מעבר לתוכן

Frieren: Beyond Journey's End

Eytan

הודעות מומלצות

"Although the story of that once memorable journey has long ended, a new tale is about to begin."

היי לכולם היום אנחנו בעוד אשכול ממש מגניב וכיפי של אנימה. למען האמת הייתי כנראה צריך לעשות את האשכול הזה בתחרות שבאר שלחתי את האשכול הזה (מופיע בסוף ההפסקה) אבל הייתי עייף כי פסלו לי את האשכול של אביתר בנאי על טעות כתיב בתיאור התחרות (תודה). בקיצור היום אנחנו נצלול לעולם הנהדר של פרירן AKA האנימה הראשונה בmal ובצדק, הבא נתחיל?

מכיל ספוילרים

הקדמה:

בעולם אשר נמצא במלחמה של האנושות (וכן גם יצורים כגון אלפים דוואפים וכו..) נמצאים במלחמה כנגד מלך השדים. חבורה של ארבעה גיבורים: הימל, הייטר, אייזן ופרירן יוצאת אל ארצות הצפון בשביל להביס את האיום הנורא מכל. מסע זה לוקח להם כ-10 שנים אך הם לבסוף מביסים את אותו האיום הנורא. 50 שנה אחרי שהביסו את מלך השדים נפגשים מחדש החבורה שכן פרירן לא הזדקנה אף לא מעט במשך הזמן הזה, ומופתעת לראות את שאר חברי הצוות לאחר שהזדקנו כל כך, ואף כמה שנים לאחר מכן מתאבלת על מותו של הימל. לאחר שהלכה להייטר ואייזן בשביל לשאול אותם אם יש דבר אחרון שתוכל לעשות בשבילם היא מגיעה למסע החדש שלה, להגיע לארץ הצפון בשביל לפגוש בחזרה את הימל מאחר ולא יכלה "לגסור איתו את העניינים" כאשר הוא עוד חיי. מסע שגם הוא יקח כעשור עם חברי הצוות החדשים שלה.

למה אני א. יתן כל כך אוהב את האנימה הזו?

תכלס יש לזה שלל סיבות אז אני עומד לחלק את זה:

סיבות כלליות:

בואו נתחיל רגע מאיכות אנימציה מטורפת עם דמויות שבונים לאט לאט, הרעיון של הסיפור הוא רעיון מוכר של חבורת גיבורים שהולכים להציל את העולם מהאיום הגדול ביותר וכל זה אבל מדברים פה על המסע החדש. בהמשך לזה האנימה היא אנימה של 28 פרקים כך שאתה יכול להנות ממנה באמת לעומת אנימה של 12 פרקים מעפנה כזאת. 

1*MbIyImAou8DyjVail__YLg.gif

סיבה ראשונה- פרירן מתחילה הכל מחדש

בעולם בוא לאלפים יש אורך חיים מוגזם ממש, פרירן לא הבינה עד עכשיו כלום על רגשות ואדם וראהו, אך מסיבה לא ברורה המוות של הימל כל כך כואב לה בכל זאת. לבסוף היא מגיעה להשלמה עצמית בה היא מבינה כי היא אהבה אותו, והסיבה שהיא יוצאת למסע זה בשביל להבין יותר טוב איך להרגיש, במסע היא "מגייסת" את השוליות של הייטר ואייזן מה שבעצם נותן מן תחליף אליהם ויוצא מסע שבוא 3 מחברי הצוות בערך יוצאים בשביל לראות את חבר הצוות הרביעי, מסע שבוא פרירן מנסה להבין מה היה חסר בה במסע הקודם, שורה שנאמרה בסדרה שלדעתי מסבירה את זה ממש טוב היא שהאומנם פרירן חיה מעל 1000 שנים אך העשר שנים של המסע היו השנים הכי משמעותיות בחייה, וכן היא מגשימה עוד מסע של 10 שנים כאשר היא הדמות המבוגרת (בערך) ושיודעת את הדרך ואת המטרה.

Tear Jerker Moments in Frieren: Beyond Journey's End - TV Tropes

סיבה שנייה- המוטיב של סטארק

אז סטארק מוצג לנו בפרק 5 לאחר ואייזן ביקש מפרירן לקחת אותו איתה. סטארק הוא היה השוליה של אייזן, אשר ברח לו מהפחד שיום אחד אייזן יהרוג אותו לאחר והשאיר עליו צלקת בפרצופו. מוטיב חוזר שהיה גם עם אייזן, בעצם הפחד מנסה לשלוט עליהם בכל רגע, ובקרבות קשים הידיים של סטארק מתחילות לרעוד. אני ממש אוהב את החלק הזה בדמות, לדעתי זה משהו שמראה אובר אנושיות בדמויות, שפועלות לא בגלל שהן האיש הכי הכי חזק חסון ואמיץ עלי האדמות אלא כי זה מה שצריך, גם אם אתה משקשק מפחד. אני חושב שאני יחסית דומה לו בקטע הזה, אני לא יודע אם אני יכול להצליח משהו אבל אני תמיד ניגש אליו בפחד מסוים, ומנסה לעשות את מה שצריך. לאורך הסדרה אנחנו רואים את סטארק מתפתח מאדם פחדן שרק בורח מהמחויבויות שלו לאדם פחדן שיודע מתי הפחד לא יכול לעצור אותו ולומד להתגבר עליו ולחיות לצידו.

