מעבר לתוכן

דיון| מה מחפשים בנבל?

FreddieNF

הודעות מומלצות

אז הנה שאלה קצרה שאני רוצה לשמוע את דעתכם עליה,

בהרבה מאוד ספרים יש את ה'דמות הרעה' הדמות שהיא בדרך כלל, האחת עם האינטרסים המנוגדים לדמות הראשית אותה אנחנו אוהבים.

בהארי פוטר זה וולדמורט, בפרסי ג'קסון זה קרונוס, וב3 החזירים זה הזאב הגדול והרע- הנבל יכול לבוא בהרבה צורות וצבעים.

השאלה שלי היא- מה הופך נבל לנבל טוב? אנחנו צריכים לשנוא את הדמות הרעה? האם לתת לה מניע טוב זה הגיוני או שזה הורס את הקריאה?

אשמח לשמוע את דעתכם!

אישית, אני אוהב 2 סוגים של נבלים: הנבל הקלאסי, שהוא רע בשביל להיות רע, נהנה מסבל של אחרים אבל לא משום דבר עמוק יותר- בדרך כלל מתבטאים בתור דיקטטורים או רוצחים.

הנבל הזה- מאוד קל לשנוא אותו, לכן מבחינתי הוא מבטא את דמות הנבל בצורה הגיונית, כשאתה בצד של הגיבור כשאתה יודע שאתה פשוט לא רוצה להיות בצד של הנבל.

הסוג השני- הוא הנבל היוזם, 'הנאור' אם תרצו- נבל שעל פני השטח יש לו מניעים טובים (דוגמא קלאסית לנבל כזה הוא ת'אנוס ממלחמת האינסוף- רצה להשמיד חצי עולם כדי לתקן את הייקום ולתת לחצי השני חיים טובים יותר) אבל מבחינתו המטרה מקדשת את האמצעים- ולכן גם אז הגיבור לא תמיד יסכים איתו.

אני אוהב נבלים כאלה, מהסיבה הפשוטה שזה גורם לי לחשוב. לא פעם ולא פעמיים קראתי ספר, שלנבל הייתה סיבה כל כך טובה להתנהג כמו עצמו- שהייתי לגמרי בעדו.

כמובן יש עוד הרבה סוגים של נבלים, את חלקם אני אוהב, חלקם אני מעריך, ואת חלקם אני ממש שונא- לכן אני אשמח לשמוע את דעתכם- מה אתם חושבים שהופך נבל לנבל טוב?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני מאוד אוהב את הנבלים שעושים את זה מתוך משהו טוב אבל הבעיה שלי עם סרטים כאלו זה שאני אדם מאוד ריגשי בסרים למרות שאני לא מבטא את זה ואז אני חושב יותר מדי על מה יקרה לנבל ואז יש לי דיון בראש על מי ינצח ומי יפסיד כי אני לא רוצה שמישהו מהם יפסיד

ואני הכי אוהב את הנבלים שהם הדמות הראשית בסרט והם המרכזיים כמו מגה מוח או הג'וקר

וגם אני אוהב את אלו שיש להם קונפליקט עצמי ביניהם להאם הם עושים את מה שהם באמת רוצים או האם מה שהם עושים הוא נכון

ולדעית נבלים טובים הם נבלים עם סטייל שלא סתם באים הורגים מישהו והולכים אלא שהם באים כמו שצריך ולא אכפת להם אם כולם רואים אותם 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני בעד נבלים שיש להם מטרה, כאלה עם סיפור חיים טראגי שהוביל אותם לעשות את כל המעשים הרעים שלהם, ואם אפשר בסוף להפוך את הנבל לטוב למה לא

מסכימה שלפעמים נחמד נבל מרושע מהיסוד שאפשר להוציא עליו את כל העצבים

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

קורנוס הוא בעצם נבל יוזם או אפילו סוג אחר כי המטרה שלו זה פשוט לחיות הוא מנסה להתעורר לחיים הוא לא מנסה להחריב את העולם למרות שזה מה שהוא יעשה אחרי שהוא הוא יתעורר

תמיד כשאני קורא ספרים אני רוצה להיות הנבל מאשר הגיבור כי הגיבור תמיד מוקבל לעומת הנבל ואני שונא את הקטע הזה שהטוב תמיד מנסה לנצח בסוף וכן אני כנראה שייך לסליתרין עזבו אותי

נבלים שאין להם סיבה אני פחות אוהב כי לדעתי זה פשוט מרדד את העלילה ואומר לא עלה לנו משהו בראש תסתדרו 

אבל וולדמורט הוא דוגמא יפה לזה שכביכול רוצה להשתלט על עולם הקסם אבל מה אם אתה מסתכל על זה מנוקדת המבט של הנבל!?

יש אנימה מאוד מפורסמת שרואים את נקודת המבט של הנבל חשבתם על זה למי שלא הבין דיברתי על וואן פיס 

בסופו של דבר הוא פיראט הוא פוצע חיילים אבל אנחנו נראים שהוא ממש בסדר

לכן לדעתי הסרט יכול להוציא את הגיבור נבל והנבל גיבור ואם לא תשימו לב זה מבלבל מקווה שהוספתי

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

נבלים מהסוג שהם היחידים בסיפור עם יותר מתא מוח מתפקד אחד. הרבה סיפורים נופלים למלכודת הזו. כמו נגיד גארי פוטר( רוב הזמן זה רון והארי הדבילים והרמיוני הגאונה מוכיחים לנבל התורן שהרמיוני מנצחת למרות שני הליצנים האלה. לא בזכותם)

הנבל שדווקא צודק אבל הכותבים בכוונה כתבו אותו אדיוט(לייט יאגאמי)

הנבל האבא הטוב( דופנשמירץ)

הנבל שלא ברור מי הנבל האמיתי פה( קוד גיאס)

נערך בתאריך - על-ידי AlphaZero
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אישית אני מחפש נבל עם התפתחות אישית, כזה שלא סתם החליט שהוא נבל יום אחד.

