עבור לתוכן
  • צור חשבון
  • צור חדש...

דיון נעול!

White Fang
 Share

Recommended Posts

חחחחחחחח שיסוי, תגיד לי אתה... אפשר לשנוא אותך?? 

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני לא מבין אותך! אין לי מילה אחרת! 
אתה מוזר מאוד במה שאתה אומר ואני אצעק את זה! אני חרדי! וכל מה שאתה כותב זה כפירה! 

יכול להיות שאחרים יסכימו אתך ויגידו אחרת מימני אבל גם אם יש לך משהו להגיד על אלוקים תשמור אותו לעצמך! לא כולם צריכים לדעת מזה שאתה לא מאמין באלוקים וחושב שהעולם נוצר מהמפץ הגדול ומשאר שטויות...

הרב זמיר כהן מציע לך לשמוע אולי תבין קצת...

נערך על-ידי Eliz
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אז לפני שאתם מיד עושים לי ''לא אהבתי'', אז תקשיבו למה שיש לי לומר.

דת לדעתי זה דבר מקולקל,

כאילו יש אדם,שלא חי, לא היה קיים, אין לו תיעוד חוץ מספר ושולט בכולנו, ובזה אנחנו מאמינים?

זה נכון שיש אנשים מתחנפים שרוצים שיתנו להם הכל, ויש כאלה שהולכים אחרי מורשת.

אבל עדיין, רוב האנשים חושבים שטות.

כאילו תחשבו על זה.....

יש אדם מרחף שאין לו זכר והוא שולט בעולם?

זה כל כך טיפשי שאני לא מאמין שיש אנשים שמאמינים בזה!

והקטע הוא, שבגלל זה לוקחים לנו דברים.

רכבות, מסעדות ואפילו מקומות בילוי!

הרוב הם לא דתיים ואנחנו מדינה דמוקרטית אז רק שאותם אנשים לא יעשו את זה...

זה שהם נופלים לא אומר שאנחנו צריכים ליפול איתם.

ועכשיו דתיים, לא לשנוא אותי בבקשה.

זה אשכול פשוט חסר משמעות אני לא מאמין שאתה רושם דברים כאלה דפוקים...

לא ציפיתי ממך לזה שיסוי

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

חחחחחחחח שיסוי, תגיד לי אתה... אפשר לשנוא אותך?? 

מבחינתי אתה מוזמן תמיד לשנוא אותו, כמוני :)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

התגובות פה נוראיות ברמות, אומנם האשכול דיי דורש את זה והפורום (ליגת הפוקימון) לא מתאים לגיל שבו רוב האנשים מוכנים לנהל שיחה אינטלקטואלית (ובטח שלא על דת) ולכן אני חושב שזה מעשה קצת טיפשי לפתוח דיון כזה בפורום שרובו הגדול דתיים/חרדיים (לא אומר בהכרח שאני מסכים/לא מסכים איתך).
רק להבא, תפעיל קצת שיקול דעת לפניי שאתה מעלה נושא כזה 'מפולג' (אני לא בא להעליב או משהו, כן?).

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מבחינתי אתה מוזמן תמיד לשנוא אותו, כמוני :)

אני לא שונא, אני מכיר באמת, התנ"ך בנוי ומסודר באופן מפליא, כך שמי שיש לו עיניים לא יכול להתכחש לו, עם ישראל קיבל תורה מסיני לעיני 600,000 גברים, חוץ מזה שהיו נשים זקנים וילדים, הייתה היסטוריה רציפה וסדורה, דוד המלך, שלמה המלך, יש שדרידים הוכוחות, עם שמפוזר בכל העולם שומר על מסורת אחת סביב כ"ד ספרים... 

מי שעיקש ורוצה לטמון ראשו בחול - מבחינתי זה בעיה שלו, רק שיידע שאח"כ אי אפשר לתקן, 

ולעצם הענין, אם אני אשנא זה יעזור לי? יתרום לי? לא.. כך שאני משתדל לא להכנס לויכוחים וגינויים סביב הנושא הזה, כי מי שרוצה להתעקש, תמיד יוכל לעשות את זה, וחבל להרוס את האוירה הטובה שיש בפורום, אנשים פה השקיעו על הפורום הזה, המנהלים , הצוות, חידונים, לא חבל להרוס?? 

