ashchild 20 פורסם יולי 10 שיתוף פורסם יולי 10 האשכול הראשון של ashchild 🤗 מה יקרה באשכול: 1: הסבר על מה שאני הולך לכתוב באשכול 2: כמה דגשים חשובים 3:סטודיו MAPPA 4:סטודיו WIT 5:סטודיו GHIBLI 6:סטודיו OLM 7:סטודיו Toei Animation 🤓מילון מונחים 1-הסבר על מה שאני הולך לכתוב באשכול: באשכול זה אני הולך לקחת חלק מסטודיואי האנימה הגדולים והמוכרים יותר ואסביר עליהם כמה דברים כמו מתי הם הוקמו, מה הסגנון אנימציה שהם עושים אם הם עושים סגנון מסוים, איך הם מתנהגים לעובדים שלהם ובסוף אכתוב חלק מהאנימות שלהם שיותר התפרסמו 2-כמה דגשים חשובים: דבר ראשון שאני רוצה להגיד זה שלקחתי השראה מיוטיובר שעשה את אותו הדבר בערוץ שלו (arikendo), אני לא הולך לכתוב מילה במילה מה שהוא הסביר כמובן גם כי יש לנו דעות שונות לגביי חלק מהנושאים פה וגם בגלל שאני חושב שאני אוכל לכתוב על הנושאים האלה בצורה טובה יותר ומעשירה יותר🙂 בנוסף לכך אני בטוח שאני ישכח/ישאיר בצד חלק מהסטודיואים היותר גדולים שפשוט שכחתי מהם או שלא מצאתי מספיק מידע עליהם באינטרנט אז אם תרצו שאני יכתוב גם עליהם תכתבו לי פה ואם אני יראה שיש רצון אני יכתוב עליהם באשכול הבא אם יהיה לי כוח לעשות עוד אשכול מושגים אשר מסומנים בכוכבית יוסברו במילון מונחים בסוף האשכול 3-סטודיו MAPPA: סטודיו MAPPA הוא סטודיו חדש יחסית שהוקם בשנת 2011 על ידי מסאו מארויאמה אחד האנשים היותר מקושרים בתעשיית האנימה ובזכותו הסטודיו היה יכול להשיג הרבה עבודות שיקדמו אותו, סטודיו MAPPA ידוע באיכות הגבוהה שלו שפשוט מדהימה את הצופים כל פעם מחדש בלי לפספס ובכמות העבודות שהוא לוקח בפרקי זמן קצרים דוגמה טובה לכך היא שרק ב2023 הסטודיו לקח על עצמו את וילנד סאגה עונה 2,Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill,הלס פאראדייס, ג'וג'יסטו קאייסן עונה 2 ואת החלק האחרון של מתקפת הטיטאנים. לסטודיו אין סוג מסוים של אנימציה שהסטודיו יוצר, מה שאפשר לצפות לו בגלל שהאנימטורים עובדים על פרוייקטים שהם כל כך שונים אחד מהשני כמו העונות האחרונות של מתקפת הטיטאנים שבהם היה שימוש גדול ב*CGI בטיטאנים ואנימציה שמטריפה את הראש עם פיצוצים לעומת in this corner of the world שמשתמש יותר באנימציה פשוטה ומרגיעה שמזכירה את הסוג אנימציה שסטודיו GHIBLI יוצר איתה (נגיע לשם בהמשך) סטודיו MAPPA ידוע בעוד משהו, משהו קצת פחות טוב והוא להעביד את העובדים שלו בפרך, יש סיכוי שאני מגזים במילים פה אבל זה באמת משהו שמעצבן אותי למה בן אדם שבסך הכל רוצה לעבוד בעבודה שהוא נהנה ממנה וזה ליצור אנימה צריך למצוא את עצמו עובד שעות על גבי שעות ללא הפסקה? היו הרבה מאוד מקרים שאנשים שעבדו בMAPPA הלכו לאחר מכן לרשתות החברתיות והתלוננו על התנאי העבודה הקשים וחלקם אפילו הצטרפו לתביעה נגד MAPPA בגלל זה. ואם אנחנו לוקחים בחשבון את כמות העבודות שהסטודיו לוקח זה לא בא בהפתעה לאף אחד כי בא נדבר אמיתי אם היה לMAPPA פי 2 או 3 בני אדם אז זה יהיה לוז הגיוני אבל זה פשוט לא הגיוני עם הכמות עובדים שיש להם כיום הם אשכרה מתכננים את הלוז שלהם בידיעה שהעובדים יעבדו שעות נוספות וזה מעצבן אותי כמה מהאנימות היותר מפורסמות של סטודיו MAPPA: