מעבר לתוכן

המשחק - Chicken Invaders

Senku

הודעות מומלצות

chicken_invaders.jpg

אז היום אני אדבר על המשחק הוותיק, והישן והכיף שכמעט כל מי שנולד בשנת 1999+ שיחק בבית ספר!!. תרנגולות בחלל / פלישת התרנגולות!! 

תאריך הוצאת המשחק בשנת 1999. המשחק פותח על ידי חברת InterAction Studios, והסוג של המשחק הוא Shoot 'em up (תת ז'אנר של משחקי פעולה שבו המשתמש נלחם במספר רב של אויבים שבדרך כלל יורים עליהם, והם צריכים להתחמק מהיריות, בדומה למשחק Space Invaders).

קצת על חברת InterAction Studios:     Image

חברת InterAction Studios היא החברה שלקחה זיכיון על המשחק תרנגולות בחלל.

החברה נוסדה בשנת 1992. היא יצרה גם את המשחקים Piggly, Loco, Smileyville,Island Wars בנוסף לתרנגולות בחלל.

המשחק הוא גם משחק שאפשר לשחק בו כשחקן יחיד / מרובה משתתפים, אז כן, אפשר גם לשחק עם חבר!!

על המשחק יש עשרה שלבים (במשחקי המשך יש גם יותר שלבים). בכל רמה והם נהיים קשים יותר ויותר ככל שאתה עולה ברמות. התרנגולות למעלה מפילות ביצים (לפעמים לא רק ביצים). 

והמטרה של השחקן להתחמק מהם. לפעמים גם התרנגולות מפילות בונוסים שבעזרת הבונוס השחקן יוכל להתחזק יותר (כמו יותר יריות, שינוי הנשק או חיים נוספים).

יש 5 המשכים למשחק : על כל שלב שמתי צבע אחר שיהיה יותר נוח שתראו מתי עוברים שלבXD

1. פלישת התרנגולות

2. פלישת התרנגולות 2 הגל הבא

3. פלישת התרנגולות 3 נקמתו של החלמון

4. פלישת התרנגולות 4 חביתה אולטימטיבית

5 פלישת התרנגולות 5 המרוץ אל הצד האפל 

בכל המשך יש עלילה אחרת, אבל על אותו עיקרון להגן על כדור הארץ!!

המשחק ראשון :

עלילת המשחק הראשון - בעתיד התרנגולות שבחלל כועסות על בני האדם על זה שהם אוכלים את תרנגולות כדור הארץ, והם פולשות לכדור הארץ.
אבל זה לא יהיה להם קל, הדמות של השחקן יוצאת להגן על כדור הארץ מהתרנגולות בעזרת חללית מהעתיד.

שלב ראשון :

בפלישת התרנגולות 1 יש כ110 שלבים, 11 רמות ו9 כוכבי לכת במערכת השמש.

כל רמה כוללת בוס בכל השלבים.

קרב מול הבוס הסופי של המשחק הראשון :

המשחק השני הגל הבא :

עלילת המשחק השני - לאחר שהמשתמש (הגיבור) מצליח לנצח את התרנגולות ולהציל את כדור הארץ, הכל נראה בטוח ושהשקט שוב חזר.

אז זהו, שלא התרנגולות חזרו! ומתחילות לשרוץ על כוכבי הלכת האחרים במערכת השמש. הגיבור יוצא אל מערכת השמש כדי להביס את התרנגולות ולהציל את מערכת השמש !!

שלב שני :

בפלישת התרנגולות 2 הגל הבא, כמו בדומה ל1, יש כ110 שלבים 11, רמות ו9 כוכבי לכת במערכת השמש. בנוסף, יש 3 כלי נשק שונים.

גרסה שניה :

חג המולד :

בנוסף בפלישת התרנגולות , יש גרסה אחרת בנוסף לגרסה הרגילה, גרסת של מהדורת חג המולד.

במהדורת חג המולד התרנגולות לובשות כובעי חג מולד, בנוסף האסטרואידים הופכים לכדורי שלג, התפריט הופך לאדום והעוף שנופל שמביסים את התרנגולות הופך לעלה חג המולד, בנוסף לקישוטי עץ החג.

סרטון לגרסת חג המולד :

לבוס הסופי של פלישת התרנגולות 2, קוראים "ספינת האם של התרנגולות". (היא ביצה גדולה, שיורה במעגלים, וזזה לכל מקום. ויורה לכיוון של השחקן. המטרה היא לפוצץ אותה, וככל שמצליחים לפוצץ אותה יותר, כך היא נהיית מאתגרת יותר(ומקבלת תפנית בעלילה ^^).

קרב מול הבוס הסופי של המשחק השני :

המשחק השלישי נקמתו של החלמון :

עלילת המשחק השלישי - לאחר שהגיבור חושד בתרנגולות, הוא מגלה שהם מתכננות משהו חדש. אך לרוע המזל, הוא נשאב לחור שחור ונאלץ להיות בגלקסיית שביל החלב, בשביל לחזור למערכת השמש שלו ולהציל שוב את העולם בידיי התרנגולות המרושעות.

