מעבר לתוכן

פרוייקט X| עשרת הדיברות


FreddieNF

הודעות מומלצות

היי חברה, התגעגעתם?

.

.

בסדר, אני לא נעלב- מי צריך אתכם?

אמממ.

לא יודע מה יש לי.

כנראה IQ 40.

בכל מקרה.

 

אז לא יודע אם אי פעם כתבתי את זה פה, אבל ספרי פאנטזיה זה לא הדבר היחיד שאני קורא, ובין הז'אנרים שאני מתעניין בהם מופיע אקשן ופשע, בשילוב הזה.

קראתי המון ספרים בסגנון הנ"ל, של דיוויד בלאדאצ'י בעיקר, אבל הייתה גם סדרה אחת, שממשיכה לצאת, ואני עדיין באמצע לקרוא- סדרה מטורפת לכל הדעות.

לסדרה קוראים פרוייקט X, והנה קצת רקע עליה (אני אעשה סיקור יותר מושקע כשאגמור את הסדרה):

orphanx_master.jpgסדרת פרויקט x | עברית - חנות ספריםסדרת פרויקט x | עברית - חנות ספריםפרויקט X - דני ספריםאל תוך האש -ספר דיגיטלי | D-steimatzkyפרויקט איקס 6 - הבן האובד - גרג הורביץ | עברית - חנות ספריםפרויקט איקס 5 - אל תוך האש - גרג הורביץ | עברית - חנות ספריםפרויקט איקס 7 - סוס שחור - גרג הורביץ | עברית - חנות ספריםפרויקט X - דני ספריםפרויקט איקס 10 - נמסיס - גרג הורביץ | עברית - חנות ספרים

הדמות הראשית אוואן סמוק, הידוע גם כ"האיש משומקום", הוא יתום שגודל ואומן במסגרת תוכנית ממשלתית סודית בשם "פרויקט היתומים". תוכנית זו נועדה ליצור לוחמים בלתי פגיעים שניתן להכחיש את קיומם הרשמי. לאחר שעבר הכשרה מיוחדת, אוואן נמלט מהפרויקט והחל להשתמש בכישוריו כדי לעזור לאנשים נואשים שאין להם למי לפנות.

השם שלו זה X, כך נקרא בתוכנית היתומים, המאמן שלו- ג'ק, לימד אותו 10 דיברות שחייבים ללכת לפיהם בכל משימה.

והוא כמובן, הוסיף דיבר משלו- אותו אני אסתיר בהעירת ספויילר ואתן לכם לנחש מהו- האם יש לכם את הראש של מתנקש מקצועי?

 

דיבר ראשון: אל תניח הנחות.

בכל פעם שאוואן סמוק  נתקל במידע חדש או מנסה לחבר רמזים, הוא מזכיר לעצמו את הדיבר הראשון: לא להניח הנחות, גם אם דברים נראים לך מובנים מאליהם- תניח שאסור להניח.

זה אולי הדיבר הכי חשוב בסדרה, כשאתם הולכים ברחוב בדרך למשימה הבאה שלכם, אתם לא תתנו מבט שני במוכרת עם הפירסינג שעסוקה באייפון שלה, אבל אוואן לא מניח הנחות- אפילו אם לאישה הזו יש מראה תמים, הוא עדיין יסתיר את הפנים, היד שלו תאחוז באקדח בחשאי, והוא לא. ייעצום. עיניים.

דיבר שני: הדרך שבה אתה עושה משהו, היא הדרך שבה אתה עושה הכל.

לאורך הסדרה רואים שיתום X ממש מקפיד לעשות גם את הדברים הכי קטנים בצורה הכי מדויקת שאפשר. זה יכול להיות לשמור על הדירה שלו מצוחצחת לגמרי, או לוודא שאי אפשר לעקוב אחרי שום שיחה או פעולה שהוא עושה. מבחינתו, אין דבר שהוא 'לא חשוב' או 'קטן מדי'.

לדבר הזה יש גם השקפה מאוד נכונה על החיים, אם אתה תהיה מספיק קפדן במשימות הקטנטנות וה'יום-יומיות' שלך, ברור שגם במשימות הגדולות, אתה לא תפשל.

דיבר שלישי: שלוט בסביבה שלך.

