מעט מאוחר יותר, בנובמבר 2025).

בנושא האנימה, הרבה אנשים חשבו שנקבל המשך לדרגון בול סופר, אבל קיבלנו אנימה חדשה בשם "דרגון בול דאימה"; שזה הפרויקט האחרון שאקירה טוריאמה עבד עליו. למי שלא יודע, אקירה טוריאמה הוא היוצר המקורי של דרגון בול בכללי.

דרגון בול דאימה (Dragon Ball Daima) היא סדרת אנימה חדשה שיצאה לרגל חגיגות ה-40 למותג. היא נחשבת לפרויקט מאוד מיוחד ומרגש, בעיקר כי זו היצירה האחרונה שבה היוצר המקורי, אקירה טוריאמה, היה מעורב באופן עמוק (הוא כתב את העלילה, עיצב את הדמויות והיה שותף מלא ביצירה).

1. העלילה בקצרה

בעקבות קנוניה של דמויות מסתוריות מעולם השדים, גוקו וחבריו הופכים לילדים קטנים (בדומה למה שקרה לגוקו ב-GT, אבל הפעם זה קורה לכולם). כדי להחזיר את המצב לקדמותו ולפתור את התעלומה, גוקו ושותפים חדשים יוצאים למסע בעולם לא מוכר שנקרא "עולם השדים" (Demon Realm).

2. איפה זה עומד על ציר הזמן?

הסדרה מתרחשת מבחינה כרונולוגית אחרי הבסת מאג'ין בו, אבל לפני האירועים המרכזיים של דרגון בול סופר (לפני שגוקו פוגש את בירוס וויס). זה מאפשר לסדרה לחזור לסגנון של הרפתקה וגילוי עולמות.

3. דמויות חדשות ומסקרנות

לצד הדמויות המוכרות (גוקו, וג'יטה, פיקולו וכו'), אנחנו פוגשים דמויות מפתח חדשות:

גומאס (Gomah): המלך החדש של עולם השדים.

גלוריו (Glorio): טייס מסתורי מעולם השדים שמצטרף לגוקו.

פאן (Panzy): דמות צעירה ואמיצה שמלווה אותם במסע.

4. הסגנון והאנימציה

חזרה למקורות: הסדרה מזכירה מאוד את דרגון בול המקורי (הילד). יש בה דגש חזק על הרפתקאות, הומור ולחימה עם מקל הנימבוס (Power Pole).

איכות מטורפת: האנימציה ברמה קולנועית. הקרבות חלקים מאוד, והעיצוב האמנותי נאמן מאוד לקו של טוריאמה משנות ה-80 וה-90, אבל עם טכנולוגיה מודרנית.

5. למה כדאי לצפות?

הסדרה לא עוסקת רק ב"מי הכי חזק", אלא בונה מחדש את המיתולוגיה של עולם הדרגון בול, מסבירה דברים על הגזעים השונים (כמו הניאמקים והקאיושינים) ומציעה קרבות יצירתיים שבהם גוקו צריך להסתדר בלי הכוחות האלוהיים העצומים שהוא השיג ב"סופר".

שיר הפתיחה המלא של דרגון בול דאימה למי שרוצה לדעת איך הוא נשמע 

אחרי שדיברנו על שני הדברים העיקריים שהם הראו לנו שנה שעברה בכנס, נדבר על מה שאנחנו יודעים: אנחנו יודעים שהם עובדים על משחק חדש של דרגון בול ועל סרט חדש. יש מצב טוב מאוד שהם יחשפו דברים בכנס!

אחרי שדיברנו על מה שהיה שנה שעברה ועל הדברים שאנחנו יודעים שהם עובדים עליהם, הגיע הזמן שאני אנסה להגיד לכם מה אני חושב שיהיה בנושא של האנימה. אני כבר אומר מראש: יש מצב שאני טועה, כי אני לא יודע מה הם חושבים לעשות, אבל עדיין יש שלוש אפשרויות שנראות לי נכונות – שתיים כן, השלישית פחות, אבל מי יודע? אולי הם יפתיעו, אבל לא נראה לי. 

לפני ההסברים, חשוב שתדעו שאחת הסיבות שדרגון בול הוציאה את "דאימה", היא בגלל הסכסוך בין היורש של אקירה טוריאמה לבין חברת "טואי אנימציה", שאחראית על ההפקה של דרגון בול, סיילור מון, וואן פיס, דיגימון ועוד סדרות.

השאלה שלך נוגעת באחת הנקודות הכי רגישות ומעניינות מאחורי הקלעים של דרגון בול בשנים האחרונות.

התשובה הקצרה היא: זה מורכב, אבל יש סימנים של שיפור.

1. מה היה הסכסוך?

