מעבר לתוכן

סיקור ספר| לא מפסיקים אהבה באמצע.

FreddieNF

הודעות מומלצות

אהלן חברה, עוד סיקור! ואת האחד הזה אני כמעט לא רציתי לעשות

אזזז, לפני בערך שבוע גמרתי לקרוא ספר שהשאיר עליי רושם כל כך עמוק- שהייתי חייב לדבר עליו.

אם הייתם מכירים אותי, גם הייתם שמים לב, כי אני דיברתי על הספר הזה עם כל מי שהיה מוכן (וגם כל מי שלא) לשמוע.

אבל אני הרגשתי שזה לא מספיק ורציתי לחלוק אותו איתכם.

"אז פרדי, למה לא לעשות עליו סיקור, למה לא רצית?" (נא לקרוא את המשפט הזה בצורה צינית ומזלזלת).

להכל יש סיבה, ולזה ספציפית יש שתיים:

1. אני לא בטוח שאני אצליח להעביר מה כל כך הדהים אותי בספר, סה"כ יש לי רק את הכתיבה שלי וכמה פונטים מגניבים.

2. זה לא פאנטזיה, ועברו עידן ועידנים מאז סיקור ספר הפאנטזיה האחרון (אני מבטיח, קראתי הרבה ספרים, אתם עוד תשמעו עליהם, פשוט תהיו סבלניים).

אחרי ההקדמה הזו, סביר להניח ש45% כבר התייאשו, בואו נראה כמה מכם יישרדו עד סוף האשכול:

את הספר הבא כתב סופר ישראלי שאני מאוד מעריך, ולמען האמת כבר סיקרתי לכם ספר אחר שלו, אז מוזמנים לקפוץ: 

שם הספר📖: לא מפסיקים אהבה באמצע

שם הסופר✏️: הרב ליאור אנגלמן

תמונה📷lo_mafsikim_ahava_cover-300x469.jpg

ז'אנר🤓: דת, פילוסופיה, רומנטיקה.

הגבלת גיל🚫: 13+ (אני אשמור על שפה נקייה, אבל לא מומלץ לאנשים מתחת הגיל הזה לקרוא את הסיקור).

תקציר📰

את הרב אייל כולם מעריצים: התלמידים, הרבנים האחרים, ואפילו ראש הישיבה בכבודו ועצמו.

אבל האם היו אוהבים את הרב הכריזמטי אם היו יודעים על סודותיו? על אשמתו בלידת ביתו הפגועה? על מערכת היחסים המורכבת שיש לו עם אשתו? עם אביו? או על ההתמכרות האיומה שהוא מצא את עצמו בתוך.

מילדות הרצו לאייל הקטן על שמירת העיניים, לשמור את המבטים שלו בגבולות הנכונים, לא לסטות מדרך הישר- אבל כמה שהסבירו לו יותר, כך הוא מצא את עצמו סקרן יותר, ובסף-מכור.

לא מדובר על תכנים איומים, או כל הדבר הקשור ביצר המין, אייל היה מקווה שזה היה דבר כל כך נפוץ.

לא, עיניו של הרב אייל דווקא עוקבות אחרי אנשים אחרים, או ליתר דיוק- על הסודות הכמוסים שלהם.

מערימות של פתקים שאנשים החביאו בכותל, ועד ליומן אישי של אחד מתלמידיו- אייל לא יכול לעצור בעצמו מלדעת, לחקור, לחשוב.

הרב אייל סוחב את סודו במרה שחורה, יודע שהוא רק פוגע בו יותר ויותר- אך למי הוא ייספר? רות, בתו לא מבינה, ראש הישיבה, רק ייתאכזב ממנו (ואולי אפילו יוותר על ההצעה שהוא הציע לאייל בהתחלה, להיות המחליף שלו ולעמוד הוא בתור ראש הישיבה), ואשתו- אך! כמה היה רוצה לספר לאשתו! לשפוך את תוך לבו! אך מעולם לא מצא את המילים, לא יכל שהיא תתאכזב ממנו עוד יותר, לא אחרי מה שקרה לרות.

אז מי כן ייקשיב לו? ביקור אקראי אצל קשישה שמנגנת בפסנתר מפתיע אותו, אצלה הוא מוצא אוזן קשבת לכל צרותיו, וגם סוד משלה היא מסתירה (ומה ייגרום לאייל להשאר יותר מסוד של אדם אחר?), יכול להיות שזו ההזדמנות שהוא חיכה לה?

דעה אישית ❤️:

תקשיבו, אני לא אומר את זה מספיק, הרב ליאור אנגלמן גאון!

אני יודע שבסיקור הקודם כתבתי שהוא לא יודע לסגור מעגלים, וכן, גם פה הוא השאיר קצוות פתוחים- אבל בניגוד לאז, אני עכשיו רואה את הגאונות של.

