eri 181 פורסם אוגוסט 22 שיתוף פורסם אוגוסט 22 (נערך) שוק! אני בפורום מוזיקה! פורום מוזיקה! מוזיקה! והנושא… מוזיקה מכתבי טולקין או בהשראתם. מה? אתם חושבים שאני מכור פנטזיה כל כך בהגזמה שאני מביא את זה אפילו לפורום מוזיקה? אני מודה, זה מגיע לי. אני אקח את זה כמחמאה. קצת רקע: ג׳ון רונלד רעואל טולקין היה סופר, משורר ובלשן. הוא גם היה פרופסור לאנגלית ולאנגלית עתיקה (עתיקה? לא יותר מהעברית!). טולקין כתב הרבה ספרים, כשהמוכרים בניהם הם ״הוביט״ ״שר הטבעות״ ו-״הסילימריליון״ (סיפורים והיסטוריה של ״הארץ התיכונה״). הספרים שיצאו לאור הם עד היום ספרים פופולריים מאוד ומהווים השראה לאנשים רבים. בין מעריצי טולקין קיימים אלו שמעריכים את השירים מהארץ התיכונה ומבצעים אותם עם מוזיקה משלהם או עם התווים של טולקין עצמו, ואלה שכתבו שירים משלהם בהשראת הסיפורים. השירים שלי: (לא דירוג, אבל מה שראשון כנראה חרוט טוב יותר בזיכרון וזה חשוב) ביצועי שירים אהובים עלי מתוך שירי טולקין ושירים בהשראתו- 1. I see fire בביצוע אד שירן (אני חושב שזמר ומשורר בשם שירן זה מגניב). ספויילר 2. Song of Durin בביצוע Clamavi De Profundis שגם שירי גמדים אחרים שלהם הם מעולים ומעל הסטנדרט של הרשימה הזאת אבל יש יותר מדי לרשום כאן את כולם. ספויילר 3. Hey Dol! Merry Dol! (השיר של טום בומבדיל) בביצוע The Tolkien Ensemble ספויילר 4. There is an inn, a merry old inn (השיר שפרודו שר בפונדק) בביצוע The Tolkien Ensemble ספויילר 5. Luthien’s Lament בביצוע Eurielle ספויילר 6. השירים Down Down to goblin town ו- Rolling down a hole מהסרט המצויר של ההוביט. מוזמנים להקשיב גם לאחרים, זה לא כאילו הם רעים או משהו. ספויילר 7. Song of Eldamar בביצוע של Yolanda Mott הקישור לא עובד, אבל זאת הזדמנות לחפש בעצמכם ואולי לגלות דברים מעניינים נוספים. כמובן שיש עוד הרבה שירים נהדרים ועוד הרבה אומנים נהדרים לשמוע, ואם תנסו ותחפשו אני בטוח שתמצאו. שרדתם על לסוף האשכול? או שאולי דילגתם לסוף? מקווה שנהניתם ושתמשיכו ליהנות, eri. נערך בתאריך אוגוסט 22 - על-ידי eri 2 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
FreddieNF 833 פורסם אוגוסט 30 שיתוף פורסם אוגוסט 30 לא מאמין שלא קראתי את זה לפני! ממש מושקע, ומעניין- מעוצב מצויין, ואתה מפגין בקיאות בנושא. חשובנך זוכה בבונוס 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
פרון 110 פורסם לפני 13 שעות שיתוף פורסם לפני 13 שעות לא הכרתי לפני, אנסה להגניב לידי אחד מהספרים שלו בהזדמנות. שירים מעולים, אישית אהבתי אותם מאוד. ישר כוח!. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.