מעבר לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

פורום ליגת הפוקימונים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מדריך לקרבות תחרותיים - Pokemon Showdown - חלק 1 - מה זה פוקימון שאודאון?

Featured Replies

פורסם

אז מה זה בעצם Pokemon Showdown - פוקימון תחרותי?

אתם בטח מכירים את הקרבות בליגה; לא קרבות שדה או נגד מאמנים NPC, אלא נגד שחקנים אמיתיים.

כל שחקן עובד קשה בשביל להשיג את הפוקימונים שלו, יוצר את השישיה המושלמת, ונלחם נגד שחקנים אחרים עם השישיות שלהם. יש גם מצב רנדומלי, עם פוקימונים רנדומליים לכל אחד.

ההתמקדות בליגה היא בהשגת הפוקימונים והחפצים. זה יכול להיות קשה, כי צריך להשיג פוקימונים עם IV ומצב מושלם, ולהעלות אותם לרמה 100 כדי שהם יהיו טובים מספיק לקרבות.

אבל יש כאן חיסרון קטן: המשחק הוא בעיקר על השגת הדברים וקרבות נגד רובוטים, ולכן מערכת הקרבות לא בעדיפות גבוהה. אם תשוו את הליגה למשחק פוקימון מקורי, תוכלו לראות שיש הרבה מאוד שינויים ביניהם, בעיקר דברים שיש במשחקים המקוריים ולא בליגה. זה מובן לגמרי, כי לתכנת את הכול יכול להיות מאוד מסובך; אבל זה עדיין מעציב אותי, כי אני רגיל לקרבות תחרותיים במשחקים המקוריים.

אז מה זה בעצם?

במשחקים המקוריים של פוקימון יש היום מערכת קרבות בשביל להילחם נגד מאמנים אחרים. אני לא מציע להשתמש בה, מכיוון שזה יכול להיות קשה להשיג את הפוקימונים שרוצים ממש כמו בליגה, וגם המשחקים האלה עולים כסף. יש בה יתרון אחד על פני הליגה: היא משתמשת במערכת המלאה, שהיא הרבה יותר מגוונת מהליגה: שם, להספים explosion זה לא רעיון טוב, וצריך הרבה יותר מחשבה בשביל לנצח. מה שמיוחד שם זה שצריך להיות חכמים כדי לנצח, לא להשקיע מלא זמן כדי להשיג את הפוקימון המושלם.

אבל יש אפשרות אחרת, שהיא בחינם, ואפשר להשיג שם פוקימונים עם כמה לחיצות! זה אתר, וקוראים לו: Pokemon Showdown.

האתר הזה הוא בעצם סימולטור קרבות, שנותן לך להילחם נגד שחקנים מכל העולם. והסימולטור הזה לא מתמקד בכלל בלהשיג פוקימונים. בחלקים הבאים, אתם תראו שאפשר להשיג איזה פוקימון שאתם רוצים, עם איזה חפצים, iv, ev, מצב, וכו שאתם רוצים בכמה שניות, ואפשר לשנות זאת מתי שרוצים.

אז מה הרעיון תאכלס? פשוט לוקחים איזה פוקימון ממש חזק ומביאים לו מתקפה חזקה, ופשוט מנצחים את כולם!

זה אולי היה עובד ככה בליגה, אבל לא בתחרותי; כאן, זה ממש לא מספיק כדי לנצח. זה קשה להסביר ככה בלי שניסיתם בכלל, אבל זה פשוט ככה. לא סתם יש מאות אלפי שחקנים שמשחקים תחרותי ועשרות אלפי שחקנים מכל העולם מחוברים כל שעה ביום.

אז אם אתם מחפשים אתגר, ואוהבים פוקימון, אתם מוזמנים לנסות. שימו לב שזה לא מתאים לכל אחד: זה מצריך הרבה מחשבה, וצריך גם לדעת לקרוא ולהבין אנגלית (לפחות ברמה בסיסית) כדי להבין מה כל דבר עושה. אפשר להשתמש להרוב בגוגל תרגום, אבל מאוד מומלץ לדעת אנגלית.