גם אם הוא נבל לכיף, כל עוד יש סיפור מאלורי הכיף, זה בסדר.

כמובן שאני גם נהנה מנבלים שהם סתם רעים כמו בלה לסרטיינג', שהיא האהובה עליי מבין אוכלי המוות, אבל זה יוצר פחות הזדהות.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

נבל מבחינתי זה דמות שמהתחלה עד הסוף תהיה הנבל ולא תהיה עם "הגיבור" אף פעם באותו צד
הנבל תכלס יותר חזק מהגיבור
אהמ אהמ בלאקבירד ואורוצ'ימארו

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

זה לא קשור לעניין של הנבל אבל אני מאוד אוהב גיבורים שהם הרבה יותר חלשים מהאויבים כי אז יש באמת פואנטה לסרט אלא אם כן הסרט הוא על הנבל ולא על הגיבור

אבל לפעמים גם כיף לראות גיבור שגובר על כולם בחלק מהסרט

אבל בכללי הנבל הוא זה שעושה את הסרט לדעתי

כי מי זה הארי פוטר אם לא וולדמורט

ומי זה פרסי ג'קסון אם לא קרונוס או גאיה לצורך העניין

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות jkk כתב:

זה לא קשור לעניין של הנבל אבל אני מאוד אוהב גיבורים שהם הרבה יותר חלשים מהאויבים כי אז יש באמת פואנטה לסרט אלא אם כן הסרט הוא על הנבל ולא על הגיבור

אבל לפעמים גם כיף לראות גיבור שגובר על כולם בחלק מהסרט

אבל בכללי הנבל הוא זה שעושה את הסרט לדעתי

כי מי זה הארי פוטר אם לא וולדמורט

ומי זה פרסי ג'קסון אם לא קרונוס או גאיה לצורך העניין

האגדה של קורה נפלה לאבדון 70% בגלל הנבלים ש3 מתוכם היו כזה "אופסי סילי מי" והיחיד שבאמת היה נאמן לאידאולוגיה שלו היה דווקא אחד עם אידאולוגיה כל כך מטומטמת שהוא לא היה צריך את האופסי

ה30% האחרים זה שהכותבים החליטו שקורה צריכה להיות שק אגרוף בפרט וזה שהכותבים כותבים נשים גרוע בכלל

נערך בתאריך - על-ידי AlphaZero
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

באמת האגדה של קורה הדבר היחיד שהיה מעניין במכשולים זה לא האויבים כי הרעים שם היו פשוט נבלם גרועים ולדעתי היה מהלך גרוע מאוד הדבר הזה עם ראבה כי זה לא עזר בכלום וכל האויבים המרכזיים היו פשוט אויבים שגרמו לה לרע וזהו והאויביים השוליים היו פשוט גרועים מדי ובאף אחד לא היה שום פואנטה ופשוט מה שקרה שכל אויב השפיע לה על העונה הבאה ולא על העונה שהיא נמצאת בה בקושי ובלי קשר גם כל האויבים היו עם מטרה כלשהי אבל זה היה מטרות גרועות ברובם מהסגנון של לשלוט בכל העולם וכל אלו

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני לא חושב שהמניע עצמו צריך להיות משהו מורכב כל עוד הוא לא פשוט מדי.

דמות טובה של נבל היא דמות שתהיה לא פחות מורכבת מדמות ראשית או מינימום כמו דמויות שמקבלות הרבה "סקרין טיים", גם אם הוא עצמו לא מקבל אותו.

דמות שתגלם את הנבל היטב צריכה דבר אחד נוסף- יריב ראוי. האינטראקציה החשובה ביותר של הנבל היא עם הדמות הראשית, ואם הדמות הראשית הוא סתם עוד טמבל ממוצע שפשוט דוחף קדימה בלי היגיון עד שהוא מנצח, הוא לא מסוגל להוציא אל האור את המורכבות בנבל, ולא משנה כמה רגשות נסחטו באותם רגעי הגדילה והקשיים שעברו עליו.

נבל טוב הוא כזה שאפשר לספר את הסיפור שלו בלי הרגשת קלישאה חונקת, כזה שיש בסיפור שלו מספיק כדי שיהיה מעניין בפני עצמו.

לבסוף, לא כל נבל הוא ה"רע". בזמן האחרון קראתי על דמות ראשית ונבל שהם אחים שאוהבים אחד את השני, ופועלים מתוך תפיסות עולם מנוגדות אחד לטובת השני.

סיפור לא צריך נבל שתשנא, אלא נבל שתאהב. גם הרעים מגניבים ביצירה בדיונית טובה, לא ככה?

(קחו את מה שאני אומר פה בטיפה פתיחות דעת. הרי אם כל נבל היה כזה הקלישאה הייתה נמשכת!)

נערך בתאריך - על-ידי eri
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני ב-20.10.2024 ב 10:46 AM TITAN כתב:

נבל מבחינתי זה דמות שמהתחלה עד הסוף תהיה הנבל ולא תהיה עם "הגיבור" אף פעם באותו צד
הנבל תכלס יותר חזק מהגיבור
אהמ אהמ בלאקבירד ואורוצ'ימארו

רק לעדכן אורצימרו שיתף פעולה עם נארוטו כמה פעמים ועם בורטו המון אבל זה סדרה גרועה ואני מאמין שלזה לא התכוונת

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • יצירת חדש...