מעבר לתוכן

בואו נדבר על הסדרה שבעת חטאי המוות

הודעות מומלצות

שלום לכם באשכול הזה אני יסביר לכם על אנימה יפה בשם שבעת חטאי המוות או באנגלית  The Seven Deadly Sins

זוהי סדרת אנימה נהדרת שיצאה לתקופת שידור מקורית מ-5 באוקטובר 2014, ועד 23 ביוני 2021. יש לה 5 עונות ו 76 פרקים ושלושה סרטים. היא מלאה בהמון קרבות אקשן, סיפורים מעניינים, ועלילה סוחפת שמצליחה לשמור על המעריצים שלה!

בואו רגע נבין במה מדובר 

הסיפור מתרחש בארץ בדיונית בשם בריטניה, המבוססת על האיים הבריטיים בתקופת ימי הביניים.

עלילת העונה הראשונה עוקבת אחר אליזבת', הנסיכה השלישית של ממלכת ליונס, במסעה אחר מסדר אבירים אגדי בשם שבעת חטאי המוות. הם הוגלו מן הממלכה לאחר שתכננו הפיכה עשר שנים לפני עלילת הסדרה. מטרתה היא לעצור את שלטונם של האבירים הקדושים ולהחזיר את המלך לשלטון. במסעה, אליזבת' מצטרפת אל מפקד המסדר מליודאס ואל חזיר מדבר בשם הוק. יחד הם מחפשים את שאר חברי המסדר ומפילים את שלטון האבירים הקדושים.

העונה השנייה היא סדרת "פילרים" קצרה, המכילה ארבעה פרקים.

העונה השלישית מסתיימת במקביל לקו העלילה של העונה הראשונה: השד שהשתלט על דרייפוס מצליח להעיר את "עשרת הדיברות", יחידת שדים חזקה ומובחרת של מלך השדים. כדי לעצור את השדים שמאיימים לכבוש את בריטניה, שבעת חטאי המוות יצטרכו למצוא את החבר האחרון במסדר ולהתחזק מספיק כדי להשיב מלחמה. בנוסף, פרטים על זהותו ועברו המסתוריים של מליודאס מתגלים.

בעונה הרביעית והחמישית, אנו ממשיכים במסעם של אליזבת' ושבעת החטאים ובני בריתם במאבקם נגד עשרת הדיברות.

היוצר לקח השראה רבה מ"אגדות המלך ארתור" כשכתב את הסיפור, ומציג בו דמויות כמו המלך ארתור והמכשף מרלין.

בואו רגע נדבר על שלושת הסרטים 

סדרת האנימה "שבעת חטאי המוות" הרחיבה את עולמה באמצעות שלושה סרטים, כאשר כל אחד מהם מציע הרפתקה חדשה – לעיתים קרובות עם איום שונה או דגש על דמויות ספציפיות – תוך כדי שמירה על רוח הסדרה.

1. "שבעת חטאי המוות: אסירים של השמיים" (The Seven Deadly Sins the Movie: Prisoners of the Sky)

תקציר: הסרט הראשון לוקח את החטאים למסע מחוץ לבריטניה המוכרת, אל עולם שמימי ונסתר בשם "ארמון השמיים" (Sky Temple). שם הם פוגשים גזע חדש של יצורים בעלי כנפיים, הנתון תחת איום מצד קבוצה מסוכנת של שדים קטלניים. הדגשה: הסרט מתמקד בהרפתקה מנותקת יחסית מקו העלילה הראשי של האנימה, ומציג אויבים חדשים, תרבות חדשה ומאבק על הישרדותה של אומה שמימית. הוא משלב אקשן אופייני לסדרה עם הומור ורגש, ומאפשר לדמויות הראשיות להפגין את יכולותיהן.

2. "שבעת חטאי המוות: נשמת הנקמה של אדינבורו" (The Seven Deadly Sins: Grudge of Edinburgh)

תקציר: סרט זה מחולק לשני חלקים (שני סרטים בפועל) ומתרחש לאחר אירועי סדרת הטלוויזיה המקורית. הוא מהווה גשר לעונת ההמשך "ארבעת אבירי האפוקליפסה". הוא עוקב אחר טריסטן, בנו של מליודאס, כאשר הוא מנסה להתמודד עם כוחותיו הייחודיים ונאבק לשלוט בהם. הוא יוצא למסע כדי למצוא תרופה למחלה מסתורית, ונקלע לעימות עם איום חדש המגיע מעברה של ממלכת ליאונס. הדגשה: סרט זה מעמיק אל הדור הבא של הגיבורים, חושף יותר פרטים על העולם לאחר המלחמה הגדולה, ובוחן את המורשת והקונפליקטים המשפחתיים. הוא משלב אלמנטים של דרמה, גילוי עצמי, וקרבות, תוך כדי הרחבת הנרטיב של היקום של "שבעת חטאי המוות".

