מעבר לתוכן

סיקור אנימה - רנמה חצי

AlphaZero

הודעות מומלצות

מכיוון שכמעט 40 שנה אחרי רנמה חצי הולכת לעבור רימייק למאה ה21 החלטתי בעידוד יותר מדי אנשים כאן לכתוב סיקור על האנימה המשעשעת והמוכרת מערוץ הילדים רנמה וחצי

ראנמה ½  ½ Ranma  ½ らんま

המנגה: רומיקו טקהאשי

תקופת שידור האנימה: 1989 - 1992

תקופת שידור בישראל: 2007 - 2008

ז'אנרים: קומדיה רומנטית. סלפסטיק. אומנויות לחימה.

הסיפור בגדול ובקצרה

הסיפור ממוקד בקללה, כזו שמושפעת ממים חמים וקרים. אם שופכים על דמות מקוללת מים קרים (יחידת מידת הבסיס היא כדלי) הקללה מופעלת

ואם שופכים עליה מים חמים (יחידת מידת הבסיס היא קומקום) הקללה מופרת זמנית עד הפעם הבאה שתישפך על הדמות כמות מספקת של מים קרים

גיבור הסדרה הוא סאוטומה רנמה שקולל בקללת "האישה": כל פעם שישפכו עליו מים קרים הוא יהפוך לאישה וקללה זו תופר זמנית לאחר מים חמים

דמויות משנה מרכזיות מקוללות אחרות הן "הפנדה" "החתולה" "החזיר" ו"האווז"

כיצד הגענו לכאן

זוג חברים וותיקים סואן טנדו וגנמה סאוטומה חתמו על הסכם שרנמה יתחתן עם אחת משלושת בנותיו של טנדו כדי שיהיה יורש זכר לדוג'ו טנדו הגדול

אך קרה המקרה והקללה כבר קרתה אך הסכם זה הסכם, ולכן הם באו לפתח דלת דוג'ו טנדו לאחר גשם קר (כי כמובן שכן:P)

וכולם ראו והבינו שרנמה אינה אדון אלא גברת והשידוך המתוכנן היה עוד אחד מהכשלונות של שני האבות הלא כל כך חכמים האלה

ולאחר סדרת אירועים מצערים\משעשעים (תלוי אם אתם הדמויות או הצופה) הבינו שרנמה אכן אדון ולא גברת למרות שלא היה להם שום ספק קודם שרנמה היא אישה

והסכם השידוך חזר ורנמה שודך רשמית לאקנה טנדו הבת הצעירה לבית טנדו למרות התנגדותם המלאה של שניהם שהתעלמו ממנה בקלילות

הלך הסדרה

קודם כל רנמה מנסה לתקן את הקללה שלו כל יום כל היום בכל דרך שקרית ככל שתהיה

הזוג הצעיר רנמה ואקנה במשך כל הסדרה עסוקים בלריב בינם לבין עצמם ולהילחם עם כל הבית ספר שלהם ויריבים מבחוץ במגוון אומנויות לחימה מטופשות במיוחד

לכל נישה בעולם יש אומנות לחימה משלה ורנמה ואקנה חייבים לנצח כל לוחם ולוחמת שבאים לאתגר אותם כי לרוב המחיר להפסד הוא שהמאתגרת תתחתן עם רנמה עם המים החמים והמאתגר יתחתן עם רנמה עם המים הקרים

בית הספר של רנמה ואקנה מלא בבנים שרוצים את ליבה של אקנה (רנמה אומר שהוא יתן אותה לכל דורש ממילא) את ראשו של רנמה בצורת הבן (כי הוא שנוא על כולם) ואת ליבה של רנמה בצורת הבת (ואף אחד לא שואל למה הם דומים ובעלי אותו השם בדיוק וגרים באותו הבית ושני הרנמות נשואים לאקנה)

כל פרק הוא מיני עולם משלו שבו רנמה ואקנה לומדים דרך אומנות לחימה מטופשת כזו או אחרת לאהוב אחת את השני\שנייה רק כדי שרנמה יהרוס הכל בטפשותו חמש דקות אחר כך

