מעבר לתוכן

בין גוגואים לגלגלים

MRJOKER

הודעות מומלצות

שלום לכולם.
הבנתי שפה אפשר לשתף סיפורים אמיתיים, רציניים, מרגשים, עד דמעות.
אז החלטתי להרים את הכפפה, ולשתף בסיפור האישי שלי (שאגב לא קשור אליי בכלל).
תקציר
הסיפור עוסק בהשלכות המצב הסוציו־אקונומי בישראל בשנים האחרונות (לא כולם יכולים להרשות גוגואים היום), כפי שהוא מתבטא במרחב הציבורי וביחסי הגומלין בין הפרט לסביבה. דרך שיחה לכאורה תמימה על גוגואים, תאונות דרכים והתנצלויות מביכות, נחשפת תמונה רחבה של חברה מתוחה: מצד אחד תחרות בלתי פוסקת על משאבים (גוגו נדיר של איתי מכיתה ה’5), ומצד שני ירידה באמון בין אישי (שיחות נקטעות בדיוק ברגע הדרמטי). האירועים משקפים דינמיקה של הישרדות יומיומית, שבה אפילו לשמור על המכנסיים שלך נחשב הישג.
הדיאלוג
מנחם: דבורה את זוכרת את יהושוע? אז אני שופך בפניו את רגשותי והוא עושה כאילו אכפת, אבל מהההה?
מנחם: בשנייה שאני מגיע לחלק הכי דרמטי של הסיפור, אני שומע שהוא נתקע באיזה דרעק, מנתק ת’קו ועושה לי דווקא!
דבורה: אויש נו, אתה שוב גמרת את כל הויטמנצ'יק! מה יהיה...
מנחם: איזה מין בן אדם כל כך אכזרי, לא יקשיב לסיפור על הגוגואים שאבדו לי בכיתה ד’? את קולטת ת’בן אדם? אז אני יודע שאתה עסוק עם ההגה, אבל בחייאתתתתתת…
דבורה: רגע, מה הגה? הוא היה על הכביש?!
מנחם: כן, איפה רצית שיהיה? על המדרכה? מלא הולכי רגל יש שם.
דבורה: תגיד לי, אתה טיפש או לא חכם בכלל?!?!
מנחם: זה האופציות? זו שאלה טריקית… מה זה רק שתי תשובות? 
דבורה: איך אתה יכול להיות כזה חסר טאקט, למה לא נתת לו להתרכז בנהיגה!? *לוחשת* עם סיפורים כמו שלך לא פלא שהוא עשה תאונה...
מנחם: אויש, דבורלה, את מגזימה… יהושוע נהג שודים מפוקס, חסר פחד. אם כבר אז הנהגים האחרים מפחדים ממנו, והשוטרים נותנים לו ליווי כאילו הוא ראש הממשלה.
דבורה: מנחם, עם כל הכבוד, אני חושבת שכדאי שתתנצל בפניו. בכל זאת התאונה הזאת הייתה בגללך.
מנחם: את צודקת… אפילו כשאני לא נוהג, אני איכשהו אשם.
דבורה: שמחה שהגענו להבנה. עכשיו תחייג אליו לשאול לשלומו.
מנחם: בסדר, בסדר… *לוחש* שטן…

(צליל חיוג טלפון ברקע) 📞

יהושוע: הלו… (קול חריקת בלמים וצפירות ברקע) מנחם? אתה שומע אותי?
מנחם: הווווו שלום לידידי החביב, תגיד לי אתה יודע איזה סיפורים פיספסת? לא כל אחד שיחק גוגואים נגד איתי המלך של ה'5 ויצא ועוד נשאר עם המכנסיים עליו.
יהושוע: הלו, תקשיב חביבי אני קצת עסוק, אני במרדף הבחור אחרי הבחור שנכנס לי ברכב!
מנחםתאמין לי יהושוע, אני לא יודע מה היינו עושים בלי אנשים כמוך...
יהושוע: חכה רגע, אני בדיוק עושה רוורס כדי לנסוע כנגד כיוון התנועה.
מנחם: טוב, אם ככה אז אני אגש ישר לעניין...
מנחם: זה היה אי שם בשנת תרפפו, בהפסקות הבית ספריות, כל הבנות מכיתה ג' התאספו לצפות במשחק הגורלי נגד האויב המושבע שלי, המכונה "איתי המלך".
מנחם: זה היה סוף המשחק, והייתי בטוח אני עומד להפסיד אבל ברגע האחרון, בשנייה האחרונה אני האמנתי בעצמי, ואז..

(רעש של בום!!!) 💥💣

יהושוע: כפי שחשדתי... נכנס בי משיגנע נוסף.
מנחם: הלו, אתה שומע אותי? איך כל פעם שאני מגיע לחלק המעניין אתה עושה תאונה!?!? תגיד, זה אתה או הגורל?
יהושוע: (צפירות ברקע) מנחם, זה לא הגורל… זה רכב חונה.

מוסר ההשכל
הסיפור ממחיש כיצד מאבק עיקש על משאב זעיר (גוגו) עלול להסתיים באובדן גדול בהרבה, עד כדי מכנסיים שלמים. כך נחשפת האירוניה שבהישרדות החברתית: מי שנאחז בפרט הקטן, עלול לשלם במחיר הכולל.
ובכל זאת, כמו מנחם שממשיך לספר למרות הקטיעות, וכמו יהושוע שמצליח לשרוד בין תאונה לתאונה, מתברר שהניצחון האמיתי הוא פשוט להמשיך ולעמוד עם המכנסיים עליך.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל , יופי של אשכול, באמת הצחקת אותי😂

אשכול מדהים, ואפילו שאני לא בדור הזה אבא שלי היה מלמד אותי גוגואים והיינו עושים כזה התערבויות בין המשפחה גומרים משמשים כמו לא יןדע מה. אגב אצל התימנים קוראים לזה אג'ויים, ידעת?

ה "איתי המלך" הזה נראה בחור רציני מאוד ואין לי ספק למה קוראים לו בכינוי מלך... אני בספק אם מנחם הזה מסתלבט ובמציאות איתי עשה לו דאווינים וגנב לא את הכל....

קיצר אשכול מגניב רצח מצפה לעודד 🙂

נערך בתאריך - על-ידי פרון
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות פרון כתב:

קודם כל , יופי של אשכול, באמת הצחקת אותי😂

אשכול מדהים, ואפילו שאני לא בדור הזה אבא שלי היה מלמד אותי גוגואים והיינו עושים כזה התערבויות בין המשפחה גומרים משמשים כמו לא יןדע מה. אגב אצל התימנים קוראים לזה אג'ויים, ידעת?

ה "איתי המלך" הזה נראה בחור רציני מאוד ואין לי ספק למה קוראים לו בכינוי מלך... אני בספק אם מנחם הזה מסתלבט ובמציאות איתי עשה לו דאווינים וגנב לא את הכל....

קיצר אשכול מגניב רצח מצפה לעודד 🙂

תודה רבה על התגובה! אני ממש שמח שיצא לי להצחיק אותך😄
בכנות, אף פעם לא שמעתי שיש לגוגואים שמות נוספים, אז לגמרי חידשת לי! 
לגבי איתי 👑 מדובר בבחור רציני בהחלט! מאז אותה תקופה ארורה הוא הצליח בחייו, פעם הוא היה אוסף גוגואים, היום הוא דוגמן מכנסיים במשרה מלאה.
מה עם מנחם? אנחנו לא נדע בחיים אם הוא ניצח או הפסיד באותו קרב אגדי. השארתי את זה כסוף פתוח🙃

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • יצירת חדש...