מעבר לתוכן

15 דקות 0.1

Eytan

הודעות מומלצות

טוב, אז מה שאני עושה פה זה פשוט לכתוב פיסת טקסט, אולי סיפורי אולי לא, כמובן תחת הגבלת הזמן 15 דקות. תהנו

אתם יודעים, סיפורי מעשייה תמיד מתחילים בכזה משפט מפוצץ, היו היה בארץ רחוקה או לפני שנים רבות אבל מעניין לשמוע כאילו למה יש סיפורי מעשייה שהם נחשבים כאלו רחוקים עוד מהזמן שלהם ולמה הסיפורים העדכניים והמעניינים שלהם לא שרדו, כמובן שחלקם כן, אבל כאילו איזה סיפור תשמעו שמתחיל "בתקופת השלטון הביזנטי חיי לו אדם, ספק יהודי ספק צרפתי. הבן אדם נקרא פרדיננד, בחור רב קומה בשנות ה30 לחייו." כאילו חסרים סיפורים שמדברים בצורה טובה או אפילו מיסטית על העבר, או בצורה מאוד ברורה לעבר. ולעמות זאת סיפורים על עבר מומצא, עבר מופלא עם דרקונים וקסמים שבוא הגיבור הופך להיות אחד האנשים הכי חזקים, זה סבבה. מעניין אותי למה לא באמת משתמשים יותר בתקופות כמו המהפכה החקלאית לדוגמה, או ההמצאה של הקיטור לסטאף של סיפור, זה יכול לעבוד טוב, כל סיפור יכול לעבוד טוב, זה דיי קרוב אלינו, כאילו כל הסיפורי סמוראים של האסייתים עובדים נהדר, המון סיפורים מהעבר הקרוב, מלחמות ושלטונות עובדים טוב, אבל רוב העבר שלנו פשוט לא כל כך מוזכר. העבר הרחוק שהפך את בני האדם למה שהם לפחות, לא שמהפכת הקיטור זה כזה רחוק כן? 

אני חושב שחסרים הסיפורי מעשייה הישנים אבל הקלסיים כמו שרלוק הולמס כיום ביצירה שלנו, איזה סיפור טוב שיספר על העת העתיקה של ישראל אפילו, לא שזה כזה רחוק, אפשר לדבר על המון דברים בנושאיי המדינה, מלחמת העצמאות יכולה להיות אחלה ספר, או בניית הארץ, סיפור אהבה על 2 עולים שחברו לקיבוץ, כמובן לא הכל חייב להיות מדע מדוייק אבל למה לא.

אפשר לעשות סטאף נהדר לדמויות

הדמויות הראשיות יהיו כנר וצדי שבאים במסע שלהם להתגבר על כל המכשולים בהגיעם לרגע האמת, צדי אישה הולדנית בגיל  23 בעלת שיער שתני בהיר ועניי ברקת, מגיעה לקיבוץ לאחר מאורעות השואה, בשביל לבוא ולקדם את הארץ, בעוד ונחשון  הוא דור שני של יהודים בריטים בארץ, בן קיבוץ כבר עשור מאז גיל 15, עובד אדמה לעיסוקו. אני יודע שזה נשמע אאוט אוף דה בלו, אבל יש לזה קטע, זה יכול להיות דבר מגניב, חבל כמובן שספרים בארץ זה לא תחום מספיק חזק כדי לכתוב על זה בארץ אבל בסדר.

ביום מן הימים אולי הדבר המטופש הזה של "לפני שנים רבות" יכחד ואנשים אשכרה יכתבו טיים ליין , לא אכפת לי שאתה בשנת 6243, אחי זה עולם בידיוני, גם בשנת 320 זה סבבה, אבל למה, למה חייב את פתיחה הזו? תנו לי זמן. זמן זה כוח, לא לשכוח. וזה דבר שמרגיש שתקף רצח לאגדות. 

לעומת זאת תקופות זמן באמת חשובות ומעניינות לא קורות, כאילו דעה לא גדולה היא שהתקופה החקלאית יכולה להוות אחלה של מקור לספר.

אוקי פה נגמר ה15 דקות תהנו

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר...

צודק. לדוגמא הארי פוטר - בין הספרים המצליחים ביותר במאה העשרים ואחת מתחיל בכלל בעלילה אחרת לגמרי מהמקובל("היה היה פעם" וכד') מצליח לעבור בין העבר להווה בצורה כל כך חלקה ויפה. לדעתי באמת צריך גם בתקופת דור Z לשדרג את הפתיחות שיהיו ספרים איכותיים יותר. 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות פרון כתב:

צודק. לדוגמא הארי פוטר - בין הספרים המצליחים ביותר במאה העשרים ואחת מתחיל בכלל בעלילה אחרת לגמרי מהמקובל("היה היה פעם" וכד') מצליח לעבור בין העבר להווה בצורה כל כך חלקה ויפה. לדעתי באמת צריך גם בתקופת דור Z לשדרג את הפתיחות שיהיו ספרים איכותיים יותר. 

רק חבל שגארי פוטר הפך לסיפור פרנקנשטיין (כל ספר המשך פשוט לוקח את הספר הקודם ומנסה להיות הגיוני)

מסביב לעולם ב80 יום ביחס לתקופה שנכתב והסיפור מתרחש הוא סיפור על ההווה בתקופה הויקטוריאנית 

אם כי יש דיבור כבר תקופה לכתוב סיפורים על התקופה שניאנדרתלים חיו בינינו

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • יצירת חדש...