אני אנסה להסביר לאט לאט איך הכל עובד, ואם יש משהו שאתם לא מבינים, פשוט תכתבו לי!

בואו נתחיל בלנסות להתחבר לפוקימון שאודאון.

קישור: https://play.pokemonshowdown.com/

תחפשו כפתור "Choose name" בצד ימין למעלה.

image.png.5ea29f9b1c4f095655a37b30fc177860.png

מכניסים את השם שרוצים (שימו לב: לא בעברית. אם אתם בוחרים שם שכבר קיים, יפתח לכם חלון קטן שבו תתבקשו להכניס סיסמה. במידה וזה קורה תסגרו את החלון ותנסו שם אחר).
אם הכל טוב, הכפתור אמור להיעלם, ובמקום יופיע השם שבחרתם. (המשתמש הזה הוא משתמש זמני, ולכן אין לו סיסמה. אני אסביר בחלק אחר איך יוצרים משתמש קבוע).

מצוין, התחברתם! עכשיו מה עושים?

בצד שמאל אמור להיות כפתור קרבות:
image.png.2656ee6c5e92237599683a97d7997e18.png

הFormat זה בשביל להחליט מה החוקים של הקרב. לדוגמה, האם לאפשר לכולם להשתמש באגדיים חזקים ומטורפים או לאפשר רק אגדיים חלשים ופוקימונים רגילים? או אולי בכלל רק פוקימונים לא מפותחים?

בינתיים לא נשנה את זה, ונשתמש בFormat של Random Battle. כאן, כל אחד יקבל שישיה רנדומלית ממש כמו בליגה (רק כאן כל* הפוקימונים הם מפותחים עד הסוף). כדי שזה יהיה הוגן, הפוקימונים ברמות לפי כמה שהם חזקים: אז לדוגמה מיוטו יהיה ברמה נמוכה כדי שהוא יהיה פחות חזק, לעומד נגיד פיקאצו שיהיה ברמה יותר גבוהה. ככה, הפוקימונים יחסית שווים, וגם פוקימונים חלשים יכולים להפוך לחזקים בגלל ההבדל ברמות.

*חוץ מכמה פוקימונים שטובים גם כשהם לא מפותחים, בגלל החפץ eviolite (יפורט באחד החלקים). לדוגמה chansey.

בהמשך כשנעבור לformat אחרים, ניצור צוות בעצמנו. בינתיים, משאירים את האפשרות Team ריקה (הצוות יהיה רנדומלי).

כל מה שנשאר זה ללחוץ על Battle, ותוך כמה שניות יתחיל קרב עם מישהו רנדומלי מהעולם!

כך נראה קרב לדוגמה:

image.png.f3c5f91f86229d34bc4554e9ab6732b6.png

אדום - הפוקימונים שלך (לפי איך שהיריב רואה אותם).
כחול - הפוקימונים של היריב.

שימו לב שבקרב רנדומלי, אי אפשר לראות את הפוקימונים של היריב (והוא לא יכול לראות את שלך) עד שהיריב ישתמש בהם.

ירוק - המתקפות שלך + Terastallize (אני אסביר על זה בהמשך). אפשר ללחוץ על מתקפה כדי להשתמש בה.

צהוב - הפוקימונים שלך. רק אתה יכול לראות אותם כרגע, כי עדיין לא הוצאת אותם עדיין. אפשר ללחוץ על אחד מהם בשביל להחליף את הפוקימון שאתה משתמש בו כרגע אליו.

אפשר לעמוד עם העכבר על פוקימון/מתקפה בשביל לראות הסבר עליו. לדוגמה אם עומדים עם העכבר על Thunderbolt מופיע:

image.png.9e18f00da8cb507496113939a06e77fe.png

כאן רואים שהכוח של המתקפה היא 90, הדיוק שלה* הוא 100 ויש לה בנוסף 10% סיכוי לגרום לparalyze (שיתוק בעברית). יהיה לי הסברים בעז"ה על הכול.

