מעבר לתוכן

ברנדון סנדרסון דפק לי סקאם

Eytan

הודעות מומלצות

שלום לכולם, היום אני אעשה אשכול ספרות טוב. האשכול עצמו יעסוק ב2 מסדרות הספרים של ברנדון סנדרסון. נבין למה הוא דפק לי סקאם ולאחר מכן נדבר על עד כמה זה באמת סקאם. אז יאללה בואו נתחיל.

book-cover-of-mistborn-and-the-stormligh

על איזה סדרות נדבר?

היום אני עומד לדבר אתכם על 2 מהסדרות ספרים היותר טובות שקראתי (יותר נכון קורא) הלו הן הערפילאים ו-גנזך אורות הסער.

עכשיו למה זה סקאם?

גנזך-

דרך המלכים א- 560 עמודים

דרך המלכים ב- 668 עמודים

רסיסים של אור א- 669 עמודים

רסיסים של אור ב- 700 עמודים 

בעל השבועות א- 840 עמודים

בעל השבועות ב- 840 עמודים

קצב מלחמה א- 720 עמודים

קצב מלחמה ב- 816 עמודים

יש גם ספר חמישי אבל כרגע רק באנגלית

וזה 4 מתוך 10 שמתוכננים לצאת.

wayofkings-809x538.jpg

הערפילאים-

האימפריה האחרונה- 592 עמודים

באר האלוהות- 718 עמודים

גיבור העידנים- 720 עמודים

חוק ומסג- 320 עמודים

צללים של הנשמה 396 עמודים

צמידי האבל 456 עמודים

המתכת האבודה 584 עומדים.

81NGmugxgSL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

שתכלס זה יוצא בחישוב קל… הרבה (9600).

עכשיו אם אני לא קורא 7 מילים לשנייה אהמ אהמ זה פשוט לוקח מלא זמן. כאילו אף אחד לא אמר לילד המסכן בסוף יא' שהלך בתמימות לקנות ספר אחרי שסיים בגרות בלשון ורצה לצ'אפר את עצמו שהוא מכניס את עצמו לזה רק בגלל כריכה יפה…

וואי נהיה לי רע לחשוב על זה מספרית

תקצירים-

הערפילאים: 

לפני שנים רבות קם גיבור שמטרתו הייתה להציל את העולם. איש צעיר בעל עבר מסתורי קרא טיגר מול כוח המאיים על האנשות עצמה

הוא נכשל

במהלך 1000 השנים הבאות העולם נשלט על ידי השליט הגדול, בן אלמוות כוחני ואכזרי. צילו של האל.

אך גיבורינו אינם נכנעים לשליטת הברזל של אותו שליט, וממשיכים להאמין בתקווה ובחופש במטרה להביס את אותו שליט בן אלוומת. האם יצליחו במשימתם? האם העולם נתון לאבדון? האם כוח החברות יותר חזק מהדת ששלטה 1000 שנים? כל זאת נגלה…

גנזך אורות הסער:

לפני שנים מה הם היה מלך, אשר הצליח לאחד את כל מדינות עמו לממלכה אחת גדולה ועוצמתית. אך לפתע הוא מת על ידי המתנקש הלבן. 

עולם בו הסערות שולטות, אתה שווה ערך לצבע עיניך כאשר שולטים בעולם זה בהירי העיניים. ואנשים עם נשקים עוצמתיים הנקראים חרבות ושריוני רסיס. 

כיום לאחר עשור אחיו של אותו המלך המופלא, מנסה לנקום את מותו, יחד עם שאר מלכי הממלכה אשר פועלים תחת בנו. מלחמה כוללת שתשנה את פני העולם.

עכשיו למה אני כותב על 2 הסדרות?

