מעבר לתוכן

בואו נדבר על להקת קווין

לאוניד ספיבק

הודעות מומלצות

שלום לכולם באשכול הזה נדבר על להקת קווין

לדעתי, בהיסטוריה של המוזיקה היו הרבה להקות טובות ומוצלחות וכאלה שפחות. אני חושב שלהקת קווין היא בין הלהקות הכי גדולות וטובות שהיו, כי יש להם שירים מאוד מוכרים שהרבה מכירים.

קצת מידע על קווין היא להקת רוק בריטית, שפעלה בשנות ה-70, ה-80 וה-90 של המאה ה-20. הלהקה הייתה מורכבת מפרדי מרקיורי כסולן ופסנתרן, מבריאן מיי כגיטריסט הראשי, מג'ון דיקון כבסיסט ומרוג'ר טיילור כמתופף. מאז הקמתה ועד היום, נחשבת לאחת הלהקות המגוונות, המשפיעות והמצליחות בהיסטוריה, ולחלוצה בסגנון הגלאם רוק.

סגנון מוזיקלי הסגנון הייחודי של קווין היה אחד המרכיבים החשובים בהצלחתה. לאורך שני עשורים, הלהקה שילבה סגנונות מוזיקליים שונים ושינתה אותם בהתאם להתפתחות המוזיקלית שלה. במקביל לשינויים המוזיקליים, התקיימו גם שינויים בתדמית ובמאפיינים שלה בהופעות.

בנוסף להשפעות המוזיקליות, הלהקה שמה דגש גם על המראה החיצוני, ואימצה לעצמה תדמית ראוותנית עם תלבושות ססגוניות ומחוות תיאטרליות, במיוחד מצד מרקיורי, שבתור סולן שלהב את הקהל בהופעות, מה שהוסיף לקסם האישי של הלהקה. מאפיינים חזותיים אלו באו כהשראה מכוכב רוק אחר שצמח באותה תקופה בזכות מאפיינים אלו - דייוויד בואי בדמותו כזיגי סטארדסט. בהשפעת אמנים כחברי להקת קווין, שההופעה החיצונית היוותה מרכיב חשוב להצלחתה בנוסף למוזיקה, צמח סגנון המוזיקה הנקרא גלאם רוק.

נעבור לתמונת של חברי הלקה  

פרדי מרקיורי (1946–1991) - שירה, פסנתר וסינתיסייזר. מרקיורי ידוע כסולן ומנהיג הלהקה, אם כי בכמה פעמים הבהיר שלא ראה עצמו מנהיג את חבריו ללהקה. ניגן מעט בגיטרה, אך יכולותיו הגבוהות בנגינה בפסנתר הן אלו שהשפיעו רבות על סגנון הלהקה. מרקיורי ניחן ביכולות ווקאליות של טנור, עם מנעד רחב הנפרש על יותר מארבע אוקטבות. מרקיורי היה אחראי על כתיבת חלק גדול מהשירים הידועים ביותר של הלהקה, ביניהם. מרקיורי מת ממחלת האיידס ב-24 בנובמבר 1991, ומותו הגביר את המודעות למחלה, על אף שהודה במחלתו יום אחד בלבד לפני מותו.

gettyimages-823663584_preview-58150fced44d40418bf7bfed4dad78f6.thumb.webp.255081100b4d97c01222788b873704e0.webp

נעבור לזמר הבא

בריאן מיי (נולד ב-1947) - גיטרה, קוטו, סינתיסייזר ושירה. מיי אחראי לכתיבת חלק ניכר משירי הלהקה. מיי הוא גם דוקטור לאסטרופיזיקה.

brian-may-queen-0223f37f06596617e43f0d590f4dc2b60abb9390.jpg.07257c955eb4654ff6e25726d40babb3.jpg

נעבור לזמר הבא

רוג'ר טיילור (נולד ב-1949) - תופים, סינתיסייזר ושירה (שר את צלילי השירה הגבוהים ברוב השירים בהם פרדי מרקיורי שר). בנוסף לכלי ההקשה, בחלק מהשירים שכתב ניגן על גיטרה חשמלית וגיטרה בס. ברוב שירי ההארד רוק שכתב הוא גם שר כמוביל. רוב היצירות של הלהקה שנכתבו על ידו ושזכו להכרה נכתבו בתקופת שנות ה-80. 