6b67c1a9d1a1c349e8befc667c1e12cd3e0140d2

סיבה שלישית- זה רגוע ומלהיט בו זמנית

אני לא יודע איך הם עשו את זה בצורה כזו אבל לסדרה יש המון חלקים שאתה פשוט בצ'יל מול המסך שלך ויש חלקים בהם אתה עוד שנייה דופק את המסך בעיניים מרוב התרגשות בזמן הקרב. לדעתי הם עשו את המעברים האלו בצורה כל כך חלקה, נותנים לך גם אקשן טוב וגם הרבה מעבר. הם נותנים לך את ההרגשה שאתה איתם. אתה ממש נכנס לכל המעגל דמויות הזה, אתה רואה דברים כמו קרב בו הדמויות מצילות אחד את השני מאיזה שד ובפרק הבא הם רבים על קניות. אני אוהב לראות איך פראן וסטארק רבים על כלום למרות שזה מהרגשות שלהם אחד לשני. איך הדמויות מקבלות החלטות ואיך הן מסתכלות על החיים. אני חושב שהסדרה נותת לנו הרבה יותר מסתם מסע בו אתה רק מביס שדים והולך לעבר המטרה אבל בו זמנית נותת את הרעיון הזה כל כך טוב. הכל מרגיש הגיוני, אם זה ריבים ואם זה בחירת הדמויות הספציפיות האלו למטרה ובסוף זה יוצר מין אחדות כזו שגורמת לסדרה להיות כל כך טובה.

tumblr_590bc622e9137ce557103d7484351008_61013ebf_540.gif.f7b47edb90f20871c5b3a275919597da.gif

לסיכום-

זאת אחת הסדרות האהובות עליי, ואני מה זה מקווה שעונה 2 לא תאכזב (כמובן שתצא קודם) ממליץ בחום לקרוא אותה ותכלס הספויילרים פה לא כל כך משמעותיים בהבטחה.

דירוג- 9.31\10

יאללה ביי

נ.ב זה אחד הסרטונים הכי מגניבים שראיתי בחיי

נערך בתאריך - על-ידי Eytan
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

מסכימה ממשש, אחת האנימות הכי טובות שיש

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

נראית אחלה של אנימה, אני אנסה אותה בקרוב, ברגע שיתפנה קצת זמן 😁

מה שכן האנימציה נראית ממש מטורפת

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • פעילות אחרונה

1. 2

ביטול הצעות לאי המסחר

2. 2

ביטול הצעות לאי המסחר

3. 0

Hotel California

4. 2

ביטול הצעות לאי המסחר

5. 1

שכחתי מזה אז עשיתי את זה!

• סטטוסים אחרונים

• Nino

מאוחר ובא לי זהב וטבעות

· 1 תגובה
    • AlphaZero

טאסקו היה פיל שכולנו אוהבים. וכולנו רוצים להיות כמוהו

· 0 תגובות
    • TITAN

יש לי רעיון לאשכול ממש ממש טוב, אבל בעיה שאין לי זמן לעשות אותו

· 0 תגובות
    • TITAN

היה איתי אחד ביסודי שהתאמן בקראטה
      ובי"ב הוא כבר היה אלוף הארץ, או משהו כזה
      וכשבאו להתחיל איתו מכות הוא היה בורח
      ומתתי לראות אותו קובר אותם
      שאלתי איך אתה לא מחזיר? והוא ענה לי
      את מה שהוא עשה לי אני לא זוכר
      ואת מה שאני הייתי עושה לו הוא לא היה שוכח

· 0 תגובות
    • מאזליסט 21

יש עולם שאומר שיש לך באוזן אחת  שטן ובאוזן אחת מלאך, אצלי זה אוזן אחת  גילעד ואוזן שנייה גילעד. זה משנה את חוקי הטבע😵‍💫

· 0 תגובות
  • הישגים אחרונים

• פרון עלה לדרגה
      אלוף מחוז אלולה
    • Eytan עלה לדרגה
      אלוף מחוז סינו
    • SupportMan זכה בתג
      משתמש נאמן
    • sigmaman58 זכה בתג
      סופר מתחיל
    • מאזליסט 21 עלה לדרגה
      אלוף מחוז קאלוס