3. "שבעת חטאי המוות: נקמה אדירה" (The Seven Deadly Sins: Cursed By Light)

תקציר: סרט זה מתרחש לאחר סיום אירועי סדרת האנימה הראשית ומהווה סיום לסאגת "שבעת חטאי המוות". הוא מתאר אירוע מסתורי המאיים על שלום העולם לאחר הקרב הגדול. בעוד הגיבורים מנסים לבנות מחדש ולחיות בשלווה, איום חדש מגיח מהצללים, ומאלץ את החטאים להתאחד שוב לקרב אחרון כדי להגן על העולם ועל האנשים האהובים עליהם. הדגשה: סרט זה מהווה "אפילוג" ארוך ומלא אקשן לסדרת הטלוויזיה. הוא נועד לסגור קווי עלילה אחרונים, להציג את תוצאות המלחמה, ולהתמודד עם נבל חדש שקשור לאירועים קדומים יותר. הוא מספק סיום מספק למעריצי הסדרה.

שלושת הסרטים מציעים הרחבות שונות לעולם הסדרה, כל אחד עם סיפור ייחודי, תוך שמירה על הקסם, הקרבות האפיים, והקשרים בין הדמויות שכל כך אהובות על המעריצים.

כמובן, יש כל מיני שבטים בסדרה. אני לא אדבר עליהם כי אני לא רוצה להרוס לכם את הצפייה בסדרה.

אחרי שדיברנו קצת על הסדרה והסרטים, הגיע הזמן שנדבר על הדמויות הראשיות בסדרה. יש כל מיני דמויות ראשיות, אבל בחרתי להתמקד בשבעה — כמובן, בשבעת החטאים

מליאודס: חטא הזעם, קעקוע דרקון — המפקד והמקים של מסדר האבירים "שבעת חטאי המוות". הוא מנהל פאב על גבי חזיר ענק בשם "מגבעת החזיר" (באנגלית: The Boar Hat). במראהו החיצוני נראה כמו ילד בלונדיני בן 14, אף שבפועל הוא שד בן כ־3000 שנים. מליאודס לרוב רגוע וחייכן, גם בסיטואציות מסוכנות, ובעל כוח חזק בהרבה משאר האנשים בממלכה. הוא מחזיק באוצר הקדוש לוסטואין (Lostvayne), שמאפשר לו ליצור כפילים של עצמו, והמתקפה המזוהה איתו היא "החזר מלא", המסוגלת להחזיר מתקפות עם אופי קסום בעוצמה כפולה לתוקף.

מליאודס הוא אחיו של זלדריס ובנו של מלך השדים, ואף נחשב ליורשו. בעבר היה מפקד עשרת הדיברות ונלחם בשבט האלילות. אך לאחר שנפגש עם אליזבת', התאהב בה ובגד בשבט השדים. בעקבות זאת, מלך השדים קילל אותו בחיי נצח, ויחד עם הקללה של אליזבת' נגזר עליו לראות אותה מתה שוב ושוב. מטרתו במסעו הארוך היא להסיר את הקללות מעליו ומעל אליזבת'. בסוף הסדרה הוא נשוי לאליזבת', ויש להם ילד בשם טריסטן. חטאו של מליאודס הוא השמדת ממלכת דנאפור בעקבות זעמו על רצח ליז'.

Meliodas_Anime_Season_3_Design.thumb.webp.05dab610f806a794838be27fa3975657.webp

נעבור לדמות הבאה 

באן: חטא החמדנות, קעקוע שועל — גנב לשעבר מגזע בני האדם. באן נהפך לבן אלמוות לאחר ששתה מגביע המים של המעיין הקדוש ביער מלך הפיות. הוא חברו הטוב ביותר של מליאודס, ומשמש כטבח ב"מגבעת החזיר". באן מחובר מאוד להוק, וקורא לו "מאסטר".

מטרת חייו של באן היא להחזיר לחיים את אהובתו הפיה, איליין, לאחר שלא הצליח להגן עליה בקרב נגד שד אדום. כוח הקסם של באן נקרא "גניבה", והוא מאפשר לו לגנוב את כוח הקסם של היריב. בסוף הסדרה הוא נשוי לאיליין, ויש לו בן בשם לנסלוט.

חטאו של באן הוא גניבת המעיין הקדוש של יער הפיות והרג השומרת הקדושה, איליין — אך למעשה, באן היה אהובה של איליין וניסה להצילה מפני השד האדום.