בכל פעם שיתום X יוצא למשימה, הוא חייב להכיר כל פרט בסביבה: מאיפה אפשר לברוח, איפה אפשר להתחבא, איפה הכי טוב להציב רובה צלפים, ואפילו דברים כמו תאורה, כיוון הרוח והבדלי גובה. גם בבית, בפנטהאוז המוגן שלו, הוא שולט בסביבה – אבל בדרך אחרת: הוא בנה לעצמו בתוך הדירה הכל בצורה אופטימלית, קומה שלמה לעצמו, חדר עבודה סודי שנפתח רק אם המקלחת שלו מזהה את טביעת האצבע שלו כאשר הוא מסובב את ברז המים לכיוון ההפוך, מיטה מגנטית שמרחפת באוויר, מערכת מצלמות אבטחה על כל הבניין, ועוד ועוד ועוד.

דיבר רביעי: אל תהפוך את זה לאישי.

אצל אוואן סמוק, זה אף פעם לא עניין של חיבה או אמפתיה – מה שחשוב זה לבצע את המשימה. בשביל זה הוא שומר מרחק מאנשים שהוא מגן עליהם, ולא מהסס להיות אכזרי כלפי מי שהוא בא לחסל. אבל כמו בכל סיפור טוב עם טוויסטים, גם יתום X לא תמיד עומד בקוד הזה של מקצועיות מוחלטת. הוא מתחבר לאנשים, מפתח רגשות, ולא פעם נכנס לסכנות גדולות רק כדי להציל מישהו שקרוב אליו. וזה – בסופו של דבר – מה שהופך אותו לאנושי, ומבדיל אותו מרוב שאר היתומים שגדלו כמכונות

דיבר חמישי: אם אתה לא יודע מה לעשות, אל תעשה דבר.

במצבים ממש מסובכים, כשהכול נראה אבוד ואין לו דרך לצאת או להשלים את המשימה, יתום X נזכר בדיבר הזה – ופשוט נותן לעצמו זמן. הוא מחכה, חושב, נותן לדברים להתפתח. לרוב, משהו חדש צץ – מידע נוסף או שינוי במצב – ואז הוא פועל על סמך אותו מידע חדש, וברור שהוא צודק גם בחיים שלנו, אם אנחנו לא יודעים מה לעשות, לפעמים פשוט עדיף לחכות ולראות מה ייקרה, ואז לפעול כשאנחנו יודעים יותר על המצב שאנחנו שרויים בו.

דיבר שישי: תטיל ספק בפקודות המקוריות.

הדיבר הזה די אירוני, כי יתום X התחיל את הקריירה שלו כרוצח מתוחכם שעובד בשביל הממשלה – מבצע חיסולים חשאיים של פוליטיקאים ואנשי עסקים בכל העולם, לבד ובשקט. אבל עם הזמן, כשהוא מתחיל להתפכח ממה שהוא עושה ורוצה לצאת מהתוכנית, הוא מתחיל לפקפק במשימה מסוימת – ושם בעצם מתחיל השבר שמוביל אותו לנטוש את פרויקט היתומים ולהפוך ל"איש משום מקום". הדיבר הזה גם משמש רמז, כי אנחנו יכולים לראות שגם ג'ק וגם אוואן לא היו מושחתים גם בהתחלה, ואם ג'ק לימד את אוואן לפקפק במה שאמרו לו, סימן שגם ג'ק חשב שלא תמיד תוכנית היתומים והמוסר עולים בקנה אחד.

דיבר שביעי: משימה אחת כל פעם.

הדיבר הזה הוא גם חשוב וגם בעייתי, כי מסיבה שאני לא מצליח להבין, נראה שאוואן לא מפסיק לפשל בו.

בגדול יש הרבה הגיון בדיבר הזה, אוואן מיומן בביצוע משימה אחת בשלמות, וללא רבב- כאשר הוא מתמקד רק במשימה אחת הוא יכול להשקיע בה את כל המאמצים, תשומת הלב, והמשאבים שיש לו. ככה גם במהלך הספר, כאשר יש לו משימה אחת, אנחנו יכולים לראות את הדיוק והחוכמה מאחורי כל מהלך, אבל כאשר יש לו יותר ממשימה אחת (מה שקורה לעיתים קרובות מדי) אוואן מתחיל לאבד את עצמו בתוך כל הדדליינים (בדגש על המילה דד 😄 ).

דיבר שמיני: אף פעם אל תהרוג ילד.

הייתם חושבים שהדיבר הזה בא לידי ביטוי הרבה, אבל למען האמת אני חושב שראיתי אותו רק פעם אחת מתמודד מול ההתלבטות הזו, (בשאר הפעמים שילד היה בסכנה, היה מדובר דווקא בדיבר העשירי, שעוד שנייה אגיע אליו), אבל אתם מבינים את ההגיון מאחוריו כמובן, לא משנה מה, לצערים יכולה להיות אופציה טובה יותר, עתיד מזהיר יותר, הם לא אשמים בבחירות שהם בחרו- לכן גם אם אוואן יכול לבחור להכניס את הקטינים לכלא, הוא בחיים לא ייבחר מרצונו לגרום למוות של אחד מהם.

