מעבר לתוכן

Spirited away- סיקור סרט

eri

הודעות מומלצות

התחשק לי לראות את הסרט spirited away בעקבות אזכור שלו בסרטון שצפיתי בו.

Spirited away, או בשמו העברי ״המסע המופלא״ הוא סרט נהדר, וכנראה אחד הסרטים הטובים ביותר בכל הזמנים. מאוד נהניתי מהצפייה, ואחרי שצפיתי בו החלטתי לסקר אותו כאן.

שם הסרט:

יפנית: 千と千尋の神隠し / Sen to Chihiro no Kamikakushi

אנגלית: Spirited Away | עברית: המסע המופלא

במאי וכותב: הייאו מיאזאקי | מפיק: טושיו סוזוקי 

חברת הפקות: סטודיו ג׳יבלי

הסרט Spirited away יצא בשנת 2001. השותפים ביצירה הנהדרת הזאת הם כולם מהטובים ביותר.

הייאו מיאזאקי וטושיו סוזוקי הם מהמקימים של סטודיו ג׳יבלי שהפיק את הסרט והוציא בין השאר יצירות מוצלחות נוספות דוגמת הטירה הנעה של האוול, השכן הקסום שלי טוטורו ושירות המשלוחים של קיקי.

אופס. אני אעצור כאן עם המידע המשעמם. זמן לדבר על הסיפור!

הסיפור של ״המסע המופלא״ הוא סיפור פנטסטי מבוסס על הפולקלור היפני. צ׳יהירו והוריה נוסעים בדרך אל ביתם החדש, והולכים לאיבוד. הם מתחילים לחקור את הסביבה המעניינת של המקום שאליו הגיעו ומוצאים מסעדה מלאה באוכל. ההורים של צ׳יהירו מתחילים מיד לאכול, ומחליטים לשלם כאשר בעל המקום יחזור. צ׳יהירו, לעומת זאת, ממשיכה לחקור את המקום ומגיעה אל בית מרחץ ענקי.

נער בשם האקו ניגש אליה ומזהיר אותה שהיא צריכה לברוח מהר מהמקום לפני שיחשיך, אך כשצ׳יהירו חוזרת לקחת את הוריה היא מגלה שהם הפכו לחזירים!

המשך הסרט מדבר על הדברים המשונים שצ׳יהירו חווה בבית המרחץ בניסיון לשרוד ולחלץ את עצמה ואת הוריה מעולם הרוחות ומהבעלים החמדנית של בית המרחץ, יובאבא.

דמויות מענינות וחשובות:

sub-buzz-1686-1654791835-21.jpg?downsize=1700:*&output-format=auto&output-quality=auto צ׳יהירו אוגינו, הדמות הראשית.

צ׳יהירו היא אמנם צעירה, אבל היא ילדה אמיצה מאוד. למעשה, צ׳יהירו היא מעין דמות מופת המגלמת את הערכים שבפולקלור הרוחות- צ׳יהירו אינה תאוותנית, גרגרנית או חמדנית, והיא לא לוקחת מה שלא שייך לה בזכות. בנוסף, היא ילדה מנומסת שעושה את מה שצריך להיעשות ומתקדמת בנחישות.

f04f920c5372678187b996a6212441d9fe24f9b1.jpg האקו, דמות תמיכה ראשית.

האקו, אחד מחבריה הטובים הבודדים של צ׳יהירו בעולם הרוחות. האקו מזהיר את צ׳יהירו ומדריך אותה על מנת לעזור לה לשרוד ולחזור חזרה אל עולם בני האדם.

image.jpeg.f458852500e9d76a027d9d7975f15e13.jpeg יובאבא, דמות הנבל.

יובאבא היא מכשפה זקנה וקפיטליסטית. יובאבא אינה דמות הנבל הסטריאוטיפית- היא לא משוגעת ומרושעת באופן חסר היגיון, היא פשוט זקנה עשירה. ה״חוקים״ של יובאבא הוגנים- מי שתועה צריך לפצות על הטעות, בהסכמים צריך לעמוד ומי שלוקח לו מה שלא שלו משלם על כך בחומרה.

image.jpeg.54b9df5232f7f0104f42e358bc3ac702.jpeg אין-פנים / חסר פנים. חבר, אבל עושה צרות!

חסר פנים הוא… מנודה? הוא דמות מאוד ייחודית בעולם הרוחות, והמניעים שלו אינם ברורים.  הוא מסתובב ומביא לאחרים את מה שהם צריכים או רוצים ואוכל את החמדנים שלוקחים ממנו יותר ממה שהם צריכים. חסר פנים נחשב למפלצת בעולם הרוחות ונראה שהוא בודד ומחפש חברה.

image.jpeg.1dabdbf87120927e3e240254879be1f3.jpeg זניבה, אחותה התאומה של יובאבא.