שלב שלישי :

בפלישת התרנגולות 3-נקמתו של החלמון יש כ120 שלבים, 12 רמות ומתפרסים על 12 מערכות בגלקסיה. בנוסף, אפשר לשחק עד ארבעה שחקנים.

בנוסף יש 30 בונוסים יחודיים, + 6 נשקים שונים + נשק סודי.

כל רמה כוללת בוס בכל השלבים .

גרסאות שונות :

גרסת חג המולד : 

הגרסה אותה גרסה כמו של המשחק השני.

גרסת חג הפסחא :

הגרסה של חג הפסחא מציעה במקום תרנגולות רגילות אפרוחים אשר בוקעים מביצי פסחא.

הדמויות עוצבו עם אלמנטים של חג הפסחא : ביצים צבעוניות, לבושי האפרוחים שבוקעים מביצי הפסחא בצבעים של הביצה שבקעו ממנה, ארנבים (במשחק של תרנגולות XD).

סרטון לגרסת חג הפסחא :

לבוס הסופי של פלישת התרנגולות 3, קוראים כוכב החלמון, שיש לו כ2 חלקים שלב ראשון הקליפה, שלב שני החלמון.

בשלב הראשון- הקליפה יורה ארבעה לייזרים, שזזים לכל מקום. אחרי שמנפצים את הקליפה, מגיעות תרנגולות שעוקבות אחרי השחקן לכל מקום, וככל שהקליפה מתנפצת יותר, מגיעים יותר תרנגולות שמתקיפות.

בשלב השני - אחרי השלב הראשון שמפוצצים את הקליפה, מופיע החלמון( בכיף אני יאכל אותו, מתאים חביתת עין XD). החלמון זז מהר, ומגיע לכל מקום במסך, ומנסה לפגוע במשחק כדי שיפסל. ^^ מנצחים את המשחק אחרי שמביסים את החלמון.

קרב מול הבוס הסופי של המשחק השלישי :

המשחק הרביעי חביתה אולטימטיבית :

עלילת המשחק הרביעי - לאחר שהגיבור הצליח להביס את התרנגולות שוב פעם, הוא מצא את עצמו במסעדת המבורגרים בחלל (אולי בובספוג הכין לו קציצת סרטן).

לפתע, תוך כדי שהוא נהנה מההמבורגר שבובספוג הכין לו בחלל, מופיע אדם שקוראים לו האן סולו (אולי הוא קפץ לבקר תוך כדי שהוא מופיע במלחמת הכוכבים, אי אפשר לדעת).

האן סולו מבקש שהגיבור יעזור לו שוב פעם להביס את התרנגולות, הפעם ימנע ממקום אחר בחלל להיות מושמד בידיי התרנגולות הרשעות.

שלב רביעי :

בפלישת התרנגולות 4 חביתה אולטימטיבית יש כ120 שלבים, 12 רמות ומתפרסים על 12 מערכות בגלקסיה. בנוסף, אפשר לשחק עד ארבעה שחקנים, ובנוסף 

יש 30 בונוסים יחודיים, 9 כלי נשק שוניים + נשק סודי.

גרסאות שונות :

גרסת חג המולד :

הגרסה אותה גרסה כמו של המשחקים השניים.

גרסת חג הפסחא :

הגרסה אותה גרסה כמו של המשחקים השניים.

גרסת חג ההודיה :

בגרסת חג ההודיה, נלחמים נגד תרנגולי הודו (מי שאוהב שווארמה שישחק בגרסה הזאתי).

במהדורת חג ההודיה המטרה נסובה סביב המאבק של האנושות להחזיר את השליטה בארוחת חג ההודיה נגד ההודו.

הדמויות המרכזיות עוצבו מחדש עם אלמנטים של חג ההודיה : תרנגולות הודו, דלעות, כובעי צליינים, ועוד.

סרטון לגרסת חג ההודיה :

לבוס הסופי, של פלישת התרנגולות 4, קוראים "תותח הביצים", הוא תותח ענק, ויש לו 5 מתקפות שונות.

תותח הביצים מתקפה 1, יורה התרנגולות, יורה הרבה תרנגולות, שיכולות לגרום לפסילה.

תותח הביצים, מתקפה 2, הלייזרים הצהובים/כתומים, 4 לייזרים צהובים כתומים שיורים 4 קרני לייזרים חזקים(אולי זה נראה כמו 3 אבל יש 4).

בתותח הביצים, מתקפה 3, מגיעים 15 יריות אדומות, בסדר של 3, כל פעם לכיוון המשתמש. 

תותח הביצים, מתקפה 4, יורה ביצה ענקית.

תותח הביצים, מתקפה 5, מגיעים יריות צהובות / כתומות כאלה, שמחסה את המסך, אחרי שהיריות נעלמות, אפשר להביס את התותח, ולנצח את המשחק.