ג'וג'וטסו קאייזן, וינלנד סאגה עונה 2, עונה 4 של מתקפת הטיטאנים, איש המסור 4-סטודיו WIT: סטודיו WIT הוא גם כן סטודיו חדש אשר הוקם בשנת 2012 על ידי 2 אנשים ג'ורג' וואדה וטטסויה נאקאטה הסטודיו ידוע בעיקר בגלל דבר אחד והוא הפרוייקט הראשון שלו באמת זה היה רק איזה פרוייקט "קטן" כזה שכמעט אף אחד לא שמע עליו בשם מתקפת הטיטאנים, כן קראתם את זה נכון הפרוייקט הראשון של הסטודיו היה אחד האנימות הגדולות בכל הזמנים ובצדק! כאילו תראו את העונות הראשונות של מתקפת הטיטאנים זה פשוט אנימציה מטורפת לדוגמה בפרק 1 (ספוילר קטן) היה ממש אפשר לראות את הכאב בעיניים של ארן מתי שהוא ראה את אמא שלו נאכלת על ידי טיטאן הקטע הזה הוא בין הקטעים האהובים עלי בכל אנימה אפשרית אי פעם וכמובן את השינויים לטיטאן שכל פעם שזה קרה זה היה פשוט הייפ לא נורמלי לסטודיו WIT יש תדמית של סטודיו שיכול לייצר גם אקשן טוב שממלא אותך באנרגיה וגם דברים יותר רגועים וחמודים שגורמים לך להרגיש טוב בלב כמו spyxfamily כאילו בא נודה בזה הסדרה חמודה רצח ולא אכפת לי מה אנשים מסוימים אומרים עליה. זה דבר מאוד חשוב לסטודיו כי אם סטודיו יודע לעשות רק סוג אחד של אנימציה באופן טוב באופן אוטומתי יבואו אליו פחות עבודות כמו שקרה לחלק מהסטדויואים היותר קטנים של המכה* (אני זוכר שקראתי על זה איפשהו אבל אני לא מצליח למצוא את המקור אז אני לא יכול לתת שמות עמכם הסליחה🙏) למרות שכן מדברים על זה טיפה לא נשמע שיש יותר מידי עבודה נוספת בסטודיו WIT ברמה שאנשים מקדישים את כל החיים שלהם בשביל זה (אהם אהם MAPPA) כמובן שכן מדברים על זה אבל אני באופן אישי לא שמעתי הרבה אנשים מתלוננים על ריבוי בעבודה בסטודיו וזה דבר מעולה! כמה מהאנימות היותר מפורסמות של סטודיו WIT: מתקפת הטיטאנים (3 העונות הראשונות), וינלנד סאגה עונה 1, spyxfamily, דירוג המלכים 5-סטודיו GHIBLI: סטודיו GHIBLI נוסד בשנת 1985 על ידי חיאו מיאזאקי, טושיו סוזוקי, איסאו טקהאטה ויאסויושי טוקומה חשוב להגיד שחוץ מהם אדם נוסף שמאוד חשוב לסטודיו הוא הייאו מיאזאקי שהוא פשוט בן אדם מטורף בגלל האיכות המדהימה שהוא מביא לסרטים כמו הטירה הנעה המסע המופלא ועוד, הסטודיו מוכר בעיקר בגלל הסרטים שלו שמתוכם יש את סרטי האנימה היחידים שזכו באוסקר אי פעם (spirited away והילד והאנפה) שהם באמת סרטים מאוד מאוד טובים ואני אישית ממליץ עליהם סטודיו GHIBLI מתמחה בסוג אנימציה שהיא יותר מסורתית כלומר כמעט כל השוטים הם מצוירים באופן ידני מה שגורם לכך שהאנימציה היא ברמה הרבה יותר מפורטת יש אנשים שיתווכחו שהסוג אנימציה הזה הוא פחות טוב ונראה יותר "ילדותי" אך לפי דעתי זה מושלם לסרטים שהסטודיו מוציא כלומר כמובן שזה נראה שונה האנימציות שאנחנו רגילים לראות אבל זה תופס את הרגעים בצורה כל כך יפה ואני לא אתחיל בכלל לדבר על הרקעים (טוב אולי רק טיפה למעוניינים) שהם פשוט מפורטים בצורה יוצאת דופן החל מכמות של אנשים שממש ממחיש את הצורה של הדוחק בסצנות מסוימות ועד ליער מפורט ברקע שפשוט מוסיף לאווירה הקלילה של אותו רגע יפיפה כמה מהאנימות היותר מפורסמות של סטודיו GHIBLI: הטירה הנעה, טוטורו, הילד והאנפה, spirited away 6-סטודיו OLM: סטודיו OLM