Username 45 פורסם יולי 27, 2025 שיתוף פורסם יולי 27, 2025 (נערך) אלפים האלפים. תמיד היו תעלומה בלתי פתורה. והם ככל הנראה ישארו כזאת. אבל היום. אנסה להסביר מה שאוכל על הזן הפנטזי הקדום הזה. גם במציאות וגם בעולם הספרים שאנחנו כל כך אוהבים! לפי שני ספרים. שר הטבעות. ואראגון. שר הטבעות . אם אתם זוכרים. היה מועמד בתחרות הספר הכי טוב! והוא הפסיד בקול אחד. ל- גיבורי האוליפוס נתחיל בזה שהידע שלי מוגבל. כמו של כל אחד על פני הכדור הזה. אז אם אתם רואים טעות. אשמח שתתקנו. או אם תרצו להוסיף משהו. אתם יכולים לכתוב בתגובות ואנסה להוסיף. בכללל אופן. קודם כל. כולם יודעים שהאלפים באו מעבר לים. ושהם כמהים תמיד לים. זה כתוב גם בשר הטבעות וגם באראגון. וגם. האלפים חזקים יותר מכל יצור אחר חוץ מ... בשר הטבעות המאייר, הוואלר, וארו אילובאטר. ובאראגון. חלשים מהרוכבים. ואולי גם מהדרקונים אבל המלחמה שלהם הסתיימה בתיקו אז יש דעות שונות בנוגע לזה. וגם. בשר הטבעות. "האלים" של שר הטבעות. הוואלר. מנסים להחזיר את האלפים אל מעבר לים. כי זה כאילו המקום שאליו הם שייכים. ולבסוף בילבו ופרודו. הולכים איתם אל מעבר לים. לאלפים. יש יכולת מדהימה בקשתות. הם חזקים וגמישים באופן מדהים. ומהירים מאוד אם יכולת סבולת גדולה. שלא לדבר על הקסמים שהם יכולים לבצע. רבים מהם חיים ביערות עתיקים, כמו ביער-אופל או בלוריין, או אלאסמרה ובעלי קשר עמוק לצומח ולחי. בנוסף. באראגון. יש להם יכולת מאוד חזקה גם מבחינה מנטלית. והם יודעים להגן על המחשבות שלהם טוב מאוד. הם גם יפיי תואר במידה יוצאת דופן. הם מדברים שפות עתיקות ויפות כמו סינדארין. וקווניה, והשפה העתיקה. שהן חלק בלתי נפרד מהקסם והתרבות שלהם. וגם. מיותר לציין שהם צמחונים. והם גם אלמותיים בשני הספרים. אראגון ושר הטבעות לעומת זאת. באראגון. יש טענה. שהם השיגו את חיי האלמוות שלהם. בבן הבכור אמר אלף לאראגון במסע לאלסמרה. ואני מצטט "פעם היינו קצרי חיים כבני האדם. אך כיום. השנים חולפות מול עיינינו והזמן לא מראה את סימניו עלינו" עכשיו. זה לא ציטוט מדויק. אבל זה הרעיון הכללי. כמובן. שהם לא מתים רק אם לא הורגים אותם פיזית. אז אלו שני דעות שונות. האם האלפים השיגו את האלמוות שלהם? או שהם היו בני אלמוות מההתחלה? מכייון שטולקין יצר את שר הטבעות קודם. וגם מכייון שרואים שכריסטופר לוקח הרבה מהרעיון של אראגון משר הטבעת. אני נוטה לכיוון הדעה השנייה. אבל. כל אחד ומה שהוא חושב. ואשמח לדעת מה דעתכם בסקר הקטן שהכנתי לכם! תהנו! לסיכום, בעוד ששני הסוגים חולקים את המאפיינים הבסיסיים של יופי, חוכמה וחיבור לטבע ולקסם, האלפים בשר הטבעות קרובים יותר למושג של "נצחיות" בעוד האלפים באראגון הם יצורים חזקים, מהירים ובעלי קסם פעיל ומוחשי יותר, עם קשר ישיר לדרקונים. נערך בתאריך יולי 27, 2025 - על-ידי Username טעות בהדגשות 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מאזליסט21 319 פורסם יולי 27, 2025 שיתוף פורסם יולי 27, 2025 היי, שים לב שהאשכול שלך הועבר מדיבורים ודיונים כלליים- לספרות. אשכול מעולה, כל הכבוד- ממליץ אולי להוריד תצבע הירוק מסביב לכתב ולשים תצבע ירוק בתור הכתב, נראה יותר טוב לעין. + ממליץ שאתה עושה כותרת להדגיש אותה ולעשות קו מתחת, למשל: אלפים לעוד טיפים מוזמן לפנות אליי בפרטי, בהצלחה! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Username 45 פורסם יולי 27, 2025 מחבר שיתוף פורסם יולי 27, 2025 תודה 🙃 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
FreddieNF 964 פורסם יולי 28, 2025 שיתוף פורסם יולי 28, 2025 רעיון מגניב- אהבתי את הקונספט. אלפים אני מכיר מהרבה יותר סדרות, לא רק אראגון ושר הטבעות. אני לא אשקר שאת אראגון לא ממש אהבתי, אז הידע שלי בו מוגבל. אבל יש עוד הרבה סדרות שאני מכיר, בדגש על שומרת הערים האבודות- שמתעסק כולו באלפים, שם האלפים הם גם כן חכמים, יפים, צמחוניים, ובעלי כוחות על- אבל לא קשתים או אלימים במיוחד, הם די יפי נפש כאלו. אשמח אם תמשיך בסדרה הזו- אולי על גזעים נוספים. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Username 45 פורסם יולי 28, 2025 מחבר שיתוף פורסם יולי 28, 2025 זו התוכנית. הבא על גמדים. כמובן. זה תלוי גם כמה כוח יש לי ויכול להיות שזה ייקח זמן אבל בעיקרון תכננתי לעשות את זה עוד יום יומיים. (האמת שחכתי את "שומרת הערים האבודות" אבל אולי אוסיף את זה אם יהיה לי זמן פנוי) כמה קראת מארגאון? אם קראת רק את ההתחלה. ההתחלה גרועה רצח. וזה משעמם. כל השאר בהמשך כשמתקדמת העלילה דווקא אחלה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.