קרב מול הבוס הסופי של המשחק הרביעי :

המשחק החמישי, המרוץ אל הצד האפל:

עלילת המשחק החמישי - הגיבור שלנו שוב בא לבקר את בובספוג, ומנסה לאכול המבורגר בחלל ליד כדור הארץ, שלפתע הכל ניהיה חשוך, פתאום הגיבור רואה נשק צבאי משוכלל, אשר מסתיר את השמש, גיבורנו הצליח לעשות את הבלתי יאומן, להביס את הנשק המשוכלל של התרנגולות, אבל הנשק השאיר על רחבי מערכת השמש נוצות שחורות, אשר מסתירות את קרני השמש, הגיבור שלנו יוצר קשר והולך לבקר אישה ידוענית ומסתורית  בשם מאד מאדאם מאדאם (אולי זאת מאדאם ווב), אשר מספרת לגיבורנו איך להיפתר מהנוצות השחורות, ונותנת לו משימות ברחבי היקום (אולי היקום של מלחמת הכוכבים או של מארוול, אולי בכלל של בובספוג ).

שלב חמישי :

בפלישת התרנגולות 5, המרוץ אל הצד האפל, יש כ120 שלבים, ובכל רגע המשתמש יכול לשנות את

החללית שלו ולעצב אותה איך שהוא רוצה מבחינת יכולות, איכות, ולהשתמש באחד מהנשקים החדשים, כל רמה כוללת בוס, בכל השלבים.

לבוס הסופי של פלישת התרנגולות 5 זאת מעיין חללית שזורקת נוצות, ביצים, כדורי לייזר,קרניי לייזר, בקיצור בוס מפלצתי XD.

קרב מול הבוס הסופי של המשחק החמישי :

דירוג אישי, : 7 מתוך 10, המשחק על אותו עיקרון בכל השלבים, בתכלס, ויכול אולי לשעמם מעט את המשתמשים, אבל הוא חביב, ואני מאוד אהבתי כאחד מבין משחקי הילדות, שלי אז אתן לו 7.

על המשחק, מחוות דעת שלי:

נהנתי לשחק בו באמת, שזה אחד מהנוסטלגיות הכי טובות וכיפיות שהיו לי, אהבתי את התקופה בילדות שאחרי הבית ספר הייתי רץ לבית לפתוח את המחשב ולשחק במשחק, או שהייתי אצל הפרח (חונכת) שהייתה לי, והייתי משחק עם אחיין שלה שהוא חבר ילדות שלי והיה איתי בכיתה (היום הוא נשוי), והיינו משחקים וכל פעם מתחרים מי יצליח לעבור ולסיים את המשחק ולהשיג כמה שיותר נשקים מגניבים, אני אהבתי את הנשק שהוא כמו קרן כזאתי סגולה, ככל שאתה מפתח את הנשק יותר, אז הקרן גדלה, זה היה הנשק הכי אהוב עלי.

אז זה קצת ממני, תודה רבה לכם על ההקשבה ועל החפירה הקטנה שלי, ומקווה שתהנו XD, נפגש בעוד אשכולות.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

• 4 שבועות מאוחר יותר...

סיקור מאוד מעניין וניכר לעין גם רמת ההשקעה בתוכן, בהחלט יש פה חזרה לפנינת עבר שהמבוגרים שבינינו זוכרים היטב.

אניי סבור שהיתרון של הסיקור הוא גם החיסרון מכיוון שמרוב ההשקעה ופירוט על משחקים שונים בסדרה הוא גם פחות תמציתי ולכן לא כל אחד יקרא בקפידה את הסיקור.

ברמה האישית אהבתי את העיצוב - חלוקת הסיקור לכמה כותרות באופן נכון והשימוש בצבעים  במקומות הנכונים ללא העמסת יתר.

7.5/10 במדד.

נערך בתאריך - על-ידי Hawks
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לפני ב-31.5.2024 ב 1:40 PM Senku כתב:

1. פלישת התרנגולות

2. פלישת התרנגולות 2 הגל הבא

3. פלישת התרנגולות 3 נקמתו של החלמון

4. פלישת התרנגולות 4 חביתה אולטימטיבית

5 פלישת התרנגולות 5 המרוץ אל הצד האפל 

1200

סתם אבל אני זוכר את עצמי משחק בגרסא עם החלליות, אם כי הייתי איזה בן שבע לכן התקף הנוסטלגיה שלי קטן, ושראיתי את השם אפילו לא קישרתי למשחק הזה. מצחיק שיש לזה לור מסוים והיה מהנה לקריאה

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• צופים לאחרונה   0 משתמשים

• אין משתמשים רשומים שצופים בדף זה.
  • פעילות אחרונה

1. 5

הצעת ייעול - "pity"

2. 5

הצעת ייעול - "pity"

3. 2

הצעת ייעול - המסע הקטן

4. 5

הצעת ייעול - "pity"

5. 2