וכל פרק מלמד את רנמה כמה המסע שלו לגבריות חסר טעם ושיש לו להשלים עם זה שהוא גבר\אישה נשוי לבחורה הכי מעצבנת בעולם עד שהוא מבין שזה תורו לגרום לאקנה להתחרט על שהייתה מוכנה לשקול להסכים לחתונה אמיתית

זווית הסדרה: 40 שנה אחרי

חלק חשוב בסדרה שלא דיברתי עליו כל כך הוא יחסי סין יפן בשנות ב80

הסדרה נוטה לזרוק כל בדיחה סטראוטיפית על סין שקיימת בספר הבדיחות היפני באופן שגם אם היה עובר מסך (והוא ממש לא) ב2024 הוא לא היה עובר את ביקורת האח הגדול והאדום מהמערב

מי שבשנות ה80 יכלו רק להגיד "לא מצחיק" היום על כל בדיחה כזו שיפן תכתוב היום עלולה להגיב באופן שיפחיד את הבוס של התסריטאי

ולכן החשש הגדול של כל מי שראה שסדרה טיפשית משנות ה80 תעבור חידוש הוא שהסדרה תסורס (בצדק ולא בצדק) לרמה שלא ניתן לזהות את ההומור המטופש המקורי יותר

נערך בתאריך - על-ידי AlphaZero
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

סקירה מאוד טובה, אישית לא יצא לי לצפות ברנמה אבל שמעתי עליה הרבה דברים,  ועל היוצרת שלה שיצרה גם את urusei yatsura ואינויאשה, כשחושבים על זה הרבה מאוד מנגות של רומיקו טאקהאשי או המשך למנגות שלה מקבלות חידושים, זו תופעה מאוד מעניינת.
לא בטוח בכנות כמה אני מתחבר לסדרות אפיסודיות שאין להם קו עלילה לינארי ממש, אם זה נעשה לשם בנייה כלשהי אז מתאים לי, אבל כל עוד אין לזה ממש פואנטה יהיה לי קשה להתחבר לסדרה.
קיבלת לייק, הרבה זמן לא ראיתי אשכול טוב כאן אז תודה

נערך בתאריך - על-ידי KaitoSama
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • פעילות אחרונה

1. 2

ביטול הצעות לאי המסחר

2. 2

ביטול הצעות לאי המסחר

3. 0

Hotel California

4. 2

ביטול הצעות לאי המסחר

5. 1

שכחתי מזה אז עשיתי את זה!

• סטטוסים אחרונים

• Nino

מאוחר ובא לי זהב וטבעות

· 1 תגובה
    • AlphaZero

טאסקו היה פיל שכולנו אוהבים. וכולנו רוצים להיות כמוהו

· 0 תגובות
    • TITAN

יש לי רעיון לאשכול ממש ממש טוב, אבל בעיה שאין לי זמן לעשות אותו

· 0 תגובות
    • TITAN

היה איתי אחד ביסודי שהתאמן בקראטה
      ובי"ב הוא כבר היה אלוף הארץ, או משהו כזה
      וכשבאו להתחיל איתו מכות הוא היה בורח
      ומתתי לראות אותו קובר אותם
      שאלתי איך אתה לא מחזיר? והוא ענה לי
      את מה שהוא עשה לי אני לא זוכר
      ואת מה שאני הייתי עושה לו הוא לא היה שוכח

· 0 תגובות
    • מאזליסט 21

יש עולם שאומר שיש לך באוזן אחת  שטן ובאוזן אחת מלאך, אצלי זה אוזן אחת  גילעד ואוזן שנייה גילעד. זה משנה את חוקי הטבע😵‍💫

· 0 תגובות
  • הישגים אחרונים

• פרון עלה לדרגה
      אלוף מחוז אלולה
    • Eytan עלה לדרגה
      אלוף מחוז סינו
    • SupportMan זכה בתג
      משתמש נאמן
    • sigmaman58 זכה בתג
      סופר מתחיל
    • מאזליסט 21 עלה לדרגה
      אלוף מחוז קאלוס