מעבר לתוכן

טופ סיפורי ילדות נוסטלגיים (משתפים זכרונות)

headri22

הודעות מומלצות

רציתי לפתוח אשכול קצת נוסטלגי ולשמוע מכם אילו טופ סיפורי ילדות נוסטלגיים אתם הכי אוהבים! 

אני אתחיל עם כמה שאני זוכר והאהובים עליי: 

1.המכוערים של דניאל 

image.jpeg.08203108e28c62b25ee9bf3b9c5c6167.jpeg

שנת הוצאה: 2005

שם המחבר: עפרה גלברט אבני

תקציר:ספר ישראלי שמדבר על ילד בשם דניאל שבו נראה שהקלפים שקיבל דניאל במשחק החיים אינם פשוטים, אך הוא אינו נשבר. לאורך הסיפור הוא נעזר ב“המכוערים” כדי להתגלות מחדש – הן בפני חברת הילדים והן בפני עצמו. זהו ספר מרתק שמעביר מסר חשוב, וקשה להניחו מהיד עד לסיום הקריאה.

עד היום יש לי את הספר (שאלתי אותו מהספרייה ביסודי ו"שכחתי" להחזיר)אני זוכר פשוט שממש אהבתי את הספר והוא בעיקר לימד אותי 

שלא צריך להיות מושלם או כמו כולם אפשר פשוט להיות אתה ולהיות שווה בין שווים.

2.תירס חם 

תירס חם – ויקיפדיה

שנת הוצאה: 1978 

שם מחבר: מרים רות 

תקציר:"תירס חם" מאת מרים רות הוא ספר ילדים ישראלי קלאסי על אופיר וחבריו, שיוצאים בשירה ובקצב "בים-בם-בם-תירס חם" לחפש תירס חם, חווים אכזבה כשהוא לא נמצא, ולבסוף פותרים את הבעיה בתושייה עם עזרה מסבא, ומלמדים על הנאה, ציפייה, תסכול ופתרון בעיות. 

את הספר קראתי אני זוכר נראלי מאז שאני זוכר את עצמי בין הראשונים בגיל עוד שהייתי קורה מילה פה ומילה שם ומבין תוך כדי

אני זוכר שממש צחקתי מזה שהייתי קטן ונהנתי לקרוא את זה כל פעם מחדש.

3.מעשה בחמישה בלונים 

image.jpeg.438953b851e7ad62921648713fc84aae.jpeg

שם מחבר: מרים רות 

תקציר: הספר מספר על ילד קטן שמקבל חמש בלונים וצמוד לו סיפור קצר על כל בלון. בכל סיפור, הבלון נתקל באירוע קטן שמוביל לאובדן או לשינוי, והילד לומד להתמודד עם אכזבות ואובדן. דרך העלילה הפשוטה והאיורים המרגשים, הספר מלמד ילדים על רגשות, אהבה, אכזבה וקבלה בצורה נגישה וברורה.

אחלה של סיפור אני בעיקר זוכר אותו מאבא שלי שהיה אוהב להקריא לי בגלל שאיבדתי פעם איזה כדור ורצה להראות לי שאין מה לעשות

לפעמים יש אכזבות וצריך להתמודד איתן שזה בעצם גם המשל המרכזי בספר הזה אני מאמין ! 

לסיכום כמובן שיש עוד ארגזים של סיפורים מהילדות אני פשוט הבאתי לכם את הטופ 3 שלי 🙂 מוזמנים להגיב ולשתף סיפורים חזקים ונוסטלגיים שלכם שאתם זוכרים ואוהבים

מעריך מי שיקרא וישתף 🖐️

שיהיה לנו סופש מבורך 🙂

image.jpeg

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לא ממש היו לי ספרי ילדים ואלה שהיו... היו תופעות טבע בהחלט...

היה "סיפורי התנך לילדים" שמציג בחריזה ועברית מודרנית את כל סיפורי התנך הנחמדים כמו תיבת נוח ויציאת מצרים וגם כמה סיפורים ... כמו החרבת סדום ומה שיוסף עושה במצרים ואדם וחווה (הם לא בדקו מה המאייר הכניס וזה ניכר)

סיפורים אחרים זה גארי פוטר , ספר קומיקס שמלמד ילדים איך העולם עובד באמת באמצעות שהספר עצמו הוא דמות בקומיקס והחביב עליי... "אוכל ולישון".

בבגרותי הערכתי את "האנטומיה של קיי" שזה תוספת חדשה לספרי ילדים שלא מתיחסים לילדים כמו אהבלים וכנראה שההורים יהנו ממנו יותר

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 שעות AlphaZero כתב:

לא ממש היו לי ספרי ילדים ואלה שהיו... היו תופעות טבע בהחלט...

היה "סיפורי התנך לילדים" שמציג בחריזה ועברית מודרנית את כל סיפורי התנך הנחמדים כמו תיבת נוח ויציאת מצרים וגם כמה סיפורים ... כמו החרבת סדום ומה שיוסף עושה במצרים ואדם וחווה (הם לא בדקו מה המאייר הכניס וזה ניכר)

סיפורים אחרים זה גארי פוטר , ספר קומיקס שמלמד ילדים איך העולם עובד באמת באמצעות שהספר עצמו הוא דמות בקומיקס והחביב עליי... "אוכל ולישון".

בבגרותי הערכתי את "האנטומיה של קיי" שזה תוספת חדשה לספרי ילדים שלא מתיחסים לילדים כמו אהבלים וכנראה שההורים יהנו ממנו יותר

אשכרה נשמע דווקא סיפור מעניינים הקומיקס בכלל וואלה אני אוהב סיפורים ילדים שמחברים גם למציאות ופחות דמיוניים לא ממש כזה מכיר את כל הסיפורים אבל 
נשמע כמו שילוב מעניין ולא שגרתי לסיפורי ילדות 😆 

תודה על השיתוף! 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

וואלה אני לא מכיר אף אחד מהם חחחחחח.

מאז שאני זוכר את עצמי תמיד ראיתי סדרות בטלווזיה בעיקר ובכלל לא קורא ספרים.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • יצירת חדש...