דיבר תשיעי: תמיד תהיה בצד ההתקפי.

בכל פעם שיתום X נזכר בדיבר הזה, זה בדרך כלל כשאין לו כבר לאן לברוח – אחרי שהוא חיכה בסבלנות וצבר עוד מידע (ראו דיבר חמישי). אבל במקום להסתגר ולהתבצר, הוא מזכיר לעצמו שצריך לעבור להתקפה – להיות אגרסיבי, ליזום, ולנצל את אלמנט ההפתעה. זו בעצם ווריאציה אחרת למשפט 'ההגנה הכי טובה היא התקפה'.

דיבר עשירי: אל תתן לחפים מפשע למות.

אוקיי, הגענו לסיכום האישיות של אוואן בקצרה- מה שמבדיל אותו משאר היתומים, זה המוסר שלו- אפילו כאשר הוא היה מתנקש של תוכנית היתומים הוא תמיד עשה רק מה שנאמר, אף אחד אחר לא קשור ולא אשם- לכן לפעמים הוא אפילו ייעכב את ביצוע המשימה, אם הוא היה יכול לחסל את המטרה אבל להרוג חפים מפשע במהלך התהליך

 

הדיבר האחד-עשר הסודי: 

רגע לפני שאתם קוראים! תנסו לנחש לבד, מה חסר?

ספויילר

אל תתאהב בתוכנית המקורית שלך.

ברור שלפעמים התוכנית משתבשת, היא חייבת. אבל השאלה מה עושים כשהיא משתבשת, ואוואן מגיע לסיטואציה הזו הרבה, לכן הוא הוסיף את הדיבר האחד-עשר, הוא מרשה לעצמו לזרוק את התכונית מכל המדרגות כשמגיעים מקרים לא צפויים (אפילו לאו דווקא כאלו שמשבשים את התוכנית לגמרי).

 

 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

כמה התגעגעתי, אשכול מעולה–אין ספק.

אני באופן כללי פחות מתחבר לאימה, רק בסרטים וכו נראה לי מעניין, אבל אקשן אני דווקא אוהב. (למרות שמאז שהתחלתי פרסי גקסון, גיבורי האולימפוס, לא קראתי ספר אחר.)

אהבתי את כל העניין של 'עשרת הדיבורות', איך מקורס יתומים הוא לא רוצה שאף חף מפשע ימות, יש פה חוקים ממש מעניינים–ישבתי במשך כמה דקות ונהנתי כל רגע לקרוא.

(לא אעבור אחד אחד, כי יצא לי תגובה יותר ארוכה מהאשכול😅)

תודה רבה על האשכול! מחכה שתחזור לאשכול פעם בשבוע וחצי... צריכים אותך יותר פה💝

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ואוו, הרבה זמן לא קראתי סיקור טוב כזה!

באמת מרגשים את זה שאתה מעלה פחות...

סיקור מעולה ומעניין! אותי קנית.

אני ממש אוהב מתח, אקשן ופשע, יש מצב אפילו יותר מפנטזיה.

נראה לי אני שאני אכניס את הסדרה הזאת לרשימת הספרים שלי...

תודה על הסיקור!!!

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

האמת, שכנעת אותי!

אני בדיוק עומד לעשות קניית ספרים כי כבר קראתי כל מה שיש לי בבית לפחות 3 פעמים, ולדעתי אני אתחיל את הסדרה הזאת!

נהניתי מאוד מהאשכול, והדיבר ה11 באמת חשוב, למרות שיותר התחברתי לדיבר הרביעי, אף פעם לא חכם להפוך משהו לאישי!

מחכה לאשכול הבא 🙂

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

וואו הרבה זמן שאני שומעת על הסדרה הזאת ועכשיו עשית לי ממש ממש חשק לקרוא

עכשיו השאלה אם זה או הסדרה השניה של קלע הכשף?😂

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

  מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • צופים לאחרונה   0 משתמשים

    • אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • פעילות אחרונה

    1. 0

      הרפתקאות יונתן פרק 22. המשחק החדש

    2. 8

      עונה חדש לדרגון בול סופר!

    3. 8

      עונה חדש לדרגון בול סופר!

  • סטטוסים אחרונים

  • הישגים אחרונים

×
×
  • יצירת חדש...