-
צופים לאחרונה 0 משתמשים
- אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
-
פעילות אחרונה
-
2
-
2
בואו נדבר על הזמר לאונרד כהן
תהיתי מתי תפתח אשכול חחחחחח לא מכיר את הזמר או את השירים, נראה שהצלחת להשיג את המטרה בלהכיר לאנשים אחרים עליו חחחח תודה על האשכול! -
2
בואו נדבר על הזמר לאונרד כהן
שלום לכולם, מקווה ששלומכם טוב. באשכולות הקרובים אנחנו נדבר על כל מיני זמרים מפורסמים שהם יהודים; יש כל מיני כאלו שהם יהודים, או שההורים שלהם חצי יהודים. חשבתי שבשביל ההתחלה נדבר על מי שלדעתי הוא בין היוצרים המפורסמים ביותר שהיו בזמנו – לאונרד כהן. הוא כתב כל מיני שירים מפורסמים, ומה שכל כך מיוחד בהם הוא השילוב של מוטיבים מהמקורות היהודיים. סתם לידע כללי, בין השירים הכי יפים לדעתי שהוא כתב (והכי מפורסמים שלו), נמצא השיר "הללויה" (Hallelujah) – שיר נורא יפה לדעתי. בואו נתחיל להבין: מי זה לאונרד כהן, ולמה הוא כזה מעניין? 1. השורשים המשפחתיים כהן נולד במונטריאול, קנדה, למשפחה יהודית מיוחסת מאוד. סבו מצד אביו היה הנשיא המייסד של הקונגרס היהודי הקנדי, וסבו מצד אמו היה רב ומחבר ספרי הלכה (הרב שלמה קליניצקי). השם "כהן" עצמו העיד על הייחוס שלו, והוא תמיד ראה בעצמו "כהן" – כזה שמגיש מנחה ומברך את הקהל דרך שיריו. 2. הטקסטים כשילוב של תפילה ושירה רבים משיריו המפורסמים ביותר הם למעשה עיבודים למקורות יהודיים: "Who by Fire": השיר מבוסס כמעט מילה במילה על הפיוט "ונתנה תוקף" שנאמר ביום כיפור ("מי באש ומי במים"). "Hallelujah": השיר שואב השראה מסיפורי התנ"ך – דוד המלך המנגן לפני אלוהים, וחטאו עם בת שבע ("ראית אותה רוחצת על הגג"). "Story of Isaac": שיר שמנתח את נקודת המבט של יצחק בסיפור העקידה. 3. הביקור במלחמת יום כיפור (1973) זהו אחד הרגעים המרתקים בקריירה שלו. כשהתפרצה המלחמה בארץ, כהן הגיע לישראל כדי להתנדב בקיבוץ. בסופו של דבר הוא ירד לסיני והופיע מול חיילים בקו האש. החוויה הזו טלטלה אותו והולידה את השיר "Lover Lover Lover", שנכתב עבור החיילים הישראלים והמצרים כאחד. 4. האלבום האחרון וה"הנני" זמן קצר לפני מותו, הוציא כהן את האלבום You Want It Darker. בשיר הנושא, הוא משתמש במילה העברית "הנני" – המילה שאמר אברהם לאלוהים בעקידה. בצעד מרגש, הוא שילב בשיר את מקהלת בית הכנסת שבו התפלל בילדותו ואת החזן גדעון זלרמאייר. זו הייתה הפרידה שלו מהעולם – חזרה לשורשים הכי עמוקים שלו. השירים שלאונרד כהן רשם לאומנים אחרים הם 1. Suzanne (סוזן) זהו השיר שפרץ לו את הדרך. הראשונה שהקליטה אותו והפכה אותו ללהיט הייתה ג'ודי קולינס בשנת 1966. היא הייתה זו שגילתה את הכישרון שלו לעולם, עוד לפני שהוא עצמו העז לשיר. 2. Hallelujah (הללויה) למרות שכהן כתב וביצע אותו במקור, הוא כמעט נשכח. מי שהפכו אותו ליצירת מופת עולמית היו: ג'ון קייל: שהיה הראשון לעשות לו גרסת כיסוי מפורסמת. ג'ף באקלי: שהביצוע שלו נחשב לאחד השירים המושמעים ביותר בהיסטוריה. 3. First We Take Manhattan השיר הזה נכתב והוקלט במקור על ידי ג'ניפר וורנס (Jennifer Warnes) בשנת 1986, באלבום מחווה שלם שהיא הקדישה לשיריו. רק שנתיים לאחר מכן, כהן הוציא גרסה משלו. 4. Bird on the Wire (ציפור על תיל) זהו אחד השירים האהובים ביותר על מוזיקאים אחרים. אמנים ענקים ביצעו אותו והפכו אותו לחלק מהרפרטואר שלהם, ביניהם: ג'וני קאש. ג'ו קוקר. ווילי נלסון. 5. Song of Bernadette זהו שיר שכהן כתב יחד עם ג'ניפר וורנס וביל אליוט. וורנס היא זו שביצעה אותו והפכה אותו למפורסם מאוד בארצות הברית. נקודה מעניינת: לאונרד כהן היה ידוע כפרפקציוניסט קיצוני. הוא היה מסוגל לשבת בחדר מלון בתחתונים ולכתוב 80 בתים לשיר אחד (כמו שעשה עם "הללויה"), עד שזיקק מתוכם את הבתים המושלמים. אחרי שדיברנו על לאונרד כהן, אני חושב שהגיע הזמן לראות תמונות שלו ואפילו לשמוע קצת שירים שלו. עוד אשכול הסתיים, מקווה שאתם אהבתם את האשכול. אני חושב שאחת המטרות שלי – לפעמים בפורום הזה או בכללי – היא להכיר לקהל הצעיר (או היותר בוגר) מוזיקה יפה וסגנון שונה; כי יש מלא אמנים טובים. שלא תחשבו, גם היום יש אחלה מוזיקה, תלוי בטעם המוזיקלי של כל אחד, אבל אני חושב שפעם היה מבחר לא פחות טוב של מוזיקה ויש זמרים מעולים. והכי חשוב לדעתי: אני נהנה לכתוב דברים כאלה כי זה כיף לשתף. לדעתי, זמרים ברמה של לאונרד כהן צריך להכיר. לפי דעתי לא חייב להכיר את כל סיפור החיים של זמרים, אבל צריך לזהות לפחות כמה שירים שלהם; כי לדעתי זה הכבוד הראוי שאנחנו יכולים להחזיר לאנשים כאלה, שחשבו ויצרו – וואלה, בסוף יצאו שירים נהדרים לדעתי.- 1
-
-
1
מחשבות אחרי שחרור
היי, האשכול נפתח בפורום הלא נכון, הועבר לפורום דיבורים ודיונים כללים. לנושא, אני השתחררתי לפני 7 חודשים ואני במילואים מאז, כרגע ממש נוח לי אבל אני בעצמי לא יודע מה לעשות אחרי חחחחחחח מבין אותך לגמרי. לדעתי, תברר עם חברים משפחה, יש כל מיני שאלונים להכווין אותך מה כדאי לעשות, מה אתה אוהב ותתקדם משם. בהצלחה! -
1
-
-
סטטוסים אחרונים
-
הישגים אחרונים

הודעות מומלצות