johndeacon-1977-1.thumb.jpg.9192f5aa243b4fce2d9342a11dc03813.jpg

נעבור לזמר האחרון 

ג'ון דיקון (נולד ב-1951) - גיטרה בס, תופים וסינתיסייזר. דיקון הוא חבר הלהקה היחיד שלא שר כמוביל באף אחד משירי הלהקה. במשך השנים, התמקד יותר בפן הניהולי והפיננסי של הלהקה.

john-deacon21.png.5b6dcddf9717b4be3d66e127c1916e78.png

נעבור לסמל של הלקה 

הסמל של קווין עוצב על ידי פרדי מרקיורי, שהיה בעל תואר בעיצוב גרפי, לפני צאת אלבום הבכורה של הלהקה. הסמל מבוסס על אלמנטים של שלט הרלדי, על פי חוקי ההרלדיקה – מדע חקר השלטים ההרלדיים.

הסמל מציג את המזלות האסטרולוגיים של חברי הלהקה: שני אריות, המזלות של דיקון וטיילור; סרטן למיי ושתי בתולות, המזל של מרקיורי. האריות נאחזים באות "Q" המעוצבת שעליה נח הסרטן, להבות מרקדות מעל השריון שלו וכל בתולה מוגנת מתחת לאריה. במרכז ה-"Q" נמצא כתר ומעל כל הדמויות נמצא עוף החול. מרקיורי טען כי הסמל מסמל את רוח התקופה (שנות השבעים). עוף החול שימש לאחר מכן כסמל הקרן למלחמה באיידס שהוקמה לאחר מותו של מרקיורי. הסמל מופיע בווריאציות שונות על מספר אלבומים של הלהקה וכן הופיע על תוף הבס של טיילור במהלך ההופעות.

Queen_Logo.thumb.gif.bd3e26a7b22641f640cb7aed1fe1ac26.gif

על להקת קווין עשו סרט נהדר בשם רפסודיה בוהמית ממליץ לכם לצפות בו הוא סרט ארוך אבל מאוד מעניין מראה קצת סיפורים על השירים ודברים על הלקה 

לסיכום איך אפשר בלי הופעה של קווין זה בין ההופעות הכי מפורסמות שלהם הופעה משנת 1985 מלנדון שבירת אנגליה סרטון של 22 דקות ו37 שניות קווין עולים לקראת דקה ו32 שניות 

מקווה שאתם אהבתם את האשכול הזה. בשבילי זה היה תענוג להכין את זה כי זו אחת מהלהקות שאני הכי אוהב.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 דקות מאזליסט 21 כתב:

אשכול מהמם, כל הכבוד לך. המשך כך אחי🙏❤️

תודה אתה יודע מצעד אחד קשה לעשות אשכול כזה כי צריך לחפש תמונות טובות וגם מידע אבל מצעד שני לומדים דברים חדשים או נזכרים ואני נהנה לעשות דברים כאלה

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות לאוניד ספיבק כתב:

תודה אתה יודע מצעד אחד קשה לעשות אשכול כזה כי צריך לחפש תמונות טובות וגם מידע אבל מצעד שני לומדים דברים חדשים או נזכרים ואני נהנה לעשות דברים כאלה

כן כן, אני יודע שזה לא קל. ובהחלט לומדים בפורום פה דברים חדשים, למדתי פה המון

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי היא להקה אוברייטד רצח, אני שמעתי הרבה שירים של הלהקה ולא התלהבתי מאף שיר, ההייפ מהלהקה תכלס בגלל פרדי מרקורי שהוא נחשב ״סמל״ בעולם הרוק

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 46 דקות TITAN כתב:

לדעתי היא להקה אוברייטד רצח, אני שמעתי הרבה שירים של הלהקה ולא התלהבתי מאף שיר, ההייפ מהלהקה תכלס בגלל פרדי מרקורי שהוא נחשב ״סמל״ בעולם הרוק

אני משש לא מסכים איתך אבל מה שיפה במוזיקה שיש מלא שירים וסגנונות אני חושב שנכון שפרדי עשה את הלקה למוצלחת אבל יש מגוון גדול של שירים טובים 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • פעילות אחרונה

1. 1

מחשבות אחרי שחרור

2. 1

מחירי הטבעות בשוק – הצעה לפתרון

3. 1

מחשבות אחרי שחרור

4. 1

מחירי הטבעות בשוק – הצעה לפתרון

• סטטוסים אחרונים