מעבר לתוכן

דיון| סיפור רקע

FreddieNF

הודעות מומלצות

אקדים ואומר דבר חשוב ח'ברה!

לא כל גיבור חייב סיפור רקע שונה, גם ילד פשוט שהופך לגיבור בהמשך לפעמים מקבל קרדיט.

אבל עכשיו כשניקינו את זה- אני רוצה לשמוע את דעתכם, מה אתם אוהבים בעבר של הגיבורים שלכם, טראגי? קשה? מצחיק? מסתורי? מטומטם להחריד?.

העבר של הגיבור מעצב את הדמות שלו, והרבה מהאווירה שאנחנו מקבלים ממנו תלויה באיזושהי חוויה שעברה עליו.

לכן חשוב להתאים את העבר לקורא, בתור ילד אני אגיד לכם שהכעיס אותי לקרוא על סיפורי רקע של 'גאולה' שלפני הסיפור הדמות הייתה נבל, ותוך כדי הספר היא משתפרת- אבל כיום אני ממש נהנה מהקונספט.

והנה עוד נקודה למחשבה- מי הדמות (ומאיפה היא באה) שאתם הכי אוהבים את הסיפור רקע שלה- ולמה.

אני מאוד אוהב את הסיפור רקע של קלן לבית קה (קלע הכשף)- חיים קשים של תלמיד לא יוצלח בכשפים, אבל סה"כ רגילים.

למה אני אוהב את הסיפור הזה? כי אין הרבה מידע מוקדם על הדמות, לכן כשאני מתחיל לקרוא את הספר, אני לא מרגיש כאילו איבדתי שום דבר בדרך, ואני ממש חי עם קלן את הסיפורים- שבעולם מקביל היו יכולים לקרות לי.

אז הנה- אשמח לשמוע את חוות דעתכם!

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

מממ, בוא נתחיל עם העובדה שסביר להניח שאם אין סיפור רקע טוב, יהיה יותר קשה להזדהות עם הדמות, וככה יהיה יותר קשה לאהוב אותה.

לצורך הדוגמא אני אביא את לונה מהארי פוטר, אני ממש אוהב אותה, אבל אין לה הרבה רקע, ולכן יותר קשה להתחבר אליה.

ומנגד, ניקח את סנייפ, שלמרות שהוא ספק גיבור ספק איש רע, יש לו סיפור רקע שממש קל להזדהות איתו, ולכן הוא אחת הדמויות האהובות בהארי פוטר.

אז באופן כללי, ככל שהעבר של הדמות יותר טראגי, או מלא במכשולים, הדמות תהיה מעניינת יותר.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תמיד אפשר לכוון את זה ל11 ולעשות סיפור רקע כמו של ארן ייגאר... 

סיפור רקע חמוד חביב עליי הוא של טניה פון דגורכאפף שכולל בתוכו טמטום של בחור בן 30 שמספיק פסיכי כדי לטעון שאלוהים לא קיים. כשהוא בבית דין של מעלה מול אלוהים. וגם גלגול מחדש בתור ילדה בעולם שבו תפילות באמת עובדות ההתעקשות על חוסר אמונה נשארת איתנה

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • יצירת חדש...