*יש כל מיני הבדלים בין תחרותי לבין הליגה. זאת דוגמה: בתחרותי, לכל מתקפה יש דיוק מסוים. לרוב המתקפות זה 100% (דיוק מושלם). מתקפות עם פחות מ100% לא תמיד עובדות, וצריכות מזל. לדוגמה למתקפה Thunder יש 70% דיוק. זאת אומרת שכשמשתמשים בThunder, יש רק 70% סיכוי שהמתקפה תעבוד. אבל יש 30% סיכוי שהמתקפה תיכשל ולא תעשה כלום (!Pokemon avoided the attack) ובמקרה כזה בזבזת תור. בדרך כלל לא משתמשים במתקפות עם דיוק נמוך, אבל יש מקרים שכן. יש דרכים להעלות/להוריד דיוק, ויש מתקפות עם דיוק --. דיוק כזה אומר שהם אף פעם לא מפספסות, לא משנה מה.

אם נשים את העכבר על פוקימון נראה עליו מידע:
image.png.fcc617bd5a0e996b85ac69ca801a0ef8.png על פוקימון ששיך לנו רואים הרבה מידע. (בינתים הכל בטח ג'יבריש, אבל אל תדאגו אני אסביר הכל לאט לאט).

image.png.9cc5081c19f8e85306d72e6c22130528.png על פוקימון של היריב לא רואים הרבה מידע: רק מה שגילינו במהלך הקרב (לדוגמה מתקפות שהוא השתמש בהם).

הרעיון הוא בדיוק כמו בליגה:
להביס את 6 הפוקימונים של היריב לפני שהוא מביס את שלך!

ממליץ לנסות להתחבר ולראות שאפשר להתחיל קרב. אתם יכולים לנסות להילחם, אבל אל תתבאסו אם אתם מפסידים.. לרוב מי שמשחק בשאודאון יש ניסיון בסיסי בתחרותי, או שהוא לומד תוך כדי ניסיון. אני אעזור לכם לקבל את הניסיון הזה, אבל לאט לאט.

יש כאן יתרון למי ששיחק במשחקים המקוריים, כיוון שהוא מבין יותר טוב איך מערכת הקרבות עובדת. אבל אל תדאגו אם מעולם לא שיחקתם, בשביל זה אני כאן!

פורסם

וואו – איזה מדריך מעולה.

אני ניסיתי לשחק שודאון בעברו והיה ממש מגניב, אך כפי שאמרת זה לא משחק קל וצריך ידע.

תודה רבה על המדריך! נהנתי מאוד לקרוא.

בהצלחה בהמשך דרכך בפורום, אני פה לכל שאלה!

כל הכבוד🙂 מחכה לראות עוד אשכולות שלך בפורום🙏

(האשכול הועבר לפורום מדריכים)

פורסם
  • מחבר
לפני 8 דקות מאזליסט21 כתב:

וואו – איזה מדריך מעולה.

אני ניסיתי לשחק שודאון בעברו והיה ממש מגניב, אך כפי שאמרת זה לא משחק קל וצריך ידע.

תודה רבה על המדריך! נהנתי מאוד לקרוא.

בהצלחה בהמשך דרכך בפורום, אני פה לכל שאלה!

כל הכבוד🙂 מחכה לראות עוד אשכולות שלך בפורום🙏

(האשכול הועבר לפורום מדריכים)

תודה רבה על התמיכה!!

נכון, זה לא קל, אבל מי שיתאמץ יכול להצליח!

פורסם
לפני 58 דקות yjyj כתב:

תודה רבה על התמיכה!!

נכון, זה לא קל, אבל מי שיתאמץ יכול להצליח!

אמת. הכל אפשרי אם רוצים!! 

פורסם

מדריך מפורט ומעניין! אהבתי.

ממליץ לך לעיין באשכולות בפורום ולקבל השראה לאשכולות חדשין ומעולים...

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

צופים לאחרונה 0

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.

Account

Navigation

חיפוש

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.