זניבה נורא נחמדה! זניבה היא סבתא חביבה ששותה תה וסורגת. היא דמות מעולה שלדעתי לפחות לא היה לה מספיק Screen time.

בסופו של דבר הגענו לדיעה האישית שלי.

בקצרה, לכו לראות עכשיו! הסרט Spirited away הוא סרט מדהים שלא במקרה כיכב כסרט היפני הרווחי ביותר במשך 19 שנים (!!!) עד שיצא הסרט של demon slayer ב2020 (מזכיר שרווחי הסרטים עלו בקורונה).

הסרט מרשים בכל המובנים. וויזואלית ואסתטית הסרט משלב אנימציה מעולה, דמויות מלאות הבעה, אבל לא בהגזמה, ועולם בעיצוב נהדר. בניית הדמויות היא מורכבת, ההתפתחות האישית והקשרים המתחזקים בין הדמויות כולם יוצרים מרבד מאוד מעניין וכל כך אמיתי.

לסיום: אז מה אהבתי בסרט, ובכמה הייתי מדרג אותו?

אז מה שאהבתי בסרט זה… הכל! סרט פשוט מעולה. הדירוג שלי לסרט הוא 10/10.

אהבתם? ראיתם משהו שאולי יש צורך לתקן? כרגיל, אשמח מאוד לשמוע מכם!

להתראות באשכול הבא!

• אהבתי 2
  • שווה 2
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לא ראיתי את הסרט, אבל נשמע מעניין.
אהבתי ממש את הסיקור, ומקווה לעוד אשכולות ממך 🙂

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

טוב, לא ראיתי את הסרט, אבל אני הכרתי את העלילה הכללית והכל בגלל אחד השירים החדשים של בילי אייליש שנקרא צ'יהירו, על שמה של הדמות הראשית של ספיריטד אוויי.

סיקור מעולה, כבר הרבה זמן רציתי לראות את הסרט הזה, אני מניח שאני אעשה את זה יום אחד.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 שעות shukush202 כתב:

טוב, לא ראיתי את הסרט, אבל אני הכרתי את העלילה הכללית והכל בגלל אחד השירים החדשים של בילי אייליש שנקרא צ'יהירו, על שמה של הדמות הראשית של ספיריטד אוויי.

סיקור מעולה, כבר הרבה זמן רציתי לראות את הסרט הזה, אני מניח שאני אעשה את זה יום אחד.

מגניב, על השיר לא ידעתי.

תשים את זה בראש סדר העדיפויות! (סרטי ג׳יבלי באופן כללי הם מומלצים)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

יש לי סרט יותר טוב - המסע המופלא (של נילס הולגרסון) The Wonderful Adventures of Nils

הילדות שלי שמה

• שווה 1
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

סרט מעולה תודה על הסיקור הרבה זמן לא ראיתי אותו אולי אחזור לראות אותו שוב לפני הטיסה ליפן 

• אהבתי 1
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני ב-19.7.2024 ב 7:11 PM trenkl כתב:

יש לי סרט יותר טוב - המסע המופלא (של נילס הולגרסון) The Wonderful Adventures of Nils

הילדות שלי שמה

מי שנמצא עכשיו בגילאי ה״עשרה״ ולא ראה את נילס הפסיד את הילדות.

נערך בתאריך - על-ידי eri
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

מי לא ראה נילס הולגרסון והשם בעברית זה נילס הולגרסון ואווזי הבר נראה לי.

אבל יש משהו אחר שאין מצב שלא ראיתם,

הלב(מרקו רוצה את אימא)

נערך בתאריך - על-ידי jkk
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

• 3 חודשים מאוחר יותר...

אני ראיתי את הסרט כמה פעמים, ואני עדיין לא יודע מה קורה שם.

אבל אני עדיין אוהב את הסרט 🤣

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי הקהילה
לפני ב-26.11.2024 ב 12:59 AM SOMEBEAST כתב:

אני ראיתי את הסרט כמה פעמים, ואני עדיין לא יודע מה קורה שם.

אבל אני עדיין אוהב את הסרט 🤣

היי, אין להגיב באשכול לאחר שחלפו שלושה שבועות מהתגובה האחרונה בו.

ננעל.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אורח
נושא זה נעול לתגובות חדשות.
  • צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • יצירת חדש...