Ban.thumb.webp.5194ba856ad414a36c926ae1144ddaeb.webp

נעבור לדמות הבאה

קינג (הרלקווין): חטא העצלנות, קעקוע גריזלי — קינג הוא מלך הפיות השלישי. הוא מחזיק בחנית האגדית צ'אסטיפול (Chastiefol) ומשתמש בה כדי להילחם. הוא אחיה של איליין, אדיש וחסר ביטחון עצמי. מאוהב בדיאן, שאותה הכיר למעשה עוד לפני שהצטרפו למסדר — אך קינג השכיח מדיאן את זיכרונותיה מהתקופה ההיא, במטרה לשמור עליה.

בהמשך הסדרה, קינג מפתח את הפוטנציאל שלו ומצמיח כנפיים. בסוף הסדרה הוא נשוי לדיאן. חטאו של קינג הוא נטישת ממלכתו למשך 700 שנים, ובזמן היעדרותו, ממלכתו נהרסה על־ידי שד אדום ואחותו איליין מתה.

King.webp.bb869f0546a9d1adbe8fd0dc87d4fa5b.webp

נעבור לדמות הבאה

דיאן: חטא הקנאה, קעקוע נחש — דיאן היא ענקית ובעלת כוח לשלוט באדמה — תופעה נדירה בשבט הענקים. דיאן נטשה את שבט הענקים, כיוון שסירבה להמשיך להילחם בשבילם. בעבר הייתה מאוהבת במליאודס, אך כשזיכרונה חזר אליה, הבינה שהיא מאוהבת בקינג. דיאן מחזיקה באוצר הקדוש "גידעון" — פטיש ענק, שיש לו יכולת ליצור גלים סייסמיים.

Diane.thumb.webp.e1b6c468da0d267d5517e649bb8f047c.webp

ונעבור לדמות הבאה 

גות'ר: חטא התשוקה, קעקוע עז — גות'ר הוא בובה בעלת קסם, שפותחה על־ידי שד בעל אותו שם מעשרת הדיברות, בצלם אהובתו. הוא לא בן אנוש, ומרבה לנתח את ההתנהגות של האנשים סביבו. בגלל חוסר הבנתו ביחסים חברתיים, מרבה לפלוט הערות חסרות טאקט. הוא התאהב בנדיה, אחותו של המלך. לאחר שאיבד את אהובתו נדיה, השתמש בכוחו על עצמו וגרם לעצמו לאבד את זיכרונו, וכתוצאה מכך גם איבד את מרבית כוחו. אך לאחר שקיבל את ליבו בחזרה, זיכרונו וכוחו האמיתי חזרו, ואישיותו נעשתה פתוחה יותר.

חטאו של גות'ר הוא רצח נדיה ורצון של בובה להפוך לבן־אדם, אך זאת לא האמת — נדיה מתה ממחלה.

Gowther.thumb.webp.c5ceb66a1eacb9279e6b53522dfb0e7e.webp 

נעבור לדמות הבאה 

מרלין: חטא הגרגרנות, קעקוע חזיר הבר — מרלין היא מכשפה בעלת קסם אדיר. היא הקוסמת והיועצת של המלך ארתור מקמלוט. מרלין חכמה ובעלת ידע נרחב על קסם, דבר שבגללו חברי הצוות מרבים להיעזר בה. בהמשך הסדרה מתגלה עברה — שהיא בתו של בליאלואין, מכשף רב עוצמה. היא עזבה יחד עם ארתור בסוף הסדרה. חטאה של מרלין הוא השמדת בליאלואין, מולדתה, בעקבות חמדנותה ועסקיה מול מלך השדים ומנהיגת שבט האלילות.

Merlin.thumb.webp.74633a073bba21b388a186a3a6de2e20.webp

נעבור לדמות נוספת והיא האחרונה בחבורה הזאת

אסקנור: חטא הגאווה, קעקוע אריה — אסקנור היה נסיך אבוד, שננטש על־ידי הוריו עקב כוחו הרב שנחשב למקולל. הקסם של אסקנור נקרא "שמש", והוא מקנה לו כוחות אדירים ביום. האישיות של אסקנור וכוחותיו תואמים לזמן ביום — כשבלילה הוא חלש, עניו ורגיש, וככל שהשמש מתקרבת אל מרכז השמיים, הוא נעשה חזק יותר, גאוותן ורברבן.

הוא ידוע בתור החזק ביותר במסדר "שבעת חטאי המוות". משורר ומומחה למשקאות, ומשמש כברמן ב"מגבעת החזיר" לאחר שהפאב שלו נהרס. אסקנור מחזר אחרי מרלין, ולכן מקנא בארתור שמקבל את רוב תשומת הלב ממנה. בעונה האחרונה מתגלה כי מקור כוחו נובע מחסד המלאכים "שמש", שהיה שייך למלאך הראשי והחזק ביותר — "מאל".

