מעבר לתוכן

סיקור זמר - עקיבא

jkk

הודעות מומלצות

שם במשחק: TurtlePro

אני מאוד אוהב את הזמר עקיבא ואת השירים שלו אז החלטתי לסקר אותו כי יש לו הרבה מאוד שירים שאפשר לדבר עליהם והוא פשוט יודע להתחבר לאנשים בשירים שלו ובשפה היפה.

אז נתחיל...

עקיבא תורג'מן הוא זמר ויוצר ישראלי, עקיבא יוצר בדרך כלל שירים הכוללים מוזיקת רוק ושירי נשמה ומשלבים בתוכם גם יהדות.

עקיבא נולד בדימונה לראש הישיבה הגבוהה בדימונה רבי דוד תורג'מן ואשתו פנינה ואחותו היא גם זמרת אבל פחות מוכרת.

עקיבא ביסודי ובחטיבת הביניים למד בדימונה ולאחר מכן למד בישיבות: מקור חיים,כפר עציון,ישיבת עתניאל וישיבת רמת גן, לאחר מכן התגייס לצבא ולחם בחטיבת גולני וזמן קצר לאחר מכן התחתן.

לפני שהפך למוזיקאי למד עקיבא בבית ספר למוזיקה "מזמור", וכך הצטרף ללהקת הלב והמעיין ע"י מקים הלהקה נאור כרמי וכך השתתף בפרוייקט "צמאה" שבו אמנים שרים שירי חב"ד, והשתתף באלבום הראשון, השלישי הרביעי והחמישי בפרוייקט.

בשנת 2017 הוציא את האלבום "עולמות" בהפקת ניר מימון.

עקיבא - עולמות

בשנת 2018 הוציא סינגלים מתוך האלבום השני שהפיק מאיר שושן וביניהם "אל תעזבי ידיים" ו"הכל עוד אפשרי".

בשנת 2020 הוציא את השיר "פשוטים" שכתב והלחין יחד עם אישתו צורית.

באותה השנה יצא גם השיר "שלמים" של עידן רפאל חביב שאותו כתב והלחין עקיבא יחד עם אבי אוחיון ומתן דרור.

קטע מי שיר של עידן רפאל חביב "שלמים" מקווה שאהבתם😁 - YouTube

בשנת 2021 הוציא שיר בשם "אתה הולך איתי" שכתב והלחין יחד עם אבי אוחיון,נתן גושן ומתן דרור,

ובפברואר של אותה השנה הוציא את השיר "שלום בבית" שכתב והלחין עם הצמד "דולי ופן".

בשנת 2022 הוציא עוד שיר יחד עם אשתו אך הפעם הלחין אותו לבד ואותו כתבו לילד שלהם,

והשם שלו הוא "יש בך הכל".

לאורך השנים השתתף בשיר "פותח את ידיך" בפרוייקט ותן חלקנו יחד עם הזמרים ישי ריבו, משה פרץ ופאר טסי.

Ishay Ribo, Moshe Peretz, Akiva Turgeman & Pe'er Tasi - Poteach Et Yad

לאחר מכן הוציא עוד מספר שירים כגון: רוצה להתעורר, צעדים ועוד כמה שירים,

ולאחרונה ביוני 2024 הוציא את האלבום השלישי שלו "אלף מנעולים" שכמו האלבום השני גם אותו הפיק מאיר שושן.

Ishay Ribo, Moshe Peretz, Akiva Turgeman & Pe'er Tasi - Poteach Et Yad

קצת על חייו האישיים: עקיבא נשוי לצורית שהיוותה חלק מהיצירות שלו לאורך השנים, אב לחמישה ונכון להיום גר בפרדס חנה.

ועכשיו נעבור לחלק מהיצירות של עקיבא..

אל תעזבי ידיים

השיר אל תעזבי ידיים הוא שיר בסגנון פופ ורוק והוא יצא ב2019.

השיר הולחן ונכתב על ידי עקיבא ובעזרת אישתו צורית.

עקיבא הפיק את השיר הזה יחד עם מאיר ששון והוא חלק מהאלבום השני שלו.

השיר נכתב בהשראת סיפורו של רבי נחמן מברסלב, "מעשה מאבדת בת מלך".