האמת שזה מאוד פשוט, ברנדון חולה נפש. (לא באמת). הבן אדם הזה יצר טרילוגיית ספרים מצליחה מאוד (אם מתחשבים בזה שהערפילאים מחולק לעונה ראשונה ושנייה) ואז החליט "היי, אפשר לסבך את זה עוד". תכלס בתחילת דרך המלכים א' ברנדון מדבר על כך שהוא היה בחששות על גנזך כי זה סיפור שנרקם אצלו בראש שנים על גבי שנים, לבסוף הוא החליט שזה הזמן להוציא את זה לאור ובאיזה שהוא שלב (אולי מההתחלה idk) הוא פשוט החליט לשלב את העולם של יצירת מופת שלו (הכינוי של גנזך) עם היצירה הכי מצליחה שלו (הערפילאים) עכשיו האם אני יודע איך? לא. זה מסתבר מופיעה בספר בשם הארקאנום נחשף (לדברי גילעד) וזה מתחיל כבר להישמע כמו תאוריית קונספירציה אבל זה לגיט.

Screenshot_2024-07-26_at_11.59.47_AM.png

מה אני חושב על הסדרות?

בכללי שתיהן טובות מאוד בהנחה וקראתי שלו מארבע ספרים של גנזך ורק ספר ורבע בערפילאים אני כן חושב שיהיה יותר ונכון לקרוא את הערפילאים קודם מכיוון שהוא יצא ראשון יותר קצר מבחינת ספר וגם בסוף העולם של הערפילאים משפיע על העולם של גנזך. אבל אני חושב שגנזך בכללי בנוי הרבה יותר טוב. כאילו בספרים הוא מצליח לשלב הרבה יותר דמויות באופן מופלא (תכלס גם אלמנט של אורך) הרבה יותר הצחיק אותי (כנראה כי קראתי יותר) אבל בכללי פשוט עולם שאני אוהב יותר (אולי כי התחלתי ממנו). 

האם אני חושב ששווה להתחיל את הסדרות? 

כן ולא, הספרים עצמם נהדרים, אבל זה כמו וואן פיס בסופו של דבר, זה אדיר אבל ארוך. כמובן שאני אעמוד באתגר כי אני מושקע בו רצח אבל זה בסוף תלוי בכמה זמן וכוח יש לך להנות מסיפורת במיטבה.

נ.ב התקציר של האימפריה האבודה מכה בך אחרת לפני ואחרי קריאה

See ya next time

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות yuuki כתב:

וואי בעייתי, 9600 זה קצת מייאש

אלה אם את גילעד את יודעת

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 50 דקות Eytan כתב:

קטן עלייך

מעריכה את האמון😂

קודם נגמור את איסתרק ואז נחשוב על זה

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 שעה yuuki כתב:

מעריכה את האמון😂

קודם נגמור את איסתרק ואז נחשוב על זה

שיש, ריסתרק, נכנעתי באמצע. בלי קשר תתחדשי על התמונה החדשה.

ועכשיו לאיתן, אשכול ממש מוצלח, מעולם לא שמעתי על סדרות הספרים האלו, אבל אם גילעד ואיתן ממליצים, מי אני שאתנגד?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני ב-17.1.2025 ב 4:08 PM shukush202 כתב:

שיש, ריסתרק, נכנעתי באמצע. בלי קשר תתחדשי על התמונה החדשה.

מופתעת שאתה מכיר, אבל כן קשה לקרוא את זה חחח ותודהה

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ברנדון סנדרסון כותב המון, והוא כותב מהר, והוא כותב טוב. כשסופרים אחרים כותבים לאט אנשים מתלוננים שהם צריכים לחכות, וכשסוף סוף יש אחד שאשכרה עומד בקצב ומצליח למלא לנו את הזמן מתלוננים על כמה שזה ארוך.

לא נשמע לי הוגן.

ברנדון סנדרסון כתב המון ספרים, ומי שרוצה לקרוא בעברית יכול לקרוא את הערפילאים (עידן ראשון ועידן שני), את גנזך אורות הסער, את מלחמת הנפילים, את אלקטרז נגד ספרני הרשע, את אלנטריס ואת הארקנום נחשף.

עכשיו כשעשיתי רשימה מרגיש שקראתי ממש הרבה.

לקרוא ברנדון סנדרסון זה פרויקט, אבל מי שמוכן למשימה לא יצטער בסופה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • פעילות אחרונה

1. 0

חוזרים למקור - משחקי הדור הרביעי

• סטטוסים אחרונים

• הישגים אחרונים

• cactus עלה לדרגה
      אלוף מחוז גאלאר
    • קטון עלה לדרגה
      אלוף מחוז יונובה
    • headri22 עלה לדרגה