במרכז העניינים עמד אדם בשם אקיו איוקו, שהיה ראש "מנהלת דרגון בול" בתוך הוצאת Shueisha והיה יד ימינו של אקירה טוריאמה. איוקו רצה לקדם את דרגון בול לכיוונים חדשים (כמו סרטים ומשחקים) והרגיש שהחברות הגדולות (Toei ו-Shueisha) שמרניות מדי. הוא עזב והקים חברה עצמאית בשם Capsule Corporation Tokyo במטרה לקחת איתו את הזכויות על האנימה והמשחקים.

זה יצר מצב של "מלחמה" על הזכויות:

• Shueisha: החזיקו בזכויות על המאנגה.

• Capsule Corp Tokyo (איוקו): ניסו להשתלט על כל השאר.

• Toei Animation: נתקעו באמצע כמפיקי האנימה.

2. איך זה השפיע על האנימה?

הסכסוך הזה הוא אחת הסיבות העיקריות לכך שלא ראינו את "דרגון בול סופר" חוזרת כבר שנים. בגלל חוסר ההסכמות בין החברות על מי מחליט ומי מרוויח, הפרויקטים נתקעו. אפילו דרגון בול דאימה הושפעה מהבלגן הזה ולקח לה המון זמן לצאת.

3. האם זה עבר?

לאחרונה (במהלך 2024 ו-2025) נראה שהצדדים התחילו להגיע להסדרים. העובדה שדרגון בול דאימה יצאה בסוף בצורה חלקה, ושמשחקים כמו Sparking! ZERO קיבלו את כל האישורים, מראה שהחברות הבינו שהן חייבות לעבוד יחד כדי לא להרוס את המותג, במיוחד אחרי פטירתו של טוריאמה ז"ל.

לסיכום: המצב הרבה יותר רגוע ממה שהיה לפני שנתיים. הכנס הגדול ב-25 לינואר הוא ההוכחה הכי טובה לכך – אם הם מתכננים כנס כזה ענקי עם הצהרות על העתיד, זה אומר שהם הצליחו לפתור את רוב בעיות הזכויות ושיש להם "מפת דרכים" משותפת.

בואו נתחיל בשלושת הדברים שאני חושב שהם יכולים להיות.

דבר ראשון: המשך לדרגון בול דאימה. כל מי שראה את האנימה הזו, זוכר איך היא התחילה חלש מאוד ולאט; אבל לאט לאט, היא צברה תאוצה וקצב מבחינת הכול – אם זה קרבות יפים או רגעים מרגשים. אני לא יודע מה העניין, ואני לא יודע על עוד דברים או איך הולך הסכסוך ביניהם; נקווה ונחכה.

דבר שני: המשך של דרגון בול סופר. זה, לדעתי, אחד הדברים שכל מי שראה אי פעם דרגון בול סופר רוצה לדעת. האנימה כרגע נעצרה אחרי טורניר העוצמה, אבל המאנגה המשיכה יפה. תארו לעצמכם אנימה שממשיכה ומראה לנו את המשך הצמיחה של כל שאר הדמויות – איך הם ממשיכים להתחזק. הכול תלוי, עוד פעם, במה המצב של הסכסוך.

דבר שלישי ואחרון: שמעתי כל מיני שמועות שאומרים שהם הולכים לעשות ריבוט (Reboot) לדרגון בול סופר. כאשר אני אומר ריבוט, הכוונה היא לאנימה רק עם הקטעים החשובים, ובלי השטויות ובזבוז הזמן שיש לפעמים – כמו שעשו לדרגון בול זי כשהוציאו את "דרגון בול קאי".

מצד אחד, אני אומר סבבה; אבל מצד שני, בואו נחשוב קצת בהיגיון: כמה פרקים היו לדרגון בול זי? אני אגיד לכם – לזי היו 291 פרקים, שזה סבבה. וכמה לדעתכם יצאו עד עכשיו לסופר? רק 131 פרקים (או 151 אם סופרים הכול). שלא תבינו אותי לא נכון, אין לי בעיה עם שיפור איכות, אבל לדעתי אין מספיק חומר. אם הם ימשיכו את סופר כמו שרשמתי באופציה 2, זו יכולה להיות בשורה מאוד משמחת.

בהתחלה רציתי לתת לכם שלוש אופציות, אבל תוך כדי שאני מכין את האשכול, חשבתי על אופציה נוספת שיכולה להיות: והיא אנימה חדשה.

דרגון בול, כמו דרגון בול, תמיד יכולים להפתיע אותנו. כמו שרשמתי – בכנס הקודם כולם ציפו לסופר, ובום! משום מקום הגיעה אנימה חדשה שאף אחד לא ציפה לה: "דרגון בול דאימה". אז האם תצא אנימה חדשה? אני לא יודע, אבל זו גם אפשרות שצריך לקחת בחשבון.