נוסד בשנת 1990 על ידי 9 אנשים ושמם: טושיאקי אוקונו ,שוקיצ'י קאנדה, שוג'י אוטה, קוניהיקו יויאמה, נאוהיטו טקהאשי, יוריקו צ'יבה, צוקאסה קויטבאשי, נובויוקי וואסאקי, טאקאיה מיזוטאני הסטודיו ידוע בעיקר בגלל האנימה המפורסמת שלו פוקימון (כי איך אפשר בלי האנימה שמבוססת על ליגת הפוקימונים?? XD) ששינתה לגמריי את תעשיית האנימה לעולמים עוד משהו שרציתי להגיד זה שלמרות שהסטודיו יצר את פוקימון ובליידבלד שהם סדרות יותר "ילדותיות" הוא גם כן יצר את ברזרק של 1997 שהרבה אנשים מאמינים שזה היה ה*adaptation הכי טוב של ברזרק מבין השלושה ואני חייב להסכים איתם (למי שלא מבין ברזרק נחשב לאנימה מאוד מאוד אפלה מה שמנגד לחלוטין את הילדותיות שיש בפוקימון ובליידבלד) לסטודיו OLM כן יש עבר של להעביד את העובדים שלהם שעות נוספות והרבה מאוד מהעובדים התלוננו על זה בפוסטים ברשתות החברתיות אך לא ננקטו אמצעים נגד הסטודיו כמו שקרה עם MAPPA כמה מהאנימות היותר מפורסמות של סטודיו GHIBLI: פוקימון, ברזרק-1997, קומי סאן לא מצליחה לתקשר (אנימה מצוינת 9/10), בליידבלד 7-סטודיו Toei Animation סטודיו Toei Animation הוא אחד מהסטודיואים הכי עתיקים! הוא הוקם בשנת 1948 על ידי קנזו מסאוקה וסאנה יאמאמוטו הסטודיו ידוע בעיקר בגלל שהוא היה אגדה חיה בעידן הזהב של אנימה עם סדרות כמו וואן פיס דרגון בול ויו גי הו. הסטודיו נחשב בעיני רבים לסטודיו הכי טוב אי פעם, לא רק בגלל האנימציה שלו שרק משתבחת עם השנים אלא גם בגלל ההשפעה שלו על כל עולם האנימה בכלליות לדוגמה סדרות כמו סיילור מון התחילו מין סוג של טרנד כמו בדוגמה פה זה התחיל טרנד של ילדות עם כוחות על מה שאפשר לראות בימים שלנו יחסית הרבה אם רק מסתכלים במקומות הנכונים בנוסף לכך שהסטודיו מעולה בדרכים טכניות הוא גם מתייחס לעובדים שלו בצורה נפלאה ונחשב לאחד הסטודיואים שהכי טוב לעבוד איתם בגלל שהוא עובד בצורה מאוגדת* מה שמקפיץ את איכות החיים שלהם פי כמה וכמה כמה מהאנימות היותר מפורסמות של סטודיו TOEI: טריגר עולמי, וואן פיס, דרגון בול, סיילור מון 🤓מילון מונחים: CGI - CGI או במילים אחרות Computer-generated Imagery זה בעצם מתי שאתה נותן למחשב לעשות שוטים מסוימים ורק מתקן אותו טיפה במקומות שהוא טעה/פשוט לא עשה לדוגמה הטיטאנים בעונה 4 של מתקפת הטיטאנים היו כמעט כל הזמן CGI ואפילו לא בן אדם אחד צייר אותם בשלמותם, במחשבה ראשונה זה נשמע כמו דבר מדהים הרי אם אפשר לעשות פשוט סדרה שלמה בלי כמעט להתאמץ למה לצייר בכלל? אך צריך להבין משהו אם הכל יהיה בCGI זה יגרום לסדרה להיראות הרבה יותר שונה ובעיני אנשים רבים גם פחות יפה. כמובן שהיה סדרות כאלה וגם עומד להיות סדרות כאלה גם בעתיד אך אני באופן אישי פשוט לא מצליח לצפות בסדרות כאלה כי הם מרגישים לי מאוד לא אנושיים וזה נראה כאילו מישהו ניסה לדחוף שם איזה משהו בכוח מתי שלא היה מקום. מכה- ג'אנר מסוים של אנימה שמתמקד בקרבות בין רובוטים ענקיים דוגמה טובה לאנימת מכה היא darling in the franxx adaptation- זה בעצם לקחת מנגה/לייט נובל ולהפוך אותם לאנימה, לאנימות מסוימות יכול להיות יותר מadaptation אחד כמו ברזרק עבודה בצורה מאוגדת- זה בעצם להפוך את מקום העבודה