מעבר לתוכן

הרפתקאות יונתן פרק 16. הגיבור של הסיפור

קטון

הודעות מומלצות

פרק 16

"כל החיילים להתכנס במסדרון שמונה, כל החיילים להתכנס במסדרון שמונה". כמאתיים איש הגיעו למחזה המוזר של הקרב בין יונתן לאדום-מדם, אך כאשר הגיע ראש הארגון נראה שכולם קפאו. 

"כולם שמעו" הסביר המנהיג בכריזמה מדהימה "מפקד 1 הידוע בכינוי אדום-מדם, הוא בוגד, באשר לנער עם המשקפיים, הגישוהו אליי". בו בעת בה סיים את המשפט אדום-מדם התהפך על שרף ועילף אותו, אמנם הוא יכל להרוג אותו, אבל הוא העדיף לזרוע פחד בחיילים שלא יפריעו, יונתן המביט במראה בפחד נזכר איך הוא הביס פעם קודמת את אדום-מדם, "רמה אור רמה 10" זעק בתקווה, הסוודר שיחרר אור בוהק, וכשהאור נחלש, יונתן ראה שכולם מסנוורים חוץ מאדום-מדם שאחז בו, "טיפש, חשבת תנצח אותי באותו טריק פעמיים", באמת כך חשב יונתן. ולפעמים דווקא מהבעיה נמצא הפתרון, גם ג'אן סנוור ונפל לרצפה אז אי אפשר לו לשלוט בגוף של יונתן, אדום-מדם הצמיד את יונתן לקיר בכוח, אהההההה, "עכשיו, ילדון, תן לי את השעון והמשקפיים שלך"

בנחישות או בעזות של נער יונתן ענה נחרץ "לא, החלף למצב ציד"(סגול), מצב צייד מחדד את החושים, ויונתן נותר כבול באגרוף, "אוף, הייתי צריך לומר מצב חום ולשרוף אותו" חשב יונתן. ואז שרף קם, בוקס של ראש נחש הוטח ללחי של אדום-מדם והעיף אותו לרצפה, מה שאיפשר לאושר להוציא את יונתן מאזור הקרב, ג'אן בדיוק התעורר מהסינוור וחטף בעיטה משרף, בהתנשפויות עמוקות שרף דיבר "אתה...יצרת לי חזון.... שקרי...... האמת עכשיו..." עם ההתנשפות החל לבכות "האם באמת רצית להציל אותי". אדום-מדם שתק וחייך. שרף כבר הבין, במשך שנים הוא שירת את אדום-מדם. "אתה יודע מפקד1 מה שטוב בזה ששירתתי אותך, זאת האמת, ששמך האמיתי.." שרף לא סיים את המשפט כי הוא נדקר בצלעו על ידי ג'אן שפירו. אדום-מדם החל לצחוק, בהתחלה כל הסובבים חשבו שהוא צוחק עליהם שהם לא מתערבים ולא עוזרים בקרב, וכשהוא הסביר א צחוקו זה היה איום. "זה מצחיק, הרעל בידי הנחש של שרף יהרוג את שלמה שפירו, והסכין שבידו תהרוג את שרף" חה חה חה חה חה חה

"צוחק מי שצוחק אחרון" קול עמום ועמוק נשמע באזני כולם. המנקה הופיע משום מקום בתוך הקרב. אדום-מדם נבהל "לא יריתי בך?". המנקה שם יד על עורפו וניתק משם מגן שקוף, כמובן בגלל שהוא מנקה יש לידו דלי ,אקונומיקה ,ומגב, כלומר אבן, רעל, וחרב.

בחדר קטן ולבן

"סוף סוף נפגשים יונתן, אני עוזה ואני אבא של אושר". יונתן שתק מעט ואז דיבר "יש לי הרבה שאלות". עוזה נראה כצוחק "כמובן, אבל קודם תן לי את השעון שלי", יונתן הופתע "שלך, אני יצרתי אותו". עוזה שתק וחייך "איך יצרת אותו?". יונתן החל מעט לגמגם "אההממ... יום אחד התעוררתי והרגשתי חכם כאילו אני יכול לבנות דברים מדהימים ואז ניסיתי וככה יצרתי את הסוודר המשקפיים והשעון". עוזה החל להסביר "אתה פגשת עוד שלושה ילדים שיש להם את זה (בפרק 4). אחרי הפגישה הם החליטו להפסיק, אתה המשכת, ודע לך ביום לפני שהתעוררת חכם, הגעתי אליך ושמתי לך ידע בראש בעזרת מכשיר מסוים, מה שאתה קורא לו שס"מ זאת ההמצאה שלי". "מה!" יונתן הרגיש שעיניו נפערו. "עכשיו ידעתי שלתת לנער את הכלים האלה זה לא חכם אז נתתי לך ידע לקוי כך שאת המערכת הכחולה לא תדע להפעיל, אז תן לי להפעיל אותה". יונתן חייך סוף סוף הוא יוכל להשתמש בכוח הכחול והלא ידוע, רגע, זה גם מה שאדום-מדם רצה, "סלח לי עוזה אבל גם אדום-מדם ביקש את זה ממני, מה זה עושה?"

בום, מגב הוטח בראשו של אדום-מדם, "מהר" זעק המנקה "קחו את שרף ואת ג'אן לטיפול רפואי" כך אמר וכן עשו, כל השאר ברחו מהפחד להיפגע כך שהמסדרון נותר רק, אדום-מדם החזיק חרמש בימין וגרזן בשמאל. המנקה החזיק מגב. שניהם הסתערו זה לעבר זה, המנקה זרק את המגב והתכופף, אדום-מדם נע מעט אחורה כדי להימנע מהמגב, "חי חי... מנקה זקן, איבדת את נשקך", המנקה שתק וחייך "אמרתי לך צוחק מי שצוחק אחרון", אדום-מדם לא ראה שהמגב המחודד נתקע בתקרה ועקר חתיכה ממנה, הוא כן הרגיש את זה. "ואני בן 40 זה לא כל כך זקן" אמר המנקה במעט איחור. בלטת התקרה השבורה הועפה בזעם ואדום-מדם צעק "זה הקרב האחרון שלך". המנקה לא הראה סימני פחד "אני לא מבקש ממך להאמין לי אבל אין לי בעיה עם זה"

המשך יבוא

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סליחה שהפרק קצר ביחס לקודמו, ובבקשה תגיבו חשוב לי לדעת את דעתכם

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • יצירת חדש...