EscanorRender.thumb.webp.a921517d1c68313cb57e1572dfc5d76f.webp

סיימנו עם כל הדמויות הראשיות מהאנימה "שבעת חטאי המוות". יכולתי להרחיב על עוד דמויות, אך לדעתי האשכול כבר ארוך, ולכן בחרתי להתמקד רק בחברי שבעת החטאים. דעתי על הסדרה היא שהיא יפה, טובה, מלאה בקרבות מרשימים וסיפורים מרגשים. אני ממליץ על הסדרה הזו לגיל 14 ומעלה. היא אכן יפה וטובה, אך לפעמים יש בה קטעים שעשויים להיות בעייתיים לילדים צעירים יותר.

לסיום, אני מוסיף תמונה — סתם כדי להפוך את האשכול ליותר יפה וצבעוני — וכמובן, את כל השירים המלאים של הפתיחים מהסדרה. היה לי כיף גדול להכין אשכול כזה! נתראה באשכול הבא.

thesevendeadlysins.thumb.jpg.a03e0c6069ae82744892f5f450aee405.jpg

פה אני שם את השירים של האנימה שבעת חטאי המוות 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

היי! אשכול ממש יפה!

אני ממש אוהב שבעת חטאי המוות, הקונספט שם ממש מגניב – אישית הכי אוהב את אסקאנור, דמות מעולה!

כל הכבוד על האשכול, שמח לראות שחזרת.

שים לב – שאם זה לא בכוונה הוספת רק שיר אחד.

מחכה לראות עוד אשכולות שלך, את ההשקעה שלך ואת העיצוב שלך. ישר כוח! 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי הקהילה

אחת האנימות שיותר אהבתי.

סיקור מצויין, וההשקעה הרבה ניכרת.

שמחתי לראות אשכול שלך, ומקווה לראות נוספים בקרוב 🙂

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני ב-27.6.2025 ב 5:43 PM מאזליסט21 כתב:

היי! אשכול ממש יפה!

אני ממש אוהב שבעת חטאי המוות, הקונספט שם ממש מגניב – אישית הכי אוהב את אסקאנור, דמות מעולה!

כל הכבוד על האשכול, שמח לראות שחזרת.

שים לב – שאם זה לא בכוונה הוספת רק שיר אחד.

מחכה לראות עוד אשכולות שלך, את ההשקעה שלך ואת העיצוב שלך. ישר כוח! 

תודה רבה בסרטון ששמתי השירים מושמעים  ברצף

לפני ב-27.6.2025 ב 5:54 PM גילעד כתב:

אחת האנימות שיותר אהבתי.

סיקור מצויין, וההשקעה הרבה ניכרת.

שמחתי לראות אשכול שלך, ומקווה לראות נוספים בקרוב 🙂

האמת נהניתי לעשות אותו לגבי עוד אשכולות ניראה אני ינסה לעשות אולי פעם בחודש או כשיש לי רעיון מעניין

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 שעות לאוניד ספיבק כתב:

תודה רבה בסרטון ששמתי השירים מושמעים  ברצף

הבנתי, מגניב. ישר כוח!

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

סיקור מעולה, מעניין ומעוצב טוב! כל הכבוד!

בהחלט שכנעת אותי להוסיף את האנימה הזאת לרשימת הצפייה שלי.

לפני ב-27.6.2025 ב 8:54 PM לאוניד ספיבק כתב:

האמת נהניתי לעשות אותו לגבי עוד אשכולות ניראה אני ינסה לעשות אולי פעם בחודש או כשיש לי רעיון מעניין

מעולה! אתה יכול לתרום המון לפורום! אם אתה מחפש השראה לאשכול או ללמוד איך לשפר את עצמך באשכולות אני ממליץ לעיין באשכולות הפורום הרבים...

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות Lightning hammer כתב:

סיקור מעולה, מעניין ומעוצב טוב! כל הכבוד!

בהחלט שכנעת אותי להוסיף את האנימה הזאת לרשימת הצפייה שלי.

מעולה! אתה יכול לתרום המון לפורום! אם אתה מחפש השראה לאשכול או ללמוד איך לשפר את עצמך באשכולות אני ממליץ לעיין באשכולות הפורום הרבים...

נכון אבל לא תמיד יש לי רעיון לאשכול שלדעתי הוא טוב או זמן

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

סיקור טוב, קצר וקולע.

דעתי האישית על האנימה היא שהיא אנימה שמתחילה מאוד חזק ובהתאם נופלת גם חזק, באופן אישי הדמויות שהכי אהבתי הן אסקנור ובאן(סיפור הרקע שלו מאוד הפתיע מכיוון שהוא נותן עוד פן לדמות שלו).

הייתי אולי מציין שיש ספוילרים מכיוון שיש חלקים שגולשים מעבר לתקציר או מידע קצר על דמות כזאת או אחרת.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • פעילות אחרונה

1. 2

בואו נדבר על הזמר לאונרד כהן

2. 2

3. 2

4. 1

מחשבות אחרי שחרור

5. 1