למקום עבודה יותר מקצועי עם משכורות כמו שצריך ותשלום נכון על שעות עבודה נוספות לא כמו רוב סטודיואי האנימה שמשלמות לפי שעה אבל לא נותנות שכר על שעות נוספות טוב פה נגמר האשכול הראשון שלי מקווה שהיה לכם כיף לקרוא אותו אני יודע שלי היה כיף לכתוב אותו 🙂 אשמח שתכתבו לי איך אני יכול לשפר את זה לדוג' כמה סטודיואים בכל חלק ואיזה ואם בכלל כדאי לי להמשיך לעשות משהו כזה או לנסות לעשות משהו אחר (שקשור באנימה זה הדבר היחיד שיש לי עליו מידע במוח) אז עד לאשכול הבא ביייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי 3 1 2 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
RamYo 416 פורסם יולי 10 שיתוף פורסם יולי 10 מטורף שלך ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
The king of demons 853 פורסם יולי 11 שיתוף פורסם יולי 11 וואו אשכל ראשון מצוין! השקעה מעולה. ללא ספק טוי אנימישן הסטודיו האהוב עליי(בעיקר בגלל שהם עושים את וואן פיס). מצפה לראות עוד אשכולות שלך בהמשך! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אחראי הקהילה גילעד 357 פורסם יולי 11 אחראי הקהילה שיתוף פורסם יולי 11 רק האשכול הראשון שלך וכבר תוצאה כל כך טובה 😮 ניכרת השקעה רבה מאוד, והתוצאה מסקרנת ומחכימה. המחשבה להוסיף מילון מונחים למושגים מסוימים שציינת לאורך האשכול מאוד נכונה ויפה. בתור אחד שפחות מכיר אנימות זה עזר לי להבין הרבה חלקים באשכול שלך ולהתחבר אליו, ועל הדרך למדתי מושגים חדשים. הערה אחת- חסר פיסוק בחלק מהמקומות (הרבה פעמים רשמת מספר משפטים ברצף ללא נקודה למשל), אבל זה משהו שמשפרים תוך כדי. תודה על האשכול! אשמח לקרוא אשכולות נוספים שלך 😁 * קיבלת בונוס לחשבונך במשחק. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
ashchild 20 פורסם יולי 11 מחבר שיתוף פורסם יולי 11 תודה לכולם על התגובות המפרגנות!! אני אקח יותר בצומת לב את הקטע של הפסיקים לפעם הבאה תודה שאמרת לי על זה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Senku 84 פורסם יולי 11 שיתוף פורסם יולי 11 מטורף שלך ידעתי שאתה אלוף מהתחלה אשמח לראות עוד אשכולות שלך!! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
פרון 113 פורסם יולי 13 שיתוף פורסם יולי 13 (נערך) כתיבה יפה, מושקעת ורצינית. שמתי לב לפסיקים, כמו שאמרו עדיף לתקן אבל לדעתי הקריאה לא כל כך התשנתה.... אהבתי ממש וחידשת לי מלא!, ישר כוח!, אשמח לראות עוד אשכולות שלך בהמשך נערך בתאריך יולי 13 - על-ידי פרון ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
shukush202 349 פורסם יולי 16 שיתוף פורסם יולי 16 בואנה, חייב לומר שזה אחד האשכולות הכי מושקעים שראיתי בזמן האחרון. כמו שאמרו מעליי, מילון מונחים זה תוספת מעולה, וזה אשכול ראשון מטורף! אגב, כל התלונות על מאפה הן רק מהחברה שעבדו על עונה 2 של גוגוטסו קאיזן, שהופעל עליהם לחץ אדיר לסיים עונה שלמה תוך פחות משנה. ואני חייב לומר שממש מגניב לגלות שהאנימטורין של פוקימון ובייבלייד עשו גם את האנימציה של קומי כנט כומיוניקייט, שזו אחת האנימות האהובות עליי. מחכה לאשכול הבא! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.