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

התגובות פה נוראיות ברמות, אומנם האשכול דיי דורש את זה והפורום (ליגת הפוקימון) לא מתאים לגיל שבו רוב האנשים מוכנים לנהל שיחה אינטלקטואלית (ובטח שלא על דת) ולכן אני חושב שזה מעשה קצת טיפשי לפתוח דיון כזה בפורום שרובו הגדול דתיים/חרדיים (לא אומר בהכרח שאני מסכים/לא מסכים איתך).
רק להבא, תפעיל קצת שיקול דעת לפניי שאתה מעלה נושא כזה 'מפולג' (אני לא בא להעליב או משהו, כן?).

הוא אמר פה דברים נכונים.. 

אני מסכים עם חלק מהאשכול(רק חלק), אבל יש צורה לבטא דברים. 

לא רק אתה עושה את זה, פעם אחת שכתבתי שאני אתאיסט בצ'אט 20 ילד בערך בצ'אט לא הפסיקו להתקיף אותי ולקרוא לי מטומטמם בגלל שזה דעתי וכל זה עד שהתערב תמיכה..

אתה חושב ככה- מבחינתם זה אחרת. מי אתה שתחליט להם איך לחיות?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני לא שונא, אני מכיר באמת, התנ"ך בנוי ומסודר באופן מפליא, כך שמי שיש לו עיניים לא יכול להתכחש לו, עם ישראל קיבל תורה מסיני לעיני 600,000 גברים, חוץ מזה שהיו נשים זקנים וילדים, הייתה היסטוריה רציפה וסדורה, דוד המלך, שלמה המלך, יש שדרידים הוכוחות, עם שמפוזר בכל העולם שומר על מסורת אחת סביב כ"ד ספרים... 

מי שעיקש ורוצה לטמון ראשו בחול - מבחינתי זה בעיה שלו, רק שיידע שאח"כ אי אפשר לתקן, 

ולעצם הענין, אם אני אשנא זה יעזור לי? יתרום לי? לא.. כך שאני משתדל לא להכנס לויכוחים וגינויים סביב הנושא הזה, כי מי שרוצה להתעקש, תמיד יוכל לעשות את זה, וחבל להרוס את האוירה הטובה שיש בפורום, אנשים פה השקיעו על הפורום הזה, המנהלים , הצוות, חידונים, לא חבל להרוס?? 

את זה תגיד לאלה שלא מקבלים את הפינה המוזרה שלי XD זאת פינה טובה אם יודעים לקבל אותה כראוי ולא כספאם, אומנם חושבים שזה ספאם אבל תאמינו לי שיש כאלה שזה יעזור להם אם רק יתנו לזה הזדמנות

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אם לא הייתה דת בארץ ובכן לא היינו כאן כנראה מלכתחילה. היהודים באו לפה כי זו הארץ שה' הבטיח בתנ״ך (בלי קשר לקיום שלו. כתוב בתנ״ך.) כנראה היית גר בתוניסיה אם לא היתה דת. 

אבל תאמין במה שאתה רוצה, אגב הכנתי נאום על תחב״צ בשבת. אני בעד גם פתיחת מקומות בילוי.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

היי, תקשיבו אני לא חושב שדת זה דבר נורא.

באתי להגיד שלא צריך להפסיק לנו דברים בגלל הדתיים....

אתם כרגע מדברים עם זה שהעלה אשכול על המשיח.....

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אתה דפוק! אין לי מילה אחרת! 
אתה לא נורמלי במה שאתה אומר ואני אצעק את זה! אני חרדי! וכל מה שאתה כותב זה כפירה! 

יכול להיות שאחרים יסכימו אתך ויגידו אחרת מימני אבל גם אם יש לך משהו להגיד על אלוקים תשמור אותו לעצמך! לא כולם צריכים לדעת מזה שאתה לא מאמין באלוקים וחושב שהעולם נוצר מהמפץ הגדול ומשאר שטויות...

הרב זמיר כהן מציע לך לשמוע אולי תבין קצת...

זהו זה.

העולם לא נוצר.

אם יש אל, אז ממה הוא נוצר?

אם היה פיצוץ, ממה הוא נוצר?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

דת לדעתי זה דבר מקולקל,

כאילו יש אדם,שלא חי, לא היה קיים, אין לו תיעוד חוץ מספר ושולט בכולנו, ובזה אנחנו מאמינים?

כאילו תחשבו על זה.....

אני די מסכים איתך

לא על "הנימוקים" שהבאת פה

אני חושב שדת זה דבר לא טוב שגורם להפרדה נגיד בין יהודים נוצרים וערבים

תחשבו שנייה אם לא היה דת יכול להיות שהיינו מכבדים יותר אחד את השני לא היה שנאה בין יהודים לערבים ואולי גם לא מלחמות

למרות שהאדם תמיד מוצא על מה לריב

אז לכן אני די מסכים עם הנושא הנ"ל

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

זהו זה.