הגענו לחלק מרגש מאוד בשבילי – סיכום האשכול. קודם כול והכי חשוב: סליחה אם זה יצא ארוך; עבדתי על זה קשה. אומנם אין תמונות וזה, אבל לפחות אתם יודעים את שני הדברים הכי חשובים שיצאו שנה שעברה.

לגבי השנה, אני אחכה ואראה אם צדקתי או לא. אני אשמח לראות את הדבר הנפלא הזה שנקרא "דרגון בול". אם יש לכם רעיונות אחרים ממה שאני רשמתי – וזה בסדר – אשמח שתרשמו בתגובות ונוכל לדבר שם או בפרטי. לדעתי, הסרטונים מראים יפה את הדברים. תודה רבה ונתראה באשכול הבא

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, אשכול של דרגון בול כבר קנית אותי חחחחח

המשחק ספרקינג זירו מצוין! מעלה נוסטלגיה של המשחקים הישנים הכיפים באיכות מצוינות ומגוון ענק של דמויות.

לגבי דרגון בול דאימה זה טוויסט נחמד אבל לא יסתדר עם העלילה של סופר, למרות שאקירה טוריאמיה לקח חלק בה.

לדעתי ריבוט לסופר מיותר, האנימה לא כל כך ארוכה והפרקים לא נמרחים יותר מדי, לא חושב שיש צורך לעשות את זה.

אני מאוד מצפה כבר שיעשו אנימה לארקים במנגה שיש.

לנושא האשכול, הייתי ממליץ פחות לעשות צבעים לכל טקסט, זה קצת מציק בעין, עדיף לעשות רק בכותרת ושהכתב יהיה בצבע אחיד.

תודה רבה על אשכול מצוין!

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות headri22 כתב:

לא מעריץ גדול של דרגון בול אבל אחלה של אשכול שאפו על ההשקעה מלך! 

תודה רבה מאוד מעריך 

לפני 5 דקות The king of demons כתב:

קודם כל, אשכול של דרגון בול כבר קנית אותי חחחחח

המשחק ספרקינג זירו מצוין! מעלה נוסטלגיה של המשחקים הישנים הכיפים באיכות מצוינות ומגוון ענק של דמויות.

לגבי דרגון בול דאימה זה טוויסט נחמד אבל לא יסתדר עם העלילה של סופר, למרות שאקירה טוריאמיה לקח חלק בה.

לדעתי ריבוט לסופר מיותר, האנימה לא כל כך ארוכה והפרקים לא נמרחים יותר מדי, לא חושב שיש צורך לעשות את זה.

אני מאוד מצפה כבר שיעשו אנימה לארקים במנגה שיש.

לנושא האשכול, הייתי ממליץ פחות לעשות צבעים לכל טקסט, זה קצת מציק בעין, עדיף לעשות רק בכותרת ושהכתב יהיה בצבע אחיד.

תודה רבה על אשכול מצוין!

תודה לך אני לא יודע איפה המצב עומד אז חשבתי אולי בגלל ההצלחה של דאימה חשבתי שהיא אופציה למרות שרוב המעריצים יחשבו ישר על המשך לסופר לדעתי כמו שרשמתי ריבוט כרגע לסופר זה רעיון רע בגלל חוסר הפרקים אם אתה שואל אותי צריך לקוות לדברים האלה דאימה 2 סופר 2 או סדרה חדשה מה דרגון בול לא יעשו כדי להביא קהל חדש ולנסות להפתיע אותנו מחדש כי דוגמא מציונת הכנס של שנה שעברה כולם ציפו להמשך של סופר משום מקום בא דאימה למרות שהם אומרים שעבדו על זה כמה זמן אבל אני לא יודע מתי במקור התחילו לעבוד על דאימה פה יכולה להיות תאוריה שאולי כש נגמר סופר הם עבדו על דאימה כי היה להם כמה שנים לעבוד 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה לאוניד ספיבק כתב:

תודה רבה מאוד מעריך 

תודה לך אני לא יודע איפה המצב עומד אז חשבתי אולי בגלל ההצלחה של דאימה חשבתי שהיא אופציה למרות שרוב המעריצים יחשבו ישר על המשך לסופר לדעתי כמו שרשמתי ריבוט כרגע לסופר זה רעיון רע בגלל חוסר הפרקים אם אתה שואל אותי צריך לקוות לדברים האלה דאימה 2 סופר 2 או סדרה חדשה מה דרגון בול לא יעשו כדי להביא קהל חדש ולנסות להפתיע אותנו מחדש כי דוגמא מציונת הכנס של שנה שעברה כולם ציפו להמשך של סופר משום מקום בא דאימה למרות שהם אומרים שעבדו על זה כמה זמן אבל אני לא יודע מתי במקור התחילו לעבוד על דאימה פה יכולה להיות תאוריה שאולי כש נגמר סופר הם עבדו על דאימה כי היה להם כמה שנים לעבוד 

כן מסכים לגמרי

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • יצירת חדש...