השיר לא הצליח בשנת יציאתו אך שנה לאחר מכן נכנס לפלייליסט של תחנת הרדיו גלגלץ וגם זכה במקום הראשון במצעד השבועי של התחנה ואף קיבל את המקום השביעי במצעד השנתי העבר של התחנה לשנת תש"ף, ולאחר מכן בוצע על ידי ישי ריבו ועקיבא בדואט וגם על ידי עדן חסון.

דעה אישית:

לפי דעתי השיר מאוד יפה והוא דומה לשירים אחרים של עקיבא במילים המרימות אך הלחן והסגנון שונה מהאחרים, את השיר הזה אני פחות אוהב יחסית לאחרים.

יש בך הכל

השיר יש בך הכל הוא אחד השירים המוכרים של עקיבא, השיר נכתב בידי עקיבא ואשתו, הולחן בידי עקיבא ולאחר מכן הופק ועובד על ידי סתיו בגר.

עקיבא ואשתו כתבו את השיר לבן שלהם ומייד אחרי יציאתו פרסם עקיבא באינסטגרם:

"את השיר הזה כתבתי לבן שלי. מתוך רגע כזה של הבנה שאני לא באמת אוכל לחסוך ממנו את ההתמודדויות שלו, את הכאבים שלו, את הסיפור שלו בעולם. כמה הייתי רוצה לחסוך את זה ממנו.. שיהיו לו חיים פשוטים ויפים. בלי שישבר לו הלב. בלי שישבר לי הלב עליו..."

השיר זכה בתואר השנה במצעד השנתי של האתר "כיכר השבת" וגם במצעדים של תחנות הרדיו "קול פליי" ו"קול ברמה".

דעה אישית:

לדעתי שיר יפה מאוד ומעצים כמו כל שאר השירים של עקיבא אבל פחות התחברתי ל"ז'נאר".

ולסוף השארתי את השיר שאני הכי אוהב:

רוח'לה ושמלת השבת(נראה לכם)

צעדים

השיר צעדים נכתב על ידי עקיבא ומאיר אוחיון והולחן על ידי עקיבא,אבי אוחיון ומתן דרור.

השיר נכתב על סיפורם של חלי ומנחם סוכות,אבא חרדי וילדה יוצאת בשאלה שהתרחקו אחד מהשנייה ולא דיברו במשך 11 שנה,

ואז בצאת שבועות הילדה התקשר אליו והם החליטו להיפגש וחזרו לקשר (הסיפור מופיע בקליפ של השיר שבו נמצאים חלי ומנחם האמיתיים).

השיר הגיע למקום ה6 במצעד השבועי של האתר גלגלץ.

דעה אישית:

אני מאוד אוהב את השיר הזה הרבה יותר מכל השאר כי זה שיר כל כך יפה שבו המילים מספרות את הסיפור של רחלי ומנחם מילה במילה.

ולסיום דעה אישית על הזמר:

אני מאוד אוהב את הזמר עקיבא ולדעתי הוא זמר טוב מאוד ומה ששונה בו זה שהוא לא שר סתם על דברים שעולים לו לראש, הוא שר על דברים שנכנסים לו ללב ומאחורי כל שיר שלו עומד משהו זה יכול להיות אמונה וזה יכול להיות סיפור מרגש ובגלל זה אני אוהב אותו,הלכתי להופעה שלו בחול המועד סוכות ומאוד נהניתי.

זה היה הסיקור שלי על עקיבא מקווה שאהבתם השתדלתי לפרט כמה שיותר.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

• 2 שבועות מאוחר יותר...
לפני ב-29.7.2024 ב 12:13 AM jkk כתב:

השיר נכתב בהשראת סיפורו של רבי נחמן מברסלב, "מעשה מאבדת בת מלך".

מענין אני שמעתי גירסה אחרת בדבר אבל הבנתי שצריך בזה עיון על מה נכתב השיר בכל מקרה אשכול ממש יפה וכל הכבוד על ההשקעה
 (ניב גלבוע)image.png.b9387e74092317cd7522945a31719000.png 7/10 במדד שלנו 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות Nemesis כתב:

שמעתי גירסה אחרת בדבר

אשמח לשמוע

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • פעילות אחרונה

1. 0

ההיסטוריה של ברית המועצות מנקודת מבטו של פועל צנוע - למלודיה של טטריס

• סטטוסים אחרונים

• הישגים אחרונים

• השועל הלבןחוזר זכה בתג
      חודש ראשון
    • AlphaZero עלה לדרגה
      אלוף מחוז הואן
    • xtralarg עלה לדרגה