העולם לא נוצר.

למה שלא תנסה לברר את זה? (כמו שעשה הכוזרי) הנה כנס לאתר הידברות http://www.hidabroot.org ושם תוכל לשאול כל שאלה שבעולם, וגם לקבל מענה, (חפש ב"שאל את הרב") http://www.hidabroot.org/שאל-את-הרב

הרי אם בסוף טעית והדתיים צדקו.. אז לא חבל... ?? ואם לא השתכנעת, מה תפסיד? לטמון את הראש בחול בכל מקרה זה לא פתרון..  

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

זהו זה.

העולם לא נוצר.

כשהיה לי זמן לדבר אתך אני אדבר...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אתם רציניים ?? 
הילד אמר דעה למה כולכם יוצאים עליו ? 
אתם מאמינים באלוהים והוא מאמין בכך שלא נוצרה דת 

גם אם הייתי סופר מאמינה או להפך זה לא סיבה לשנוא אותו 
אם יש לכם מה להגיד תגידו את זה בצורה יפה ואם אתם חושבים שמה שהוא אומר לא נכון תסבירו למה ואולי תפתחו דיון נורמלי ולא ככה 

דת לדעתי זה דבר מקולקל,

כאילו תחשבו על זה.....

תכלס יש מצב שיש אל ויש מצב שלא אף אחד לא באמת יודע מה שבטוח שהיו הרבה אנשים לאורך ההיסטוריה שהחשיבו את עצמם כאנשי דת שבעצם רימו אנשים 
נגיד בתקופה שלפני הערים אנשים לא ידעו לקרוא ואנשי דת עשו כאילו הם קוראים ובגלל זה אנשים האמינו להם 
ומה שבטוח המפץ הגדול קרה ואתה יכול לפרש את זה שרשום בראשית שהיה בהתחלה תוהו ווהו ואז נוצר העולם שהיה בהתחלה כלום ואז מפץ הגדול 

אבל אין לנו מושג ! זה נושא מאוד נחמד לחקור 

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

די כבר!

כולכם תפסיקו עם זה!

אתם לא מבינים שהתגובות שלכם פוגעות!
ושיסוי אתה יכול להאמין במה שאתה רוצה אבל אתה יכול להבין שיש עוד אנשים שמאמינים בעוד דברים, גם אם אמרת שזה לא מטרת פגיעה בדתיים, אתה עדיין מצפה שהם לא יגיבו כאלה תגובות?!

אני מציע שיפסיקו להגיב באשכול ונסגור את הנושא כך שהריב יפסיק! 

ונשכח מכל זה!

וכן אני בעד התבטאות עצמית, אבל אתם חייבים להבין כולכם שיש קו דק בין התבטאות עצמית לפגיעה! (ואני מתכוון לשני הצדדים)

אז בואו נפסיק להגיב נחכה שהאשכול יירד נשכח מכל זה ונחזור להיות חברים טובים :) 

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אתם רציניים ?? 
הילד אמר דעה למה כולכם יוצאים עליו ? 
אתם מאמינים באלוהים והוא מאמין בכך שלא נוצרה דת 

גם אם הייתי סופר מאמינה או להפך זה לא סיבה לשנוא אותו 
אם יש לכם מה להגיד תגידו את זה בצורה יפה ואם אתם חושבים שמה שהוא אומר לא נכון תסבירו למה ואולי תפתחו דיון נורמלי ולא ככה 

תכלס יש מצב שיש אל ויש מצב שלא אף אחד לא באמת יודע מה שבטוח שהיו הרבה אנשים לאורך ההיסטוריה שהחשיבו את עצמם כאנשי דת שבעצם רימו אנשים נגיד בתקופה שלפני הערים אנשים לא ידעו לקרוא ואנשי דת עשו כאילו הם קוראים ובגלל זה אנשים האמינו להם 
ומה שבטוח המפץ הגדול קרה ואתה יכול לפרש את זה שרשום בראשית שהיה בהתחלה תוהו ווהו ואז נוצר העולם שהיה בהתחלה כלום ואז מפץ הגדול 

אבל אין לנו מושג ! זה נושא מאוד נחמד לחקור 

על הנוכלים האלה סיפרתי באשכול אחר.

והאשכול הזה היה הוכחה.

זוכרים שאמרתי שישוע הוא המשיח והוא ניצח את הנחש?

אז למה עדיין יש פשע, גניבות, רציחות ועוד?

הוא הרי כבר הרג אותו, איפה החיים עם אלוהים?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

והאשכול הזה היה הוכחה.