זה לא ספר פאנטזיונרי, לא הכל מגיע בבת אחת בנוחות ובקלילות, אבל כל עוד אני מרגיש טוב בשביל הדמות שאליה נקשרתי, זה עושה את העבודה.

בספר הזה הרב התעלה על עצמו מעל ומעבר, זה אולי מרתיע חלק מהאנשים בגלל שזה נשמע ספר מאוד 'דתי', אבל אני מבטיח לכם, הספר הזה מרחיב אופקים בכל כך הרבה רובדים חוץ מהתורה.

ראשית, אני לא לומד על זוגיות, על התמכרויות, על רצונות, על רגשות, או על סודות בבית ספר, (מעבר לדברים שכל אחד יודע), אבל הספר הזה מעביר מסרים בצורה הכי טהורה שיש.

שנית, משפט המפתח בספר, 'לא מפסיקים אהבה באמצע', אחרי שבמהלך הספר מורת ריקוד תמימה למראה אמרה אותו, לא ייחסתי הרבה משמעות למשפט, אבל לאורך הספר השפט הזה עולה שוב ושוב- והפך לאט לאט להיות המוטו שלי.

אי פעם תהיתם לעצמכם למה אתם לא תמיד מפסיקים כשקשה? אני מתערב ש @shukush202לא תמיד הסתדר עם כל דבר בציור, אז למה הוא לא הפסיק? למה הוא למד ציור של פרחים אם הוא שונא את הנושא הזה (דוגמא תיאורטית, אל תרביץ לי שוקי), למה @מאזליסט21מצליח לפתוח אשכולות ולהמשיך להיות מחוייב לפורום גם בימים שהוא לא מרגיש שבא לו?

לא מפסיקים אהבה באמצע, אם אתה אוהב משהו- אתה לא יכול להפסיק לאהוב אותו, פשוט אסור לך.

רבים עם בן/בת הזוג? בסוף המריבה עוצרים, שותים כוס קפה, ופשוט ממשיכים לאהוב אחד את השנייה, לצחוק, לחבק, לדבר עד השעות הקטנות של הלילה- ולמי אכפת שלפני רגע כעסתם? היא רצתה בית ספר יוקרתי, ואתה רצית קרוב? את רצית שתצאו לטיול, והוא בסוף ביטל לך? זה בסדר, תנהלו את הדיונים שלכם, אבל אל תפסיקו לאהוב אחד את השנייה.

כי לא מפסיקים אהבה באמצע.

ציון🏆: ❤️/10

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

כן, אני מכיר את הרב ליאור אנגלמן, הוא חזק ממש!

כמו תמיד סיקור חזק שעושה חשק לקרוא את הספר!

לפני 4 דקות FreddieNF כתב:

ז'אנר🤓: דת, פילוסופיה, רומנטיקה.

הגבלת גיל🚫: 13+ (אני אשמור על שפה נקייה, אבל לא מומלץ לאנשים מתחת הגיל הזה לקרוא את הסיקור).

תקציר📰

את הרב אייל כולם מעריצים: התלמידים, הרבנים האחרים, ואפילו ראש הישיבה בכבודו ועצמו.

אבל האם היו אוהבים את הרב הכריזמטי אם היו יודעים על סודותיו? על אשמתו בלידת ביתו הפגועה? על מערכת היחסים המורכבת שיש לו עם אשתו? עם אביו? או על ההתמכרות האיומה שהוא מצא את עצמו בתוך.

מילדות הרצו לאייל הקטן על שמירת העיניים, לשמור את המבטים שלו בגבולות הנכונים, לא לסטות מדרך הישר- אבל כמה שהסבירו לו יותר, כך הוא מצא את עצמו סקרן יותר, ובסף-מכור.

לא מדובר על תכנים איומים, או כל הדבר הקשור ביצר המין, אייל היה מקווה שזה היה דבר כל כך נפוץ.

לא, עיניו של הרב אייל דווקא עוקבות אחרי אנשים אחרים, או ליתר דיוק- על הסודות הכמוסים שלהם.

מערימות של פתקים שאנשים החביאו בכותל, ועד ליומן אישי של אחד מתלמידיו- אייל לא יכול לעצור בעצמו מלדעת, לחקור, לחשוב.

הרב אייל סוחב את סודו במרה שחורה, יודע שהוא רק פוגע בו יותר ויותר- אך למי הוא ייספר? רות, בתו לא מבינה, ראש הישיבה, רק ייתאכזב ממנו (ואולי אפילו יוותר על ההצעה שהוא הציע לאייל בהתחלה, להיות המחליף שלו ולעמוד הוא בתור ראש הישיבה), ואשתו- אך! כמה היה רוצה לספר לאשתו! לשפוך את תוך לבו! אך מעולם לא מצא את המילים, לא יכל שהיא תתאכזב ממנו עוד יותר, לא אחרי מה שקרה לרות.