הרבה אנשים שממש מבינים בדת יכולים לתת לך סיבות לזה אישית אני לא ממש מבינה 
אבל אתה לא יכול להגיד אם יש או אין אלוהים לפני שאתה יודע את כל העובדות בעניין והאנושות עדיין לא יודעת 
כאילו לא ראינו איפה החלל נגמר בכלל 

אני מאמינה בחייזר שנהרס לו הכוכב בגלל שהאנשים נהיו חכמים מידי וזיהמו את הכוכב כמו שקורה עכשיו אז הוא מצא את הכוכב הזה וניסה למנוע מאיתנו לעשות את זה
תכלס הכל אפשרי חח  

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני די מסכים איתך

לא על "הנימוקים" שהבאת פה

אני חושב שדת זה דבר לא טוב שגורם להפרדה נגיד בין יהודים נוצרים וערבים

תחשבו שנייה אם לא היה דת יכול להיות שהיינו מכבדים יותר אחד את השני לא היה שנאה בין יהודים לערבים ואולי גם לא מלחמות

למרות שהאדם תמיד מוצא על מה לריב

אז לכן אני די מסכים עם הנושא הנ"ל

ליאור גם אתה לא 100 אחוז אני רואה

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

זיו אתה מוכן לראות את ההודעה ששלחתי למעלה  זה יעשה טוב לכולנו....

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

והאשכול הזה היה הוכחה.

"הכל ביד שמיים מלבד יראת שמיים" אומרים.

פשעים, גניבות ורציחות הם איסורים מהתורה- שה' לא יכול לגרום לאנשים לא לעשות אותם, זה למה אומרים מלבד יראת שמיים- שזה האמונה בה' וקיום המצוות.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

זיו יש לך הסבר למה אני לא 100%?

או שזה רק בגלל שיש לי דעה שונה משלך

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אוקיי, בואו פשוט נשים לזה סוף.
בעולם כמו בעולם יש אנשים מאמינים ולא מאמינים, הסכסוך הזה הולך שנים רבות. קודם כל בואו נסביר לכם מה זה דת-
דת נועדה לגרום לאנשים להאמין, להאמין שיש תקווה וגאולה לבני האדם בעולם הכה קר הזה. תחשוב על זה שדת לא סתם נוצרה. אולי עם השנים הדת השתנתה אבל עם כל הנפלאות שיש ליהדות יש גם רעות.
הכפייה הדתית שיש בישראל-זה נכון, זה הוכח ולא כולם מסכימים עם זה. אבל אתה לא יכול לצאת נגד דתיים- אנחנו מדינה יהודית בארץ ישראל. מדינה יהודית.
מותר לכם לחיות באמונה ששום דבר לא קיים, אבל אתם לא יכולים להכחיש שיש את הדת. אתם לא יכולים להתעצבן על מה שהם עשו כי גם מה שאתאיסטים עושים חמור באותה מידה לדתיים, חרדים ומאמינים למיניהם.
אגב-גם כל החרדים והדתיים שהתעצבנו פה, שמרו על פרופורציות. "איש-איש באמונתו יחיה", אחד הפסוקים הכי חשובים. אל תקראו לו גוי בפני הרבים, הרי סה''כ הוא יהודי, זה שהוא לא רוצה להיות לא אומר דבר. לפני שאתם משמיצים ופותחים במריבות סתם במקום להבין אחד את השני, אתם לא תתקדמו לשום מקום ככה.
אני בא מבית מאמין, סה''כ משפחה חצי דתייה, מהצד השני העולם חשף אותי לאתאיזם. אני אישית מצליח להבין שיש שני צדדים למטבע, אז אולי נפסיק את המריבות הטיפשיות האלו וכל אחד לא יכפה על האחר את האמונות שלו? ד''א, המון מקומות ומרכזי בילוי פתוחים בשבת, במיוחד באזור ערים גדולות. ואם לא-תמיד יש את הסנטר האהוב על כל הבריות.
בקיצור- אני מקווה שהבנתם את הכיוון שלי, פשוט תחסכו לעצמכם את המריבה הטיפשית ותבינו שיש כאלו שטוב להם לדעת שאין אלוהים ופשוט מתים ונעלמים, ויש כאלו שטוב להם להאמין שמשהו ייגאל אותם והם מקדישים לזה את חייהם.
שוב, אפילו לא דיברתי על החוכמה שיש בתוך היהדות. אבל עם החוכמה-באה גם הבורות, ולהפך.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

• Eliz locked this topic
אורח
אשכול זה נעול לתגובות חדשות.
 Share

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.