אז מי כן ייקשיב לו? ביקור אקראי אצל קשישה שמנגנת בפסנתר מפתיע אותו, אצלה הוא מוצא אוזן קשבת לכל צרותיו, וגם סוד משלה היא מסתירה (ומה ייגרום לאייל להשאר יותר מסוד של אדם אחר?), יכול להיות שזו ההזדמנות שהוא חיכה לה?

דעה אישית ❤️:

תקשיבו, אני לא אומר את זה מספיק, הרב ליאור אנגלמן גאון!

אני יודע שבסיקור הקודם כתבתי שהוא לא יודע לסגור מעגלים, וכן, גם פה הוא השאיר קצוות פתוחים- אבל בניגוד לאז, אני עכשיו רואה את הגאונות של.

זה לא ספר פאנטזיונרי, לא הכל מגיע בבת אחת בנוחות ובקלילות, אבל כל עוד אני מרגיש טוב בשביל הדמות שאליה נקשרתי, זה עושה את העבודה.

בספר הזה הרב התעלה על עצמו מעל ומעבר, זה אולי מרתיע חלק מהאנשים בגלל שזה נשמע ספר מאוד 'דתי', אבל אני מבטיח לכם, הספר הזה מרחיב אופקים בכל כך הרבה רובדים חוץ מהתורה.

ראשית, אני לא לומד על זוגיות, על התמכרויות, על רצונות, על רגשות, או על סודות בבית ספר, (מעבר לדברים שכל אחד יודע), אבל הספר הזה מעביר מסרים בצורה הכי טהורה שיש.

שנית, משפט המפתח בספר, 'לא מפסיקים אהבה באמצע', אחרי שבמהלך הספר מורת ריקוד תמימה למראה אמרה אותו, לא ייחסתי הרבה משמעות למשפט, אבל לאורך הספר השפט הזה עולה שוב ושוב- והפך לאט לאט להיות המוטו שלי.

אי פעם תהיתם לעצמכם למה אתם לא תמיד מפסיקים כשקשה? אני מתערב ש @shukush202לא תמיד הסתדר עם כל דבר בציור, אז למה הוא לא הפסיק? למה הוא למד ציור של פרחים אם הוא שונא את הנושא הזה (דוגמא תיאורטית, אל תרביץ לי שוקי), למה @מאזליסט21מצליח לפתוח אשכולות ולהמשיך להיות מחוייב לפורום גם בימים שהוא לא מרגיש שבא לו?

לא מפסיקים אהבה באמצע, אם אתה אוהב משהו- אתה לא יכול להפסיק לאהוב אותו, פשוט אסור לך.

רבים עם בן/בת הזוג? בסוף המריבה עוצרים, שותים כוס קפה, ופשוט ממשיכים לאהוב אחד את השנייה, לצחוק, לחבק, לדבר עד השעות הקטנות של הלילה- ולמי אכפת שלפני רגע כעסתם? היא רצתה בית ספר יוקרתי, ואתה רצית קרוב? את רצית שתצאו לטיול, והוא בסוף ביטל לך? זה בסדר, תנהלו את הדיונים שלכם, אבל אל תפסיקו לאהוב אחד את השנייה.

כי לא מפסיקים אהבה באמצע.

למה את הכתב הכואב בעין הזה?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני כעת Lightning hammer כתב:

אתה מדבר על הגופן? אפשר לשנות אותו, אם זה מפריע

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה FreddieNF כתב:

אתה מדבר על הגופן? אפשר לשנות אותו, אם זה מפריע

כדאי, חוץ מזה האשכול - דבש 🍯

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ספר ממש אחד היפים, ובכללי כל הספרים שלו

באמת הזכרת לי לקרוא את סולם גנבים🥲

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

וואווו אשכול חדש של בניהו!!!

משהו שקשור לבניהו = אהבה.

מת על האשכולות שלך! אתה מעביר סיפורים בכתיבה שלך כל כך טוב, אני נמשך לספר ולא קראתי אותו רק ממך.

לפני 13 דקות FreddieNF כתב:

מסכים ומחזק! דיברתי המון פעמים עם שוקי שלא היה לו חשק, או שלא היה לו רעיון - אבל הוא תמיד מנסה ומצייר שיש לו זמן כדי לעלות לפה אשכולות והכל מהאהבה.

כנל אני, יש פעמים שיותר קשה לי לחשוב על רעיונות - ולפעמים אתה לא הכי פנוי, אבל אני תמיד פותח כמה שאני יכול כדי לשמח אנשים כי זה האהבה שלי - "פורום המשחק."

לפני 15 דקות Lightning hammer כתב:

הצבע ממש יפה ןלא כואב בעין, עדיף להשאיר.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • יצירת חדש...